Tramp kaže da sada misli da Ukrajina može da povrati svu svoju teritoriju koju je zauzela Rusija

Plavooki Treptač

Ne pušim, ne pijem, imam dobra primanja
VIP
Poruka
95.753
Predsednik Donald Tramp je u utorak popodne izjavio da misli da Ukrajina, uz pomoć Evropske unije, može da povrati svoju teritoriju od Rusije i vrati zemlju u njene prvobitne granice.

Tramp je ranije više puta sugerisao da bi odustajanje od dela teritorije bila ključna komponenta rešavanja rata Ukrajine sa Rusijom.

„Nakon što sam se upoznao i u potpunosti razumeo vojnu i ekonomsku situaciju Ukrajine/Ruzije i, nakon što sam video ekonomske probleme koje ona uzrokuje Rusiji, mislim da je Ukrajina, uz podršku Evropske unije, u poziciji da se bori i povrati celu Ukrajinu u njenom prvobitnom obliku“, rekao je Tramp u dugom postu na Truth Social.

https://www.nbcnews.com/politics/wh...aine-can-win-back-land-from-russia-rcna233287
1758680810183.png

Zašto ovaj preokret?

Zašto ih loži?

Rekao je da je, uz finansijsku podršku NATO-a, vraćanje Ukrajine u njene prvobitne granice „veoma moguća opcija“. Dodao je da Rusija „besciljno vodi rat već tri i po godine, rat koji bi pravoj vojnoj sili trebalo manje od nedelju dana da pobedi. “

Tramp je predložio da kada ruski građani shvate koliko se troši na borbu protiv Ukrajine, koja, kako je rekao, ima „Veliki duh i samo se poboljšava“, Ukrajina bude u stanju da vrati svoju zemlju u njenom prvobitnom obliku i, ko zna, možda čak i dalje od toga!“

To sta planira misli kako koga "lozi" citav tim profesionalnih analiticara da obradjuje i analizira.
ocekivano ovako gledano laicki.ipak su sad i rusija u sukobu.
U sukobu u ukrajini iz mog nekog ugla imam utisak da rusi u zadnjih godinu dana imaju vise za cilj fizicko unistenje ukro vojske.sa ovolikom kolicinom resursa i pomoci generalno koju ukri dobijaju imam utisak da nemaju problem u opremi vec u ljudstvu.previse brzo se trose.
Rusi sada uglavnom napadaju u malim grupama i onda se poklapaju ukri sa avijacijom,dronovima,topnistvom.neka procena mi je da imaju ukri min 2 puta visa gubitaka.
za sada i rusi vrse dopunu sa ugovorcima a ukri mobilisu od 18 do 60 i neke godine i zene i to mnogo prisilno.na prvim linijama imaju odlicne operatere dronovima dok im je gro pesadije vec istrosen dosta.
Jednu stvar ukrima moram da priznam.generalno jos uvek imaju visok nivo borbenog morala.
A sto se tice pricanja o losoj situaciji u rusiji i to to bi se itekako videlo i culo da je istina.

Tramp je osoba koja menja mišljenje više puta na dan.
Međutim, Ukrajina svakako treba da izbaci okupatora iz svoje zemlje. Uz znatno povećanu pomoć SAD to bi i mogla.
Interesantna je i nedavna izjava Kejta Keloga koji je rekao kako je mir moguć tek posle Putina. Niko iz sadašnje američke administracije to do sada nije rekao.

ovo je dobro po Ruse , a prvenstveno po nas Srbe

Znaci kompromisa nema i nece ga biti i rat ce se zavrsiti fizickim unistenjem jedne ili druge strane.

Ali obzirom da Ukrajinaca gine 50 puta vise od Rusa jasno vam je ko ce u celoj prici ispasti grbav.

Evo vam sa poslednje razmene mrtvih.

Ukrajinaca mesecno gine 30-40.000 a mobilisu novih oko 15-20.000 i to sve losijeg kvaliteta ljudstva.

Jasno vam je u finisu sta koga ceka

https://x.com/HarveyWall8angR/status/1968672375022428485

Poslednja izmena:
Ukrajinaca mesecno gine 30-40.000 a mobilisu novih oko 15-20.000 i to sve losijeg kvaliteta ljudstva.
Пре две године (могуће је наћи те поруке на теми о Украјини) сте писали како су сви изгинули и да сад (тј. тад..пре две године) ратују само трећепозивци, јер су само они остали.

Мислим да вам та тактика да молите Укре да се предају не пролази.

Пре две године (могуће је наћи те поруке на теми о Украјини) сте писали како су сви изгинули и да сад (тј. тад..пре две године) ратују само трећепозивци, јер су само они остали.

Мислим да вам та тактика да молите Укре да се предају не пролази.

ima moja tema gde pisem da smatram da ce Ukrajina ostati bez ljudstva do kraja 2026

Matematicki sam objasnio ceo proces, izgibije i regrutacije nove vojske.

Takodje prilikom prve posete Vasingtonu Tramp je rekao Zelenskom "You are running low on soldiers"

To na srpskom znaci sve manje imas zivih vojnika moras pristati na neki sporazum.

„Nakon što sam se upoznao i u potpunosti razumeo vojnu i ekonomsku situaciju Ukrajine/Ruzije i, nakon što sam video ekonomske probleme koje ona uzrokuje Rusiji, mislim da je Ukrajina, uz podršku Evropske unije, u poziciji da se bori i povrati celu Ukrajinu u njenom prvobitnom obliku“, rekao je Tramp u dugom postu na Truth Social.
Шта је ово?

Tramp i americka elita zele da ovaj rat traje do poslednjeg rusa ili ukrajinca

Razlog je prost - uz pomoc tog rata oni tj njihov vojno industrijski kompleks zaradjuje milijarde i milijarde

Oruzje koje trosi Ukrajina proizvode oni a finansiraju USA i EU poreski obveznici

Tako da ce rat trajati do poslednjeg Rusa ili Ukrajinca

Obzirom da protiv 140 miliona Rusa ratuje 20 miliona Ukrajinaca, i da Ukrajinaca trenutno gine 50 puta vise nego Rusa jasno vam je na cijoj je strani matematika.

Predsednik Donald Tramp je u utorak popodne izjavio da misli da Ukrajina, uz pomoć Evropske unije, može da povrati svoju teritoriju od Rusije i vrati zemlju u njene prvobitne granice.

Tramp je ranije više puta sugerisao da bi odustajanje od dela teritorije bila ključna komponenta rešavanja rata Ukrajine sa Rusijom.

https://www.nbcnews.com/politics/wh...aine-can-win-back-land-from-russia-rcna233287
Pogledajte prilog 1789112

Zašto ovaj preokret?

Zašto ih loži?
puno sereeeeeeeeeee trump zna on sto mora reci jeli cemu ici kao kirg

ima moja tema gde pisem da smatram da ce Ukrajina ostati bez ljudstva do kraja 2026

Matematicki sam objasnio ceo proces, izgibije i regrutacije nove vojske.

Takodje prilikom prve posete Vasingtonu Tramp je rekao Zelenskom "You are running low on soldiers"

To na srpskom znaci sve manje imas zivih vojnika moras pristati na neki sporazum.
Ima na forumu 1000 tvojih tema gdje si prognozirao propast svega što mrziš na svijetu pa se ipak to na tvoju žalost još nije ostvarilo..
Nitko ne više ne doživljava Tihi, barem ne ozbiljno.

Ovo vam dokazuje da su u osnovi svi americki lideri zlikovci i ubice , i da je jedina njihova politika cinjenje zla sirom sveta sa ciljem sticanja sto veceg profita.

Zato sam podrzao dolazak Trampa , jer ce on tu propast Amerike ubrzati.
Ti si klaun.

Ima na forumu 1000 tvojih tema gdje si prognozirao propast svega što mrziš na svijetu pa se ipak to na tvoju žalost još nije ostvarilo..
Nitko ne više ne doživljava Tihi, barem ne ozbiljno.

Svi svetski bitni faktori me podrzavaju

Vi NATOvci ste tigar od papira. Izgubili ste do sada 1.7 miliona vojnika u Ukrajini , od toga samo ove godine skoro 650.000

GOTOVI STE!!!!

Ех, кад се сетим еуфорије колеге @dragon x како је писао да је "рат готов", кад је Трамп пружио руку пријатељства Путину.

Изгледа да су стање на терену и бројеви показали Трампу другачију слику од првобитне.

Ех, кад се сетим еуфорије колеге @dragon x како је писао да је "рат готов", кад је Трамп пружио руку пријатељства Путину.

Изгледа да су стање на терену и бројеви показали Трампу другачију слику од првобитне.

Secas se ko je jedini pisao da to samo predstava i da ce rat biti vodjen do poslednjeg zivog NATO vojnika?

JA

Back