Tranzit koji pamtite

Pa sarađujem s tobom kolko mogu mehehe
Hvala ti što se cimaš inače ❤

Meni, kada je Saturn bio tako kao tebi u 1. se svašta baš izdešavalo.
Isto imam kao ti Sunce na ASC.

Kada je Saturn ušao u Strelca ja sam prvo osetila snažnu potrebu da nešto u životu moram da menjam, osetila sam da me presuju "autoriteti" neko ko mi je nadređen, hijerarhijski. I to sam osećala tokom celog tranzita, samo su se akteri menjali.
Najpre sam, pod pritiskom odlučila da promenim posao, i jesam, napredovala sam i uspela da dobijem bolju poziciju, a takodje sam se i preselila.
Saturn često deluje tako u kombinaciji sa Suncem, je je Saturn pritisak i potreba da se nešto poruši i izgradi novo.
Sunce je prirodni vladar autoriteta, ali se povezuje i sa muškim figurama, suprugom, kao i ocem, i domom, zbog prirodne vezansti sa 4. kućom.
Ali je za njegove tranzite karakteristično to, da on puno toga obeća, da nam neku nadu i uspeh ali retko kada to završi dobro, odnosno pri kraju, kada izlazi iz znaka on najčešće to što je doneo, poruši do temelja.

Tako se i meni pokazalo da odluka koju sam donela nije bila kao što se činila na početku i opet sam imala problem sa muškim autoritetima, i to se završilo tako što sam otišla sa tog posla. Još jednom sam promenila posao, ali više kao neko prinudno rešenje.
Tek sa ulaskom Saturna u moju 2. i u Jarca sam se stabilizovala, ali onda je Jupiter ušao u Strelca i moje 1. polje pa je ona odluka koju sam tada donela, bila ona prava. To je bila kombinacija obe planete u svojim sedištima.

Sta ?.Nisu jos nijednoj zvezdi na nebu dali taj naziv .
Kupujem teleskop .
...................................................................................
Kad smo vec kod toga , koliko od ovih astrologa poseduje dobar teleskop .

Verovatno nijedan, postoji breakpoint između astrologije i astronomije. Astrolozi imaju sve podatke koji su im potrebni na netu i malo ko se bavi astronomijom uporedo. Da i meni je plan da uzmem teleskop. Imaš dva tipa refratktore sa sočivom i reflektore sa ogledalom. Ako gledaš sa sebe nešto preporučio bih ti drugu opciju(Newton). Osim lumenara, ostala nebeska tela se vide slabo, ali se vide. Astronomija je jako skup, dug i mukotrpan hobi. Znači dobra oprema minim 3k evrića(stativ je ultra bitan, najbolje je automatski sa opcijom za kordinate, skup kao otrov), čekanje u prirodi satima zbog hlađenja optike i praćenje tranzita da bi znao kad je najbolji momenat za željenu tačku obzervacije. Ali ima nešto magično tu, pogotovu sa deep space varijantama. :per:

Back