Trampova tarifna strategija objašnjena za 18 minuta

i jos je tramp mek, kao dusa, samo ih na pola uvodi
pelosi kada je bila mlada koka tamo 1996 isto je htela da ih uvede kini, a vidimo za 30 godina sta je kina napravila nasim NEUVODJENJEM, dokle smo mi ameri spali uljuljkani u "kraju istorije", kao mi smo na tronu, sssr porazen
zaboravljas da je cela it hw sekcija usa preseljene u kinu da bi imala ekstreman profit zbog jefine kineske radne snage. kinezi su to pametno iskoristili i industrijskom spijunazom obogatili svoj it na svim nivoim. ž

kina pre tog angazmana i posle njihovog ulaska su dve totalno draugacije kine...o kojoj sam i pravio 3 filma koje mozes naci na abc tv.

jeste, makron i usrulja ce sada da budu sveCki policajci samo dok naprave svoju vojsku po Von der Leyen’s “ReArm Europe Plan
hehe zamisli stvarno da oni krenu negde da zavode red i da prete EU vojskom :hahaha:

1744021478539.png

nemas ti blage veze sa zivotom, politikom, engleskim, ... sirovinama
ja sam prvi rekao da od tog posla nema nista, a jos ranije je zelenski potpisao sa englezima ugovr na 100 godina bese da oni kopaju po ukrajini, pa su huskali na nastavak rata samo da trampu pokvare mirovnu inicijativu, ali da mi ameri uskocimo...

zaboravljas da je cela it hw sekcija usa preseljene u kinu da bi imala ekstreman profit zbog jefine kineske radne snage. kinezi su to pametno iskoristili i industrijskom spijunazom obogatili svoj it na svim nivoim. ž

kina pre tog angazmana i posle njihovog ulaska su dve totalno draugacije kine...o kojoj sam i pravio 3 filma koje mozes naci na abc tv.
ma jasno je sve, ti si na liniji ovog @ssmpmd, ja samo pokusavam da vam skrenem paznju na end game, a i da porazmilite o vise faktora

Kaže, princip robne razmene je da ti nešto izvezeš da bi nešto drugo uvezao. Amerika je imala otvorenu trgovinu sa malom ili nikakvom carinom.

On kaže da Amerika ima otvoreni kapitalistički sistem gde se trudiš da narod u tvojoj zemlji ima viši standard života. Sa druge strane, trguju sa zemljama koje gaje industrijsku politiku koja nije dizajnira da diže standard života svojim stanovnicima nego da država i pojedinci grabi bogatstvo. To bogatrsvo ne troše na svoj narod nego da kupuju imovinu i tehnologiju iz Amerike. Tako se nastavo odliv kapitala iz Američkih u ruke drugih zemalja, posebo Kine i Nemačke, a naravno i mnogih drugih.

Problem je u tome što USA uvozi robu SVOJIH kompanija a ne recimo vijetnamskih

Nike, Apple i Intel imaju veliku proizvodnju u Vijetnamu i angažuju stotine vijetnamskih fabrika koje ima rade za bagatelu (davno više Kinezi nisu najjeftiniji)

Dakle izvoznik iz Vijetnama je Nike a ne neki noname Vijetnamac

Problem je u tome što Nike pravi patike u Vijetnamu za maksimalno 10$ a prodaje za 70$.
Tu carina ne pomaže, neće biti 10$ na ulazu nego 15$ na ulazu pa će se prodajna cena podići na 75 - 80$ i kraj priče

Nike nikada patiku neće moći da napravi u USA ni za 10$ ni za 15$ i tu je kraj svake priče o carinama

Ovde će na gubitku biti samo narod u USA kome će sva roba poskupeti jer u konačnom računu upravo krajnji kupac plaća carinu

Problem je u tome što USA uvozi robu SVOJIH kompanija a ne recimo Vijetnamskih

Nike, Apple i Intel imaju veliku proizvodnju u Vijetnamu i angažuju stotine vijetnamskih fabrika koje ima rade za bagatelu (davno više Kinezi nisu najjeftiniji)

Problem je u tome što Nike pravi patike u Vijetnamu za maksimalno 10$ a prodaje za 70$.
Tu carina ne pomaže, neće biti 10$ na ulazu nego 15$ na ulazu pa će se prodajna cena podiži na 75 - 80$ i kraj priče

Nike nikada patiku neće moći da napravi u USA ni za 10$ ni za 15$ i tu je kraj svake priče o carinama

Ovde će na gubitku biti samo narod u USA kome će sva roba poskupeti jer u konačnom računu upravo krajnji kupac plaća carinu
slicna prica kao sa apple-om kada je u irskoj imao najace pogone, a onda dzobs seo i sabrao dva i dva kad su videli sta radi intel, hp i ostali magovi silikon velija.

Problem je u tome što USA uvozi robu SVOJIH kompanija a ne recimo Vijetnamskih

Tu carina ne pomaže, neće biti 10$ na ulazu nego 15$ na ulazu pa će se prodajna cena podiži na 75 - 80$ i kraj priče

ti opet o klin, kao da ne Znas engleski, a samo trebas da pitas sta je zapravo nas cilj, ako si vec uspeo da shvatis sta se desava:..over 50 countries have reached out to Trump looking to begin negotiations.

Vietnam, Taiwan Capitulate: Offer To Remove All US Tariffs, Boost Investment

In addition to the news about Vietnam bending the knee, The Epoch Times' Jacob Burg reports that Taiwan’s President Lai Ching-te on April 6 said his nation would offer zero tariffs and no retaliation as the start of negotiations with the United States while vowing to remove trade barriers.

radi se o novom svetskom porertku koji se stvara pred vasim ocima, a naravno da ce francuska, makron, i nemacka da ostanu izvan njega, nisu nam vise saveznici, nema nafo patke itd eu ce morati da ratuje sama protiv rusije

eto, ove carione su nam samo izgovor za preoblikovanje sveta, sa 50 zemalja cemo se dogovoriti, ali sa svabama i francuzima necemo, pa ako shvatate, ok, ako ne shvaticete garantujem vam uskoro

od pocetka hladnog rata je ovo isplanirano, rusenje berze povlaci za sobom potapanje nemacke ekomonije,a ne americke, dojce banka ce bankrotirati, eu vec klizi u fasizam, brani lepenki da se kandiduje itd, znaci jako zaguljena vremena dolaze, ali mi smo sve znali unapred

Poslednja izmena:
nikad ne potcenjuj neprijatelja ma kako benigno delovao.

vidis do cega je dovelo kada su to uradili ove dileje u srbiji i sa cim se sada nose
Rekoh li ja već poodavno, da je ovo EKSPERIMENT koji se sprovodi nad nama Srbima.

Lažna revolucija koja treba da predupredi onu pravu, koje se oni boje.

I ako eksperiment još nije uspešno završen, već ga prenose na druge lokacije, Turska na primer .

A vidimo da ga premeštaju polako i na američko tlo.

Potom dolazi na red Evropa, i td i td. :kafa:

Rekoh li ja već poodavno, da je ovo EKSPERIMENT koji se sprovodi nad nama Srbima.

Lažna revolucija koja treba da predupredi onu pravu, koje se oni boje.

I ako eksperiment još nije uspešno završen, već ga prenose na druge lokacije, Turska na primer .

A vidimo da ga premeštaju polako i na američko tlo.

Potom dolazi na red Evropa, i td i td. :kafa:
zabole njih za nas veruj. mi smo toliko mala mrlja na mapi. mozda budemo samo test poligon kao u nato intevenciji za neko novo oruzje. za promenu globalnog poretka srbija je skroz nebitna jer srbija ne moze ni na sta ucestvovati sa svojom uslovnoscu. istorija je pokazala da smo dobri samo da im budemo kao povod, da budemo narodskim recnikom izy.... kao nagluplji volovi i zato i drze ove volove na vlasti u srbiji jer samo oni znaju zasto i zbog cega

slicna prica kao sa apple-om kada je u irskoj imao najace pogone, a onda dzobs seo i sabrao dva i dva kad su videli sta radi intel, hp i ostali magovi silikon velija.

Ali to je završena priča, proizvodnja se nikada neće vratiti na Zapad, čak da uvedu i 200% carina.

Uostalom sada je savsim jasno da se i ne radi o bilo kakvim carinama koje je neko uveo USA (teška izmišljotina) nego o trgovinskom deficitu

Problem je samo što to nije deficit između dve zemlje, recimo između USA i Vijetnama, nego deficit između USA i USA kompanija koje proizvode u Vijetnamu.

To ovaj mučeni @bas kao ne može da skapira, on misli da će pritsak na Vijetnam primorati Nike da menja poslovnu politiku i vrati proizvodnju u USA.

To je realno taman koliko i ideja da neki snažan pritisak na @Тихи natera mene da glasam za AV :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ali to je završena priča, proizvodnja se nikada neće vratiti na Zapad, čak da uvedu i 200% carina.

Uostalom sada je savsim jasno da se i ne radi o bilo kakvim carinama koje je neko uveo USA (teška izmišljotina) nego o trgovinskom deficitu

Problem je samo što to nije deficit između dve zemlje, recimo između USA i Vijetnama, nego deficit između USA i USA kompanija koje proizvode u Vijetnamu.

To ovaj mučeni @bas kao ne može da skapira, on misli da će pritsak na Vijetnam primorati Nike da menja poslovnu politiku i vrati proizvodnju u USA.

To je realno taman koliko ideja da neki snažan pritisak @Тихи natera mene da glasam za AV :hahaha: :hahaha: :hahaha:
da, dabogda imao jeftinu radnu snagu pa posle novu osposobljavao i placao 5x vise i gde ce ti profit biti klimaviji...ali zaborvljas da usa velike korporacije pre svega u it biznisu imaju debelu zastitu u politickom establismentu i da usa drzava pre svake ekstremne mere koju uvede uvek o tome unapred obavesti i razgovara sa najacima...tako da sumunjam da ce to njih mnogo dotaci, ali one manje sigurno.

znaci tio zaista nemas pojma engleski, sad te razumem
pitaj da ti neko prevede, em ne razumes, em masis poentu potpuno, kao da je nama cilj da pravimo ovde patike, a mozemo bilo gde na svetu
pa i to mislis ne znamo? jel ti razumes da se svet deli, neki ce da se dogovore, sa vijetnamom cemo da imamo NULA carina, oni ce da se potrude i koliko god da uspeju, mi cemo da budemo zadovoljni, samo da se taj deficit bar UNEKOLIKO SMANJI, NE MORA DA SE ISPEGLA CAK NA NULU

znaci sve ovo je upuceno protiv trecih zemalja koje nece ni da pregovaraju uopste,a mogu kao i vijetnam da se dogovore sa nama

Poslednja izmena:

pitaj da ti neko prevede, em ne razumes, em masis poentu potpuno, kao da je nama cilj da pravimo ovde patike, a mozemo bilo gde na svetu

pa i to mislis ne znamo?
brate, ne znam za patike ali znam za politiku bas apple a on je najveci gigant, da im u svakom godisnjem planu bilo da imaju samo JEDNU usa fabriku hardwera gde ce sastavljati prozivode primarno za ekperimentalnu bransu specijalnih preskupih masina kao i za elitisticku klijentelu koja se grozi da im pise na kutiji made in china.

znaci za mac pro i mac studio masine a ne za komercijale kao sto su ipad i iphone macmini i sl. kao soni sto je batalio sve pogone u japanu za pro video kad je skontao da mu je jeftinije da pravi play station u kini i gde sve ne i time obezglavio profesionalce. znaci samo profit po bilo koju cenu.

a toga nije bilo pre 20-30 godina...ta industrija se razvijala i ekspanziono sirila u svim pravcima.

pa i to mislis ne znamo? jel ti razumes da se svet deli, neki ce da se dovore, sa vijetnamom cemo da imamo NULA carina

Ti si toliko slep i toliko zaluđen Trampovim imbecilnim potezima da je svaka diskusija nemoguća

Crtao sam ti i objašnjavao ali ne vredi, ne sabiraš dva i dva

Sada kažeš da nećete vraćati proizvodnju, a šta hoćete molim te

- da carinam ubaciti par stotina milijardfi u kasu, uzetih odf naroda
- da naterate na silu druge države da kupuju američku robu na osnovu lažnih projekcija deficita

Stvarno nisi normalan, majke mi mile,

Ti si toliko slep i toliko zaluđen Trampovim imbecilnim potezima da je svaka diskusija nemoguća
ne znas engleski, uhvatio si se vijetnama, a sa njim smo vec dogovorili da nema carina
sta onda radis? vredjas umesto da lepo kazes da ne znas engleski
Vietnam wants to cut their tariffs to "ZERO", all they have to do is "make an agreement with the U.S."...

molim lepo. i sad tramp se sa njima vec dogovorio, samo da se dogovor finalizuje, a ti vredjas?!
problem je sa makronom, koji nece da se dogovori, i sa sijem, ali masa manjih zemalja ce hteti i vec se dogovaraju sa trampovom administracijom, ne znam ko tebe uopste vuce za jezik da vredjas

The offer was made by party chief To Lam to the US president in a letter that was seen by Bloomberg. In the letter, Lam requested that the US not apply any additional tariffs or fees on Vietnamese goods and asked to postpone the implementation of the tariff announced by Trump last week by at least 45 days after April 9.

e, a makron pokazuje zube i rezi, a kada se sastao sa trampom uvlacio mu se u pedu, no dobro, znali smo da je namazanko, i da nije za dogovor kao sto vidimo da ovaj jeste

Poslednja izmena:
Taiwan’s President Lai Ching-te on April 6 said his nation would offer zero tariffs and no retaliation as the start of negotiations with the United States while vowing to remove trade barriers.

i kako je sada tramp imbecil? pre ce biti da su makron i si imbecili koji traze trgovinski rat sa nama, a nece da se dogovorimo... pa, dobro, onda ce trgovinski rat i dobiti, pa kom obojci kom opanci

sa pola sveta cemo imati bescarinsku uniju tj. nula carina, sa kojima se dogovorimo,a sa drugom polovinom necemo ni trgovati, HEBITE SE, TO VAM JE NOVI SVETSKI POREDAK, SVIDJAO VAM SE ILI NE... i rusi su nasi prijatelji i saveznici, kada razguze pariz i berlion i vrisel, mi cemo da uzivamo

Poslednja izmena:
Bivši američki trgovinski predstavnik Robert Lighthizer objašnjava kako Trampov tarifni program može zaustaviti pad Amerike.

Objašnjava jasno i glasno kako i zašto carine.

Što reče neko u komentarima: Ako carine ne valjaju, zašto ih onda sve druge zemlje imaju?
Zato sto Drzavama upravljaju drzavni paraziti, a ne vlasnici firme koja se zove 'Drzavna Ekonomija'. Takva firma ne postoji, pa ne postoji ni takav njen vlasnik.

Carine i tarifi na uvoz su najveci debilizam koju neko moze da izmisli u ekonomiji.

To veze sa ekonomijom nema, vec sa politikom i kontrolom drustva.

Kaže, princip robne razmene je da ti nešto izvezeš da bi nešto drugo uvezao. Amerika je imala otvorenu trgovinu sa malom ili nikakvom carinom.

On kaže da Amerika ima otvoreni kapitalistički sistem gde se trudiš da narod u tvojoj zemlji ima viši standard života. Sa druge strane, trguju sa zemljama koje gaje industrijsku politiku koja nije dizajnira da diže standard života svojim stanovnicima nego da država i pojedinci grabi bogatstvo. To bogatrsvo ne troše na svoj narod nego da kupuju imovinu i tehnologiju iz Amerike. Tako se nastavo odliv kapitala iz Američkih u ruke drugih zemalja, posebo Kine i Nemačke, a naravno i mnogih drugih.

brate, ne znam za patike ali znam za politiku bas apple a on je najveci gigant, da im u svakom godisnjem planu bilo da imaju samo JEDNU usa fabriku hardwera gde ce sastavljati prozivode primarno za ekperimentalnu bransu specijalnih preskupih masina kao i za elitisticku klijentelu koja se grozi da im pise na kutiji made in china.

znaci za mac pro i mac studio masine a ne za komercijale kao sto su ipad i iphone macmini i sl. kao soni sto je batalio sve pogone u japanu za pro video kad je skontao da mu je jeftinije da pravi play station u kini i gde sve ne i time obezglavio profesionalce. znaci samo profit po bilo koju cenu.

a toga nije bilo pre 20-30 godina...ta industrija se razvijala i ekspanziono sirila u svim pravcima.
vi usko gledate na stvari, ovaj je krenuo od farmerki i patika, ti se prebacujes na eletroniku, profit, novac

carine su samo instrument u novom preoblikovanju sveta - gledaj na ovo kao na referendum koji je tramp raspisao

Back