Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Gotovo je ! Mancester Junajted je doveo i Svajnstajgera i Snajderlina !!! Potpisali su i predstavljeni na Old Trafordu obojica zajedno... Braaateee...

Prvog su platili 20 miliona a drugog 35... Kakav vezni red burazeru... Njih dvojica,Erera,Mata,Di Marija i ostali... Koje ludilo !!!!!

El Saravi je i zvanicno u Monaku.. Milan je dobio 3 miliona jer je pozajmica u pitanju i dobice jos 16 sledece leto kad ga prodaju..Naravno Monako se obavezao da ce ga kupiti..Valjda je fer plej u pitanju neam pojma . . .

Milan pojacao ponudu za Romanjolija.. Nudi 20 miliona evra.. jos da se dogovore oko bonusa i to je to... A Zenit spustio cenu Vicela na 28 a Milan daje 25... Blizu je i taj dogovor... AJMO MILAN !!!!

Ovaj manchester samo kupuje li kupuje...bojim se da ce neke mladje fudbalere ubiti u pojam jer ce biti na klupi ovi stariji koje je papreno platio ce omatoriti za 2 max 3 sezone i onda opet rekonsktucija covek vodi ekipu po principu "posle mene potop" neznam samo kako mu Manchester ovo dopusta da nekazem kolko mi je odvratan taj Van Hal koji se izivljava na igracina bas me podseca na nekog pandura koji kuci nesme da pisne od zene a onda dodje meni i tu istresa muda...

Ovaj manchester samo kupuje li kupuje...bojim se da ce neke mladje fudbalere ubiti u pojam jer ce biti na klupi ovi stariji koje je papreno platio ce omatoriti za 2 max 3 sezone i onda opet rekonsktucija covek vodi ekipu po principu "posle mene potop" neznam samo kako mu Manchester ovo dopusta da nekazem kolko mi je odvratan taj Van Hal koji se izivljava na igracina bas me podseca na nekog pandura koji kuci nesme da pisne od zene a onda dodje meni i tu istresa muda...

Uvek je tako radio. Barselonu je vodio tako što je celu Holandiju tamo preselio.

Barselonu je malo falilo da unisti ljudi bili u zoni ispadanja pa Antic moro da vadi kestenje...onda ljudi pocni pricat o njegovom bajernu koji je opet imo fenomelanu ekipu...ali svi smo znali da nema sta da trazi protiv Intera u finalu zato sto je Murinjo za njega doktor iako je Bajern na papiru sigurno jaca ekipa...

Ma znam za mene strasno precenjen trener...sa skroz pogresnom filozofijom...Osvojio sa Ajaxom 94 koji je imo fenomelanu generaciju...i od tad nista nije napravio a vodio je sjajne ekipe...

Kako nije ništa napravio u Barceloni? Od više ljudi na više foruma sam to pročitao. 2 sezone- 2 naslova prvaka i 1 kup. Kad se vratio u Barcu je imao slabe rezultate, ali se jako kratko zadržao. Kasnije naslov prvaka Nizozemske s AZ-om, zatim prvenstvo, kup i finale CL sa Bayernom. Daleko je Van gaal od neuspješnog trenera. Jedini fail po meni je što nije s Nizozemskom otišao na SP 2002.

Barselonu je malo falilo da unisti ljudi bili u zoni ispadanja pa Antic moro da vadi kestenje...onda ljudi pocni pricat o njegovom bajernu koji je opet imo fenomelanu ekipu...ali svi smo znali da nema sta da trazi protiv Intera u finalu zato sto je Murinjo za njega doktor iako je Bajern na papiru sigurno jaca ekipa...

Pazi onda mozemo i za Gvardiolu reci uvek imao fenomenalnu ekipu... Van Gal je osvajao prvenstvo gde god da je otisao, Holandija, Spanija, Nemacka... LS sa Ajaksom '95. protiv onog Milana, sa Dejom Bobanom Baresijem Maldinijem... 3 prvenstva sa Ajaksom 2 sa Barsom... ajde imao je i losih epizoda ali ko nema, samo najveci, Ferguson, Murinjo, i to ti je to. Ovo SP sad sa klincima dosao do polufinala, Del Boskeu odrzao fudbalsku lekciju... zna biti bezobrazan, arogantan, ali je veliki menadzer, i po meni, reci da je precenjen je preterivanje.

Ne moze niko da kaze da je Van Gal los trener. Osim svih klupskih uspeha lik je prosle godine sa Holandijom uzeo trece mesto na SP. A bilo je makar 8 ili 9 reprezentacija na prvenstvu sa jacim igrackim kadrom od Holandije.

- - - - - - - - - -

Kao sto je to jasno kao dan da Van Gal nije los trener isto tako je jasno kao dan da je Zoze Murinjo najbolji trener u istoriji fudbala. Znaci Murinja mozete da ne volite ali on je najbolji trener ikada.Eto toliko. Da se zna

O tome bi trebalo otvoriti temu na ovom forumu. Kako je moguce uopste da ljudi to negiraju? Pa covek je osvojio sa Portom sve u Portugalu i jos plus Ligu Sampiona aloo ejj pa onda sa Celzijem dve Premier lige za redom i ne znam dal je i neki kup uzeo u prvom mandatu, pa onda sa Interom izdominira osvoji Ligu Sampiona i Seriju A, pa sa Realom osvoji Spaniju i kup, pa se vrati u Celzi i osvoji Premier ligu i liga kup... I svi ti trofeji za samo 10 godina. Mislim sta vise pricati ne znam kako neko ima obraza da kaze da to nije najbolji trener u istoriji. On ima tek 50 godina a vec je sa 3 razlicita kluba osvojio LS. A trebalo bi da sad u sezoni 2015-2016 osvoji i sa cetvrtim ;)

Murinjo je genije, takticki savrseno potkovan, psiholoski jos vise, ali opet ne moze da se meri sa Fergusonom, za sad naravno. Moguce je kad dodje u godine u kojima je Fergi zavrsio karijeru da ce biti uspesniji po broju trofeja, ali za sada nije ni blizu, Fergi ima 13 osvojenih prvenstava u Engleskoj a Murinjo tek 4, doduse njemu je tek 50 i koja godina tako da ima vremena... ne zaboravite da je Fergi pre Junajteda i po Skotskoj pravio haos sa Aberdinom, u eri Seltika i Rendzersa... bas gledam tacne statistike, dakle od '75, od kad se igra Skotska Premijer Liga pod tim imenom, pa do 2015, to je 40 godina, samo 4 puta prvenstvo nisu uzeli Seltik ili Rendzers, i od ta 4 puta, 3 puta je to bio Fergi sa Aberdinom... zlo. Dakle Fergi ima 16 titula, Murinjo ima 4 sa Celsijem, dve sa Interom cini mi se, jednu sa Realom i sa Portom dve ili tri nisam siguran... dakle to je 7-8, Fergi takodje ima 2 LS Murinjo 3... ali opet, ako ga ne sustigne po broju osvojenih PL, ne znam da li ce to biti to...

Real vratio svoje dete

U 'Kraljevski klub' stiže golman koji je ponikao u njegovim mlađim kategorijama. Znači li to da od dolaksa Davida De Hee neće biti ništa ovog leta?

Fransisko "Kiko" Kasilja se vratio na 'Santjago Bernabeu' nakon osam godina.

28-godišnji čuvar mreže se zahvalio svima u svom bivšem klubu Espanjolu i istakao da za njega sada počinje novo životno 'poglavlje'.

"Hvala saigračima, rukovodstvu, navijačima na svemu. Proveo sam divne momente u Espanjolu. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja u Realu." rekao je Kasilja na oproštaju.

Katalonski klub će inkasirati 6 miliona evra na ime transfera.

Ovaj golman je dete Reala, branio je za B i C tim kada je izašao iz podmlatka, potom prelazi u Espanjol, a po sezonu je branio na pozajmicama u Kadizu i Kartaheni.

Prošle godine je debitovao za reprezentaciju Španije na projateljskoj utakmici portiv Nemačke u Vigu.

Kako stoje stvari, u Realu će se boriti za mesto prvog čuvara mreže sa Kostarikancem Kejlorom Navasom.

O tome bi trebalo otvoriti temu na ovom forumu. Kako je moguce uopste da ljudi to negiraju? Pa covek je osvojio sa Portom sve u Portugalu i jos plus Ligu Sampiona aloo ejj pa onda sa Celzijem dve Premier lige za redom i ne znam dal je i neki kup uzeo u prvom mandatu, pa onda sa Interom izdominira osvoji Ligu Sampiona i Seriju A, pa sa Realom osvoji Spaniju i kup, pa se vrati u Celzi i osvoji Premier ligu i liga kup... I svi ti trofeji za samo 10 godina. Mislim sta vise pricati ne znam kako neko ima obraza da kaze da to nije najbolji trener u istoriji. On ima tek 50 godina a vec je sa 3 razlicita kluba osvojio LS. A trebalo bi da sad u sezoni 2015-2016 osvoji i sa cetvrtim ;)

Koja su to 3 kluba? Pretpostavljam da Chelsea računaš kao četvrti.

Murinjo je genije, takticki savrseno potkovan, psiholoski jos vise, ali opet ne moze da se meri sa Fergusonom, za sad naravno. Moguce je kad dodje u godine u kojima je Fergi zavrsio karijeru da ce biti uspesniji po broju trofeja, ali za sada nije ni blizu, Fergi ima 13 osvojenih prvenstava u Engleskoj a Murinjo tek 4, doduse njemu je tek 50 i koja godina tako da ima vremena... ne zaboravite da je Fergi pre Junajteda i po Skotskoj pravio haos sa Aberdinom, u eri Seltika i Rendzersa... bas gledam tacne statistike, dakle od '75, od kad se igra Skotska Premijer Liga pod tim imenom, pa do 2015, to je 40 godina, samo 4 puta prvenstvo nisu uzeli Seltik ili Rendzers, i od ta 4 puta, 3 puta je to bio Fergi sa Aberdinom... zlo. Dakle Fergi ima 16 titula, Murinjo ima 4 sa Celsijem, dve sa Interom cini mi se, jednu sa Realom i sa Portom dve ili tri nisam siguran... dakle to je 7-8, Fergi takodje ima 2 LS Murinjo 3... ali opet, ako ga ne sustigne po broju osvojenih PL, ne znam da li ce to biti to...

Pa dobro Ferguson ima 16 trofeja a Murinjo 10. Al i sam kazes da je Murinjo dosta mladji. Ferguson je dugo godina vodio jedan Mancester Junajted. Dok je Murinjo osvojio LS sa jednim Portom i sa jednim Interom. Ferguson je bio samo u Mancesteru 20,30 godina a Murinjo je sve ukupno u svim klubovima tek nekih 10 godina trener i vec toliko trofeja ima. Evo koliko http://www.transfermarkt.co.uk/jose-mourinho/profil/trainer/781

Ovo je 'tvrda besjeda' narocito jer se samo gledaju trofeji meni je Murinjo gotivan zbog te njegove harzime i tog sharma ali malo je i to splahnulo...Ali covek koji se ne libi na 1:0 sa igracem vise zatvoriti utakmicu i pokusa da unusti sve sto podseca na fudbal za mene nemoze biti covek koji se najvise razume u fudbal a takve stvari su mu se znale obiti o glavu vise puta...i treba! Bilo je tu naravno mnogo jakih tekmi sa Interom 4:2 protiv Barse sa Chelzijem pre toga...isto 4:2 ludnica kako je postavio i vodio ekipu koja je slabija...to su momenti genijalnosti i svaka cast...ali njegove ekipe ugavnom igraju taj fizicki fudbal koji meni se nesvidja...svaka cast na trofejima ali ima nesto u tome kad te sahrani cika Klop sa ekipom koju je on podigo bez icega bez silnih miliona sa igracia koje je 'izmislio' i objasni ti sta je fudbal...kao i barsa ali nije fer pricati o tome dobro je pa je Murinjo pobego jer bi ga real pojeo kao i mnoge...Niko da spomene Del Boskea jedini covek koji je mogo izaci na kraj sa Realovim razmazenim kretenima...Gde je Anceoti majstor za LS? Ovaj Simeone je slican Murinju al bojim se da ce ga potrositi Atletiko tj Real i Barsa samo on covek previse voli taj Atletiko pa ce ostati tamo da se bori i svaka cast...Gvardiola je prica za sebe niko da spomene Krojfa koji je udario temelje toj barsinoj skoli i kad je cela prica dosla do vrhunca na presto zaseo Gvardiola...sutra ce pricati da je Enrike najbolji trener...ma daj...Hidink fenomenalan trener koji je pravio cuda sa PSVom sa Rusijom igro atomski fudbal...sa prosecnom Australijom igro odlican fudbal vidim sad nesto kuburi sa Holandijom neznam sta je ali generalno obozavo sam njegove ekipe prstalo je od fudbala...Pa Jupp Heynckes coveka iscimaju ajde bre on se jedva nakani pa objasni zasto je doktor...Wenger pre nego sto je poco da se inati sa svima i sve okolo da napusava pa svi su mu se divili covek je izmisljo igrace a fudbal tek kakav su igrali :worth:...sad sam otiso predaleko poco da kenjam i filozofiram ali stvarno mislim da je neozbiljno pricati o tome ko je najbolji trener svih vremena...a jos neozbiljnije proglasiti Murinja...

Meni je na primer zanimljivo kako ljudi znaju da bace drvlje i kamenje na Murinja sto unistava fudbal a Simeoneu niko da zucne.. A Simeone ga unistava jedno 10 puta vise.. sa defanzivnim stilom igre i sa sumanutim prekrsajima. A za Murinja mi se cini da ljudi malo preturuju sa tim autobusom. On ga parkira mozda u ponekoj utakmici u LS al zato u Premier Ligi iskasapi Arsenal sa 6:0 i klubove tipa Vest Hem,Aston Vila sa po 3:0 redovno.. I to da forsira uvek fizicku snagu se nikako ne slazem. Pogledaj samo kolko ti imas dobrih pasova Fabregasa u prostor,Azara i Vilijana isto... Pa Azar je onda dobar tehnicar... I tako.. nijedan drugi klub u Engleskoj ti ne igra neki lepsi fudbal..A to za Gvardiolu.meni je na primer bila najbolja Barsa kad je bio Rajkard..i tad sam jedino i voleo Barsu... kad je on bio trener. I on je osvojio i LS i Primeru i kup i sve sto moze da se osvoji.. A Murinjo je po trofejima najdominantniji i nijedan trener u istoriji fudbala mu ne moze pljunuti pod prozor. To je cinjenica jbg.

PS

Bas ludilo u prelaznom roku ovih dana.. Mitar u Njukaslu bio fakticki zavrsen posao, kad ono medjutim . . . Ko zna sta mulja tata Ivica..sad kao vidim ide u Porto za 18 miliona a satro mu Njukasl omiljeni klub iz detinjstva..

A ovo sa Terzom i Grujicem je realno skandal. Terzic oce da ga proda a ovaj nece da ide.. SHOWW !!!

Back