Transrodna Victoria's Secret model Valentina Sampaio uzvratila je mrziteljima nakon debija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.230
Transrodna Victoria's Secret manekenka Valentina Sampaio uzvratila je kritikama na internetu nakon što je prošetala na oživljenoj modnoj reviji ove nedelje.

Sampaio, 27, koji je postao prvi otvoreno transrodni model brenda 2019. godine, takođe je prošetao sa svojom kolegom transrodnom zvezdom Aleksom Konsanijem (21) u istorijskom prvom šouu - ali su naišli na kritiku fanova.

Ona je za TMZ rekla: „Bilo je to ostvarenje sna, za koji mi je toliko ljudi reklo da će mi biti nemoguće da ga ikada ostvarim, i upravo sam to uradila.

„To me čini viđenim, prihvaćenim i cenjenim zbog toga kakav sam kao osoba, kao profesionalac

„To je zajednički korak napred u slavljenju prava moje zajednice, da živim i radim dostojanstveno.“

1729316616173.png

Govoreći za People, rekla je da postati prvi trans model Victoria's Secreta je nešto što će 'negovati do kraja života'.

Rekla je: „Danas je porodica Victoria's Secret pokazala svetu da je biti trans jednako izuzetan i lep kao i bilo ko drugi na toj pisti.

„Inkluzivnost je ključna za svet koji gradimo, i čast mi je što hodam s ponosom, ljubavlju i nadom da ću inspirisati sledeću generaciju.“

Sampaio je rođena u ribarskom selu u Akirazu u Brazilu i rekla je da je imala osam godina kada ju je psiholog identifikovao kao transrodnu osobu, navodi Business Insider.

Međutim, Valentina je počela da se zove tek sa 12 godina.

Ona je za Njujork tajms rekla da se „uvek osećala kao devojčica“, dodajući da su njen otac, koji je ribar, i njena majka, koja je učiteljica, „uvek bili podrška i veoma ponosni“ na njen izbor.

1729316834120.png

Пропаганда и зато је и ревија била млака а биолошког мушкарца коме је тело изградио тестостерон у биолошки женској свлачионици,купатилу,изједначеног са биолопким женама одбијам јер није исто нити може да буде.
То не значи да сам "мрзитељ" већ да одбијам прозор овертона који сутра у дечије свлачионице може да доведе биолошки мушке који се изјашњавају као деца или као женско што је неорихватљиво због реално могућих ризика по свим могућим ставкама.

Poslednja izmena:

Back