Tramp kaže da sada misli da Ukrajina može da povrati svu svoju teritoriju koju je zauzela Rusija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.825
Predsednik Donald Tramp je u utorak popodne izjavio da misli da Ukrajina, uz pomoć Evropske unije, može da povrati svoju teritoriju od Rusije i vrati zemlju u njene prvobitne granice.

Tramp je ranije više puta sugerisao da bi odustajanje od dela teritorije bila ključna komponenta rešavanja rata Ukrajine sa Rusijom.

„Nakon što sam se upoznao i u potpunosti razumeo vojnu i ekonomsku situaciju Ukrajine/Ruzije i, nakon što sam video ekonomske probleme koje ona uzrokuje Rusiji, mislim da je Ukrajina, uz podršku Evropske unije, u poziciji da se bori i povrati celu Ukrajinu u njenom prvobitnom obliku“, rekao je Tramp u dugom postu na Truth Social.

https://www.nbcnews.com/politics/wh...aine-can-win-back-land-from-russia-rcna233287
1758680810183.png

Zašto ovaj preokret?

Zašto ih loži?

Rekao je da je, uz finansijsku podršku NATO-a, vraćanje Ukrajine u njene prvobitne granice „veoma moguća opcija“. Dodao je da Rusija „besciljno vodi rat već tri i po godine, rat koji bi pravoj vojnoj sili trebalo manje od nedelju dana da pobedi. “

Tramp je predložio da kada ruski građani shvate koliko se troši na borbu protiv Ukrajine, koja, kako je rekao, ima „Veliki duh i samo se poboljšava“, Ukrajina bude u stanju da vrati svoju zemlju u njenom prvobitnom obliku i, ko zna, možda čak i dalje od toga!“

To sta planira misli kako koga "lozi" citav tim profesionalnih analiticara da obradjuje i analizira.
ocekivano ovako gledano laicki.ipak su sad i rusija u sukobu.
U sukobu u ukrajini iz mog nekog ugla imam utisak da rusi u zadnjih godinu dana imaju vise za cilj fizicko unistenje ukro vojske.sa ovolikom kolicinom resursa i pomoci generalno koju ukri dobijaju imam utisak da nemaju problem u opremi vec u ljudstvu.previse brzo se trose.
Rusi sada uglavnom napadaju u malim grupama i onda se poklapaju ukri sa avijacijom,dronovima,topnistvom.neka procena mi je da imaju ukri min 2 puta visa gubitaka.
za sada i rusi vrse dopunu sa ugovorcima a ukri mobilisu od 18 do 60 i neke godine i zene i to mnogo prisilno.na prvim linijama imaju odlicne operatere dronovima dok im je gro pesadije vec istrosen dosta.
Jednu stvar ukrima moram da priznam.generalno jos uvek imaju visok nivo borbenog morala.
A sto se tice pricanja o losoj situaciji u rusiji i to to bi se itekako videlo i culo da je istina.

Back