Tranziti

girlns

Početnik
Poruka
21
pitanje za dobrog poznavaoca astrologije
jupiter mi trenutno tranzitira preko venere(venera mi je na 20,29 stepenu vage) i ja bih trebala da sam ludo zaljubljena,uz to pravi i sekstil sa merkurom,koji mi je vladar 7.polja,posto sam dupli strelac,ali ja sam prekinula vezu od godinu i po dana a nista novo nema na vidiku,kako je to moguce,sta nije u redu???
hvala

Pod jedan tranzit jupitera nuzno ne obecava pocetak srecne veze.
Moras da pogledas gde se nalazi natalni saturna kao i tranzutni. Danas ja na 6Le43. Velika je razlika da li ti se tranzitni saturn nalazi u 7. ili 8. kuci.
Kada dodje do ovog tranzita(JU i VE) jedino sto je sigurno je da se emocije uzburkaju a u kom smeru to nam govore saturn i mars. Mars je trenutno u biku i ukoliko se nalazi u tvojoj 7. Odgovor je ocigledan zasto si raskinula vezu :) Ostavi podatke ako hoces, ovo je suvise uopsteno i nagadjacki :)
POZZ

hvala na zainteresovanosti
onda najbolje da napisem podatke pa da otvoris celu kartu
rodjena sam 28.11.1983 u 8:55 u Vinkovcima
pa koji je sad razlog prekida,i kad ce onda nova ljubav???
puno ti hvala

Dovoljno je da sacekas kraj godine da saturn izadje iz tvoje 7. me kuce, dotle nema nista od veza :)
Tranzitni SA je ukvadratu sa tvojim natalnim PL u desetoj kuci ( partnerovoj) cetvrtoj tako da se u njegovom zivotu desavaju velike promene koje se ticu toka zivota i kada veza pukne pod ovakvim aspektom skoro nikada se ne nastavlja. Tako da od starog decka nista u buducnosti. A s obzirom na tranzitni mars u tvojoj 5. oj kuci, doziveces exploziju energije nepoznatog porekla i bice ti neophodan filter da se ispraznis. i svako novo poznanstvo do kraja godine vodice povrsnom odnosu tako da ne bi trebalo da ulazis u veze do kraja godine ako zelis dugu ljubav :)
P.S. Posedujes skoro magnetsku privlacnost za ljude koji su na neki nacin drugaciji od proseka...( o ovome u tvom horoskopu ima dosta da se kaze :) Takodje mislim da ni sama nisi uspela da definises sta tacno trazis od ljubavi..Obrati paznju na 11. u kucu i SO0UR, jer u 11oj kuci sunce je slabo tako da ga uran nadjacava. Ljudi koji te privlace cesto izgledaju kao da mnogo toga nude a na kraju ne ispadne tako, a i tvoj NE na ASc moze da te zavara cesto. Pre nego sto poverujes dva puta proveri. Iako neptun na tom mestu od tebe pravi loseg lazova, ima ljudi kojima laganje ide od ruke ne veruj svakome.. moj mail je salamander2you@yahoo. com Ako zelis kontaktiraj me, bacila sam pogled povrsno i ne bih duzila pricu dalje na forumu. Ako si zainteresovanja za detalje javi se

Mesec - 28 dana
Merkur 88 dana
Venera 224.5
Sunce približno 1 godina
Mars 22 meseca
Jupiter 12 godina [jedna godina kroz jedan znak]
Saturn 28-30 godina [oko 2.5 godine kroz znak]
Uran 84 godine za ciklus
Neptun 165 godina
Pluton 248 godina

Tranziti

Tranzit Sunca ima veliki uticaj na fizičku vitalnost i zdravlje. Psihološki Sunce vlada osnovnim nagonom postojanja. Kad tranzitirajuće Sunce aflicira natalne planete mogu se očekivati krize radi sukoba volja. Možda ćete biti izazvani da se zauzmete za sebe i svoja prava. Područje koje je aspektirano tranzitirajućim Suncem je područje gde se morate izraziti.
Tranzitirajuće Sunce se tiče muškaraca i autoriteta. Aflikcije tranzitirajućeg Sunca mogu značiti probleme s autoritetom ili muškarcima. Sunce je i okidač za tranzite vanjskih planeta.

Tranziti Meseca

Blag tranzit jer je Mesec vrlo brz. Znači promenu raspoloženja, i prolazne osećaje. Često ni niste svesni njegova uticaja jer se mogu pojaviti u nesvesnom. No premda učinci nisu vidljivi vama, drugi ih primećuju. Kad tranzitira po određenoj kući znači da biste tom području života trebali obratiti paznju. Kad planirate društvene događaje izbegavajte noći kad Mesec ozbiljno aflicira određene planete.

Tranziti Merkura

Nije jak tranzit ali dok tranzitira po kućama i planetama pokazuje pomak mentalnog fokusa i pozornosti. Pokazuje i vrstu komunikacije koju ćete imati tokom godine s ljudima. Ponekad je pokazatelj kratkih putovanja koja ozbiljno ne menjaju svakodnevnu rutinu. Gustoća komunikacije s drugima povećava se kad je Merkur aktivan u horoskopu. Merkur obično intenzivira dnevnu rutinu, ne narušava je. Kao deo osveštavanja vlastitith mentalnih procesa i načina komunikacije dobro je pratiti tranzite Merkura.

Traniziti Saturna

Jedan od najvežnijih planeta za ispitivanje tranzita, jer predstavlja način kako vidite i doživljavate univerzum kako ste ga strukturirali. Lokacija tranzitirajućeg Saturna pokazuje dio života koji se propituje i testira. Kuća u kojoj je Saturn je područje najveće napetosti gde morate usmeriti najviše pozornosti. Planeta koje aspektira tranzitirajući Saturn pokazuju energije u važem životu koje su izazvane i obrasce ponašanja koje treba propitati.
Mnogi doživaljavaju Saturn kao potpuno izvanjsku silu koja je van kontrole. Često se Saturnov tranzit doima kao proizvod sudbine, često neugodne sudbine. No Saturn je način kako vi programirate univerzum na najdubljom nivou. Tako energija tranzitirajućeg Saturna nikad nije potpuno izvanjska. Depresija, tuga, fizički i emotivni gubici znak su da niste dobro prilagođeni kućama i znakovima kojima vlada Saturn. No to su normalni odgovori.

Tranziti Urana

Označavaju neobične događaje, uznemirujuće, iznenadne i neočekivane. Ovo su neugodni tranziti jedino ako niste voljni napraviti promjenu. Uran izaziva rigidne strukture, on donosi nove vrednosti, nove mogućnosti. Ako postoji prevelika vezanost za rutinu Uran će je skršiti.

Tranziti Neptuna

Može biti konfuzan i zamagljujući uticaj, pod kojim ljudi često veruju u ono što nije istina.
Neptun ima uticaj da negira ego, te se možete osetiti obeshrabreni, i nevredni.
Može vas navesti na čin samožrtvovanja i nesebičnost. Može vas izložiti krajnje prekrasnom i idealnom uticaju. Neptun deluje protiv čvrstih Saturnovih struktura. Uticaj Neptuna ovisi o stanju svesti.

Tranziti Plutona

Tranzit Plutona često počinje destrukcijom strukture; zatim stvara novu. Uticaj Plutona je snažan i grub, ponekad okrutan. Tipičan je uticaj Plutona propadanje na jednom nivou i novi život koji sledi. Plutonski tranzit može značiti da u vaš život dolazi osoba koja će vam transformirati život, prema dobrom ili lošem. Ili simbolizira događaj koji će napraviti isto. Pluton vlada i energijama unutar vas koje vode promeni. Vlada smrću i regeneracijom. Znači i ozbiljne borbe za moć radi promena u područjima kojima tranzitira Pluton. Kad Pluton stigne u neku kuću znači da je to područje života spremno za radikalnu promenu. Ne samo da trebate biti otvoreni za promenu koju donosi Pluton, trebate sudelovati u izgradnji koja će nakon rušenja uslediti.

meni PL tranzitira Marsa u X (koji je vladar XI), jel može taj tranzit donijet i mučnu opsesivnu vezu, kao PL aktivira MA koji simbolizira momka u zenskoj karti, ili ce se uglavnom to odnositi na transformaciju u prijateljstvima?

meni PL tranzitira Marsa u X (koji je vladar XI), jel može taj tranzit donijet i mučnu opsesivnu vezu, kao PL aktivira MA koji simbolizira momka u zenskoj karti, ili ce se uglavnom to odnositi na transformaciju u prijateljstvima?

Pa bogami sve sto si nabrojala ce se stopiti u jednu kazu. Stvarno je tako. Nego ce te u poslednje vreme juriti neki sumnjivi likovi , koji mogu biti u to vreme i u velikim razno -raznim opasnostima. Najverovatnije ih upoznajes preko prijatelja ili u tom krugu, pa neki ce cak i biti povzani sa tvojim poslom.

Hvala Neptunijanka :)

ja nekako tipujem na opsesivno prijateljstvo koje mozda u pozadini skriva potencijal za prerastanje u vezu i ljubav - to je ovo umetnuto V polje skorpiona kojim vladaju PL i MA. nemam jos takvog kandidata, tak da moze eventualno neko novi uskocit.. za sad jos nista na vidiku. javljam..

Btw. sjecam se kad sam zadnji put imala posla sa sumnjivim likovima - bilo je to opet kad je SA kvadratom aspektirao SA i VE, no Neptun je pravio opoziciju na MO, a PL trigon sa SO - jedno turbulentno razdoblje gdje sam imala odnose s glazbenicima, zanesenjacima i kreativcima, koji su imali problema s opijatima svake vrste, bio je i jedan ozbiljan slucaj sa zakonom, u koji ja na svu srecu nisam bila upletena.. (valjda ovaj JU mene ipak cuva)

;) lp, anch

Elle 77 uvek ko policajac..... kaze: "A potpuni podaci, a karta " :p

E stvarno , pa mora da se vidi sta ti je mars u natalu, sta tui je mesec, pa onda da izvucemo pouku sta je ugrozeno........... jer kada Uran napada i to sto tebi napada, je malo cupavo znas;)

aha ok ev mars mi je u 11.kucu u djevici konj. sa jupiterom a mjesec mi se nalazi u 5.kucu u ribama konj. sa venerom i sta jos!?

a uran mi pravi konj. sa mjesecom i op. sa marsom i jupiterom

Hvala Neptunijanka :)

ja nekako tipujem na opsesivno prijateljstvo koje mozda u pozadini skriva potencijal za prerastanje u vezu i ljubav - to je ovo umetnuto V polje skorpiona kojim vladaju PL i MA. nemam jos takvog kandidata, tak da moze eventualno neko novi uskocit.. za sad jos nista na vidiku. javljam..

Btw. sjecam se kad sam zadnji put imala posla sa sumnjivim likovima - bilo je to opet kad je SA kvadratom aspektirao SA i VE, no Neptun je pravio opoziciju na MO, a PL trigon sa SO - jedno turbulentno razdoblje gdje sam imala odnose s glazbenicima, zanesenjacima i kreativcima, koji su imali problema s opijatima svake vrste, bio je i jedan ozbiljan slucaj sa zakonom, u koji ja na svu srecu nisam bila upletena.. (valjda ovaj JU mene ipak cuva)

;) lp, anch

Ma ovaj aspekt mi vise lici na klasicne kriminalce. U najboljem slucaju samonabedjene mangupe ( ljude bez perspekive ali sitne lopove, dilere... ) ;)

Sta je jace u tranzitu,konjukcija 2 planete ili bilo koji drugi aspekt na te 2 planete?

Konjukcija se smatra najjacim aspektom, pa posle svaki koji je egzaktniji. Mada postoje planete koje su poznate po tome sto neke deluju u dolazecem aspektu ( aplikacionom ) kao na primer mars, i one koje idu sa zakasnjenjem, na primer lenje planete kao sto su Jupiter i Venera. Saturn je obicno tacan, po tome je i poznat, posebno kada treba da napravi problem :p, mada i on zna da udari repom.

meni je venera u natalu na 28riba.Posto ce tranzitni uran preko nje, a ja sam bik,i ona mi vlada i poljem 5,i poljem 6,a nalazi se u trecem polju,hoce li mi dati neku novu ljubav,ili ce mi rasturiti ovu..Hvala

Back