Trampov Big Beautiful Bill, veliki prelepi zakon - mišljenje

Da li mislite da ce Big Beautiful Bill popraviti ekonomiju SAD?

• DA. Poreske olaksice i uskracivanje socijalne pomoci imigrantima i neradnicima ce potpomoci ekonomij

glasova: 3 42,9%
  • NE. Poreske olaksice su namenjene milijarderima i dobijaju se na osnovu ukidanja vec loseg zdravstva

glasova: 3 42,9%
  • Sta je big beautiful bill?

glasova: 1 14,3%

• Ukupno glasova
    7

Patrijota_sa_mozgom

Primećen član
Poruka
540
Tramp je poptisao zakon koji (nakon diskusije o njemu u SAD senatu) ce pruziti poreske olaksice amerikancima, povecati dug za 4 hiljade milijardi dolara (dakle 4 bilijarde dolara), pojacati vojsku SAD za 150 milijardi dolara, ukinuti zdravstvenu zastitu za 15 miliona amerikanaca (MEDICARE) koji ne rade barem 80 sati mesecno, ojacati bedem ka Meksiku, olaksati kupovinu oruzija, ukinuti porez na baksis do 15.000 dolara, finansirati privatne skole sa vise novca a smanjiti subvencije za drzavne skola. Pored toga se ukida nastava u skolama o LGBT, Crnackim i manjinskim pravima. ZAKON JE IMAO 900 strana
STA MISLITE?

Sta mislite o ovom poreskom zakonu SAD-a? Mislim da nas se ne tice mnogo

Tiče nas se više nego što mislimo, posredno ali vrlo direktno uticaće i na Evropu i sve nas.

Potpuno besmislen akt koji neće dovesti do oporavka privrede, verovatno propuštena i poslednja prilika da USA nešto konkretnije uradi za sebe, zapadni svet i svet uopšte.

Tiče nas se više nego što mislimo, posredno ali vrlo direktno uticaće i na Evropu i sve nas.

Potpuno besmislen akt koji neće dovesti do oporavka privrede, verovatno propuštena i poslednja prilika da USA nešto konkretnije uradi za sebe, zapadni svet i svet uopšte.
Zasto je potrebno dati milijarderima kao Jeff Bezosu ili Mark Zuckerbergu poreske olaksice? Imaju vec bilijarde, ne milijarde, BILIJARDE DOLARA. Sta ce njima poreske olaksice u iznosu od 300 milijardi dolara? Plus deregulaciju AI koja zamenjuje radnu snagu. Dakle nema ona "Trikle down economics" ili "kapljice ekonomija" gde dajes milijarderu pare, a on napravi fabriku ili radna mesta. Ovo je cisto prebacivanje para na kajmanska ostrva

Zasto je potrebno dati milijarderima kao Jeff Bezosu ili Mark Zuckerbergu poreske olaksice? Imaju vec bilijarde, ne milijarde, BILIJARDE DOLARA. Sta ce njima poreske olaksice u iznosu od 300 milijardi dolara? Plus deregulaciju AI koja zamenjuje radnu snagu. Dakle nema ona "Trikle down economics" ili "kapljice ekonomija" gde dajes milijarderu pare, a on napravi fabriku ili radna mesta. Ovo je cisto prebacivanje para na kajmanska ostrva

Što pitaš mene, ja sam za progresivno oporezivanje, a za milijardere uvesti porez od 90%.

Ni jednu milijardu ne možeš potrošiti za ljudski vek a da ne pričamo o desetinama i stotinama milijardi.

To više nema veze sa biznisom i profitom, tu je čista patologija u pitanju i kompetitivnost sa prijateljima milijarderima, ko ima najviše

Ovaj zakon je budućnost civilizacije ako želi da preživi. Paraziti su opteretili ekonomiju i traže još više, preko leđa onih koji imaju. Musk je želeo još jače rezove, koji sada nisu bili mogući, ali i ovo je veliki korak.
Ne znam dal stoji language barrier ali odmah nakon zakona je Trunpf najavio amnestiju za MILIONE migranata. Takođe ako si pročitao vidiš da zatvaraju bolnice, gase socijalnu za svoju ruralnu bazu, seku poreze za bogate a ostaje sve isto za plebs, dižu deficit za još par triliona i proglašavaju tranpa za latinoameričkog diktatora imunog na zakon

Takođe ako si pročitao vidiš da zatvaraju bolnice, gase socijalnu za svoju ruralnu bazu, seku poreze za bogate a ostaje sve isto za plebs, dižu deficit za još par triliona i proglašavaju tranpa za latinoameričkog diktatora imunog na zakon

Loše u gašenju zdravstva i socijale je šta? Rezanje poreza? To je ono za šta se konzervativci bore decenijama. popušio si priču da su trampovi glasači ustvari prikrivene demokrate, što nije istina.

Loše u gašenju zdravstva i socijale je šta?
Pa za mene je odlično, jer će MAGA rednecks da crkne od gladi, kuge i hrvata
Rezanje poreza? To je ono za šta se konzervativci bore decenijama.
Za middle class koji skoro pa ne postoji više, da
popušio si priču da su trampovi glasači ustvari prikrivene demokrate, što nije istina.
Pa jesu. Republikanci nisu, njihov populizam ima levičarski karakter. O democrats ništa ne znaš

Pa jesu. Republikanci nisu, njihov populizam ima levičarski karakter. O democrats ništa ne znaš

MAGA trampisti su Republikanci i preziru sve što ima veze sa levičarstvom, uključujući socijalnu pomoć, zdravstvo, javne škole, inkluziju i svaki oblik kolektivnog blagostanja i altruizma u društvu. Demokrate sve navedeno podržavaju.

MAGA trampisti su Republikanci i preziru sve što ima veze sa levičarstvom, uključujući socijalnu pomoć, zdravstvo, javne škole, inkluziju i svaki oblik kolektivnog blagostanja i altruizma u društvu.
Pa da, jer su glumci. Zapravo su previše glupi da koncipiraju šta je to uopšte i samo bacaju generalizacije tipa woke mob I leftist feminazis. Kad uđeš u konfrontaciju sa njima kažu "awww woulcha look at dayet anuthur pissed awf librul", meanwhile JD Vance white trash krajevi će da svi crknu kada Meemaw predozira na kreku i fentanilu

Preteča MAGA je Tea Party koji se zalagao za bukvalno sve što Trump radi, rezanje poreza i troškova, ukidanje državnog intervencionizma i pomoći siromašnima, jedino što nisu nosili crvene kape.
kakav jebeni Tea Party kada Massie otvoreno stoji protiv Big Beautiful Williama. Pa Tea Party je bio protiv klasičnog republikanizma koji od Regana nadalje ima koncept Trickle down economics. TAKE CARE OF OUR WORKERS, POLITICIANS SHOULD CARE ABOUT COALMINERS NOT SEX WITH MINORS I tako dalje levičarska retorika, HELP DA GUD OL FASHION WORKIN MANE i sva ta sranja. O čemu ti sad... pa ceo MAGA pokret se pokrenuo protiv "LEFTISTS AND CRONY CAPITALISTS." Ej pa zar smo zaboravili "drain the swamp"??? Ili "break up amazons monopoly/stop jeff bezos from buying da media/screw the globalist banking elite"

Možda nisi znao ali jedan od MAGA teorija kada spomeneš da je Regan amnestirao migrante jeste da je to uradio da bi RAZBIJAO SINDIKATE

Poslednja izmena:
Ovaj zakon je budućnost civilizacije ako želi da preživi. Paraziti su opteretili ekonomiju i traže još više, preko leđa onih koji imaju. Musk je želeo još jače rezove, koji sada nisu bili mogući, ali i ovo je veliki korak.
Dakle Milijarderi nisu paraziti, ali zato neke salterske sluzbenici i crnci su paraziti. Za mene su veci paraziti Jeff Bezos i Mark Zuckerberg i Elon Musk. Koji moj su oni zasluzili da imaju po 100 milijardi, ne miliona, milijardi dolara. Da imaju 2,3 milijarde dolara, to je u redu. ALI STA CE NJIMA TOLIKE PARE? Karl marks je u pravu. Ovakve situacije dovode do komunistickih revolucija.
1751795849006.png

Ne daješ im ništa, to je nihov novac, ovim se ukida pljačka.
Nije njihov, nisu zasluzili 200 miliijardi dolara. Nijedan covek, narocito ne neki lik koji je napravio sajt pun spamova Instagram ii Facebook (Zuckerberg) ili lik koji je napravio sajt da ljudi stavljaju proizvode Amazon (Jeff Bezos) NISU zasluzili da imaju tolike pare. Zasluzili su eventualno 1 milijardu dolara, ALI JE PREVISE. Mislim koji ce moj nekom Geek-u, strebercicu tolike pare? Sta doprinosi drustvu Zuckerberg toliko? Sto je napravio sajt gde ljudi stavljaju slicice i viidee? NISU ZASLUZILI. POREZ MORA DA SE PLATI I TERET MORAJU SNOSITI NE CRNCI, NE LATINOAMERIKANCI ILI SALTERSKE SLUZBENICI nego MILIJARDER

Nije njihov, nisu zasluzili 200 miliijardi dolara. Nijedan covek, narocito ne neki lik koji je napravio sajt pun spamova Instagram ii Facebook (Zuckerberg) ili lik koji je napravio sajt da ljudi stavljaju proizvode Amazon (Jeff Bezos) NISU zasluzili da imaju tolike pare. Zasluzili su eventualno 1 milijardu dolara, ALI JE PREVISE. Mislim koji ce moj nekom Geek-u, strebercicu tolike pare? Sta doprinosi drustvu Zuckerberg toliko? Sto je napravio sajt gde ljudi stavljaju slicice i viidee? NISU ZASLUZILI. POREZ MORA DA SE PLATI I TERET MORAJU SNOSITI NE CRNCI, NE LATINOAMERIKANCI ILI SALTERSKE SLUZBENICI nego MILIJARDER

Posao čoveka je da zaradi pare za sebe; ne da ''doprinosi društvu'' da bi crnjo iz geta imao za udžbenike i food stamps.

Posao čoveka je da zaradi pare za sebe; ne da ''doprinosi društvu'' da bi crnjo iz geta imao za udžbenike i food stamps.
Taj crnjo je jadan, jer ga USA diskriminise. Vekovima su crnci bili robovi, onda pod jim crow laws (segregacijom). Par netflix filmova gde su Snezanu predstavili kao latinoamerikanku ili predstavili egipatsku kraljicu Kleopatru kao crnkinju (iako je bila grckog porekla i stoga bila belkinja), ne mogu da poprave visevekovnu eksploataciju koju su crnci pretrpeli. Minimalno sto mogu beli milijarderi da im daju, kao izvinjenje za ropstvo, je food stamps i udzbenike.

Back