Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Ramos i Pepe produžili vjernost Realu

Dvojica važnih odbrambenih nogometaša madridskog Reala Sergio Ramos (25) i Pepe (28) produžili su vjernost "kraljevskom klubu".

Ramos je tako potpisao produženje do završetka sezone 2016/17, a Pepe do isteka 2015/16, stoji u službenom saopćenju na Realovoj web-stranici. Finansijski detalji ugovora kao niti odštetne klauzule zasad nisu poznate.

Ramosu je prethodni ugovor istjecao na ljeto 2013. godine, a Pepeov sljedećeg ljeta.

Španski mediji nagađaju da će prema novom ugovoru portugalski reprezentativac zarađivati oko 4, a španski oko 4.5 miliona eura godišnje.

110712129.jpg

SANTANA POTPISAO ZA NAPOLI

Bivši veznjak Fiorentine Mario Alberto Santana potpisao je ugovor s Napolijem.
Santana, kojem Fiorentina nije produžila ugovor, kao slobodan igrač stigao je u Napoli. Argentinac je prethodno igrao i za Veneziju, Palermo te Chievo.

Osim Santane, Napolitanci su angažovali i italijanskog golmana iz Triestine, Roberta Colomba.

santana_v.jpg

BAYERN DOVEO TINEJDŽERA IZ
TRANMEREA

Dale Jennings, 18-godišnji napadač Tranmere Roversa potpisao je za minhenski Bayern.
Jennings je prošle sezone postigao šest golova u 32 nastupa ua Tranmere. Nije objavljena odšteta koji je platio bavarski klub.

"Ovo je nevjerovatna prilika za Dalea i kao svaki mladi igrač želi napraviti korak više. Bayern nam je posalo dobru ponudu i sretni smo što će nastaviti svoj napredak u Njemačkoj", rekao je Les Parry, menadžer Tranmerea, dodavši:

"Imao je nevjerovatnih 12 mjeseci u Tranmereu i sada se nadamo da će napraviti velike stvari u Bayernu".

dale_jenings_v.jpg

SLUŽBENO: BOATENG POJAČAO BAYERN

Njemački reprezentativac Jerome Boateng od naredne sezone nosit će dres Bayerna, navodi bavarski klub na svojoj službenoj web - stranici.
Čelnici Bayerna i Manchester Cityja postigli su dogovor oko Boatengovog transfera, no niti iz jednog kluba ne žele u javnost iznositi visinu odštete. Poznato je samo da će Boateng sa Bavarcima potpisati četvorogodišnji ugovor.

U dosadašnjoj karijeri osim za City nastupao je i za HSV i Herthu, a za njemačku reprezentaciju odigrao je 13 utakmica.

Manchester-Citys-new-acqu-006.jpg

RIISE SE PRIDRUŽIO BRATU U FULHAMU

John Arne Riise vratio se u Englesku gdje je potpisao za Fulham, a visina odštete koju je dobila Roma nije objavljena.
Norveški lijevi bek potpisao je trogodišnji ugovor sa Fulhamom, a na Craven Cottageu prodružit će se svom mlađem bratu Bjornu Helgeu.

Riise je protekle tri sezone proveo u Romi, nakon što je 2008. godine došao iz Liverpoola za koji je odigrao više od 230 utakmica.

2_riise_v.jpg

PAVONE U BLACKBURNU

Argentinski 29-godišnji napadač Hugo Mariano Pavone novo je pojačanje engleskog premierligaša Blackburna.
Pavone je Betisov igrač koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u River Plate, a na Otok, preciznije na Ewood Park, dolazi kao slobodan igrač. S Roversima je potpisao trogodišnji ugovor. Njegovo službeno predstavljanje u novom klubu očekuje se u ponedjeljak.

"Mariano je oduševljen što će imati priliku da zaigra engleski nogomet. Pregovarali smo sa nekoliko klubova, ali posebno ga je impresionirao Blackburnov menadžer Steve Kean", istakao je Barry McIntosh, igračev zastupnik.

pavone_v.jpg

BARCA POSUDILA HENRIQUEA PALMEIRASU

Za Henriquea nema mjesta u redovima Barcelone. Katalonci su brazilskog defanzivca poslali na posudbu u Palmeiras.
Danilo je napustio Palmeiras i potpisao za Udinese, tako da će njegova zamjena u brazilskom klubu biti Henrique.

Brazilac je u Barcelonu došao još 2008. godine, ali nije upisao nijedan nastup. Obje prethodne sezone proveo je na posudbi, prvo u Bayeru, a zatim u Racing Santanderu.

Henrique će prvo morati obaviti ljekarske preglede prije nego bude predsatvljen kao novi igrač Palmeirasa.

6_henrique_v.jpg

Pavone postao novi igrač Blackburna

Engleski nogometni prvoligaš Blackburn potpisao je trogodišnji ugovor sa argentinskim napadačem Marianom Pavoneom (29), koji je došao u klub kao slobodan igrač iz španskog Betisa.

Pavone je protekle sezone bio na posudbi u River Plati, a do isteka ugovora s Betisom ostala mu je još jedna godina, koju je otkupio kako bi postao slobodan igrač i tako si omogućio transfer u Blackburn.

110716012.jpg

Službeno: Jonathan iz Santosa u Interu

Brazilski desni bek Jonathan Moreira (25) potpisao je i službeno četverogodišnji ugovor s talijanskim viceprvakom Interom. U redove "nerazzurra" Moreira stiže iz Santosa uz nepoznatu visinu odštete...

Profesionalnu karijeru Moreira je započeo 2005. godine u Cruzeiru, a u Santos je prešao prošle godine.

- Želim Inter učiniti još uspješnijim. Oduvijek sam slušao kako je Inter fantastičan klub. Oduševljen sam što sam dobio priliku za ovaj transfer i što ću imati priliku pokazati za što sam sve sposoban – rekao je Moreira koji je bio dijelom Santosove momčadi koja je nedavno osvojila Copu Libertadores.

image.php

CHELSEA KUPIO MLADOG GOLMANA GENKA

Dosadašnji golman Genka, mladi 19-godišnji Thibaut Courtois od naredne sezone branit će boje londonskog Chelseaja.
Naime, Genk je na svojoj službenoj web - stranici objavio da je prodao Courtoisa londonskoj momčadi.

Na ime obeštećenja belgijska momčad će dobiti 9 miliona eura, dok će Courtois sa Plavcima potpisati petogodišnji ugovor.

Thibaut_chelsea_v.jpg

Avramov u Kaljariju

19. jul 2011. | 20:01 | Izvor: Beta

BEOGRAD - Srpski fudbalski golman Vlada Avramov prešao je danas iz Fiorentine u Kaljari, sa kojim je potpisao ugovor na godinu dana.

Avramov ima 32 godine, a član Fiorentine bio je od 2006. godine. Za prvi tim "ljubičastih" odigrao je samo pet utakmica u ovom periodu.

Karijeru je počeo u Vojvodini, odakle je 2001. otišao u Vićencu, a odigrao je i dva meča za reprezentaciju Srbije.

Sančez konačno Barsin

sreda, 20. jul 2011, 17:34 -> 17:41

Đino Poco, sin vlasnika Udinezea Đampaola Poca, izjavio za jedan španski radio da je Aleksis Sančez novi fudbaler Barselone. Zvanično nije objavljena visina transfera, ali se pretpostavlja da se radi o sumi od 27 miliona evra.

Barsa je odredila dovođenje Aleksisa Sančeza na Kamp Nou kao prioritet u ovom prelaznom roku, a kako stvari stoje, dogovor je sklopljen. Bar je tako za španski radio izjavio Đino Poco, sin vlasnika Udinezea.

Poco nije objavio detalje transfera, ali španski mediji nagađaju da se radi o sumi od 27 miliona evra, a Sančez će se novim saigračima pridružiti za koji dan, pošto je sa reprezentacijom Čilea učestvovao na Kupu Južne Amerike u Argentini.

Sančez je prosto eksplodirao posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, prethodne sezone je u tandemu sa Di Nataleom činio najbolji napadački duet u Italiji, a zajedno su postigli čak 39 golova.

Purović u OFK Beogradu

Bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Purović najnovije je pojačanje OFK Beograda, prenosi „Sport“.

Uz sada već bivšeg napadača Sportinga iz Lisabona, klub sa Karaburme će na pripremama u Sloveniji pojačati i Milan Lukač, golman atinskog AEK.

Purović je, od 2005. do 2007, nosio dres Crvene zvezde. Sa „Marakane“ je i otišao u Portugal, ali se tamo nije naigrao, pa je često slan na pozajmice.

S druge strane, Lukač je poznat Dejanu Đurđeviću iz vremena kada su sarađivali u Čukaričkom.

Purović u OFK Beogradu

Bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Purović najnovije je pojačanje OFK Beograda, prenosi „Sport“.

Uz sada već bivšeg napadača Sportinga iz Lisabona, klub sa Karaburme će na pripremama u Sloveniji pojačati i Milan Lukač, golman atinskog AEK.

Purović je, od 2005. do 2007, nosio dres Crvene zvezde. Sa „Marakane“ je i otišao u Portugal, ali se tamo nije naigrao, pa je često slan na pozajmice.

S druge strane, Lukač je poznat Dejanu Đurđeviću iz vremena kada su sarađivali u Čukaričkom.
Da vidimo i ovog.....Kod nas je odigrao dve dobre sezone,svaka mu cast,ali mislim da je on prosao zenit karijere i da sada propada..

Gde li ce Aguero?

Aguero prešao u Mančester siti

Četvrtak, 28.7.2011.

MANČESTER, 28. jula 2011. (Beta-AP) - Argentinski napadač Serhio Aguero potpisao je ugovor sa engleskim fudbalskim prvoligašem Mančester sitijem.

"Od ovog trenutka sam igrač Sitija. Srećan sam jer sam došao u veliki klub i grad kao što je Mančester. Hvala svima na srdačnom dočeku", napisao je Aguero u sredu uveče na svoj stranici na društvenoj mreži Tviter.

Vrednost transfera, prema pisanju britanskih medija, iznosi 38 miliona funti (43,18 miliona evra), koliko je Siti platio na ime obeštećenja dosadašnjem Aguerovom klubu, madridskom Atletiku.

Prošle sezone argentinski napadač je za Atletiko odigrao 41 utakmicu i postigao 27 golova.

Aguero je za reprezentaciju Argentine odigrao 30 utakmica i zabeležio 13 pogodaka.

Pastore u Pari Sen Žermenu

30. jul 2011. | 11:16 | Izvor: Tanjug

PARIZ - Francuski fudbalski prvoligaš Pari Sen Žermen angažovao je danas dosadašnjeg igrača Palerma, argentinskog napadača Havijera Pastorea uz ugovor vredan 43 miliona evra, prenela je danas italijanska atgencija Ansa.

"Dogovor o prelasku Pastorea u PSŽ postignut je bukvalno u ponoć", rekao je predsednik Palerma Mauricio Zamparini.

Dvadesetdvogodišnji Pastore je jedan od najtalentovanijih igrača današnjice i njegov angažman u PSŽ-u predstavlja očigledan pokušaj tog kluba da se u narednoj sezoni bori za visoku poziciju na evropskoj sceni.

Pastore je prošle sezone za Palermo odigrao 35 mečeva i postigao 11 golova.

Stekelenburg u Romi

subota, 30. jul 2011, 18:45 -> 18:49

Holandski reprezentativac i dosadašnji golman Ajaksa Martin Stekelenburg prešao je u italijansku Romu. "Vučica" je Stekelenburga platila šest miliona evra, a na golu će zameniti Brazilca Donija, koji je otišao u Liverpul.

Dosadašnji golman holandskog Ajaksa Martin Stekelenburg karijeru će nastaviti u Romi, potvrdio je danas taj italijanski klub.

Stekelenburg je jutros prošao lekarske preglede u Rimu, a italijanski klub će na ime obeštećenja Ajaksu platiti šest miliona evra.

Holandski golman, koji ima 28 godina, odigrao je 282 utakmica Ajaks, sa kojim je osvojio tri šampinske titule i tri nacionalna kupa.

Stekelenburg je za reprezentaciju Holandije do sada odigrao 40 utakmica.

Veseljko Trivunović u Gabali

subota 30.07.2011 | 13:49
Izvor: B92, zurnal.rs

Fudbaler OFK Beograda Veseljko Trivunović nalazi se na korak od potpisivanja ugovora sa Gabalom, klubom iz Azerbejdžana.

Najbolji igrač tima sa Karaburme u ponedeljak putuje u Azerbejdžan i ako bude sve u redu potpisaće jednogodišnji ugovor sa Gabalom, klubom koji sa klupe predvodi Toni Adams, legendarni centarhalf Arsenala.

“Iza mene su dve prelepe godine u OFK Beogradu, nikada neću moći da ih zaboravim. Na Staroj Karaburmi sam stekao afirmaciju i zaslužio poziv u reprezentaciju. Od trenera Dejana Đurđevića mnogo sam naučio i dobio prijatelje za ceo život”, istakao je Trivunović, “Prelomio sam u trenutku kada sam čuo da me je trener Gabale Toni Adams gledao u dresu Srbije protiv Izraela i da je baš on zahtevao da me angažuju. Čuvenom Englezu, koji je već godinu i po dana na klupi azerbejdžanske ekipe i godišnje zarađuju milion funti, preneli su mnogo lepih stvari o meni”.

U dresu OFK Beograda, Trivunović je odigrao 50 utakmica i postigao pet golova, uz veliki broj asistencija.

Milan Jovanović prešao u Anderleht

02. avgust 2011. | 22:47 | Izvor: Tanjug

LIVERPUL - Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Jovanović prešao je u Anderleht iz Brisela, potvrdio je večeras njegov dosadašnji klub Liverpul.

Jovanović je redove engleskog premijerligaša stigao prošlog leta kao slobodan igrač iz Standarda iz Liježa, ali nije uspeo da izbori status prvotimca. Za "crvene" je odigrao samo 10 utakmica, bez postignutog gola.

srbija nemacka jovanovic

Iskusni 30. godišnji srpski napadač potpisao je sa najtrofejnijim belgijskim klubom ugovor na dve sezone, a zvanično će biti predstavljen u petak.

Za nacionalnu reprezentaciju Jovanović je od 2007. odigrao 35 utakmica na kojima je postigao 10 pogodaka.

Back