Tragedija srpskog fudbala, preminuo Zoltan Sabo

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
1608037558151.pngZoltan Sabo, trener TSC i bivši fudbaler Partizana, preminuo je u 49. godini, u Bačkoj Topoli.

Nekadašnji fudbaler Hajduka iz Kule, Vojvodine u kojoj je ostavio najjači utisak, potom i Partizana, preminuo je iznenada.

Najveće trenerske uspehe načinio je upravo sa timom koji je predvodio do svoje smrti.

TSC iz Bačke Topole je doveo do evropskog takmičenja, očekivali smo svi da će voditi ekipu do još većih uspeha, ali nažalost, njegovo srce je stalo u 49. godini života.

https://www.sportske.net/vest/in-memoriam/tragedija-srpskog-fudbala-preminuo-zoltan-sabo-427107.html
 
Joj tragedija, ova godina je kao neki kosmar iz koga nema budjenja, zaista uzas.

Inace secam ga se dok je igrao za Partizan tamo 90-ih dok su u klubu bili Mladen Krstajic, Ivica Kralj, Goran Trobok, Nisa Saveljic, Dragan Ciric, Damir Cakar, Tesovic,Ivan Tomic, Stojanovski, Tasevski, Goce Hristov, Svetlicic i ekipa.

Pokoj mu dusi i slava mu !
 
TSC objavio: "Nehsvatljivo..."

1608039218587.png


Sa velikim uspehom je Zoltan Sabo predvodio TSC iz Bačke Topole, stigao je i do Evrope što mu je najveći uspeh u trenerskoj karijeri.

Ipak, njegovo srce je stalo noćas, u 49. godini, Zoltan Sabo je preminuo što je iznenadilo sve u klubu, naravno i u fudbalskoj Srbiji.

"Neshvatljivo... Šefe, počivaj u miru...",
napisali su na zvaničnoj stranici kluba.

Pored toga, oglasili su se i saopštenjem.

"Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čoveka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim. Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava saučešće porodici Zoltana Saboa", navodi se u saopštenju kluba.
 
Emotivan oproštaj Saše Ilića od Zoltana Saba

U razgovoru za "Blic" povodom smrti Zoltana Saba, čoveka koji je i ove sezone vodio TSC iz Bačke Topole, javio se Saša Ilić, legendarni fudbaler Partizana i čovek koji je igrao sa Sabom u crno-belom dresu.

"Ja stvarno ne mogu da verujem, šta je ovo... Zaledio sam se. Pre svega, želim da izrazim najiskrenije saučešće porodici. Šok je utoliko veći, jer čini mi se niko nije znao da je imao nekih zdravstevih problema. Sedeo je pre dve nedelje na klupi TSC-a upravo protiv Partizana, ništa nije ukazivalo na to da je zdravstveno ugrožen. Veliki je ovo udarac, ogroman, jer Zoltan je bio divan čovek, osoba za primer svima", rekao je Saša Ilić za "Blic".

Prisetio se i vremena dok je igrao zajedno sa Sabom.

"Bilo je to lepo vreme. Osvajali smo zajedno trofeje. Zaista za njega mogu da kažem samo lepe stvari. Bio je odličan fudbaler i još bolja ličnost. Siguran sam da ne postoji čovek koji može nešto loše da kaže za nega. Sabo nikada ni mrava nije zgazio. Družili se se u to vreme intenzivno, išli smo na kafu, pričali, ma bio je čista desetka. Nikada mi ništa nije bilo teško da uradi. Iako je na terenu bio veliki borac, privatno je bio nenametljiv i miran. Neizmerno skroman. Baš me ovo pogodilo, njegovim preranim odlaskom svi smo na velikom gubitku", ističe Sale Ilić.

Zoltan Sabo je tokom noći preminuo u bolnici u Sremskoj Kamenici.
 

Back
Top