TRAGEDIJA: Dečak (8) slomio ruku, pa posle nekoliko dana preminuo!

SMRT DEČAKA IZ LOZNICE Podneta krivična prijava protiv lekara zbog NESAVESNOG LEČENJA
Slobodan Pajić | 07. 11. 2016 - 13:34h
cat_icn_more.png
14:31h

|

Uz izveštaj o obavljenom spoljnom nadzoru, Osnovno tužilaštvo u Loznici danas je dobilo i krivičnu prijavu protiv dr Dobrivoja Bojanića, koji je lečio dečaka Radenka Nikodinovića, preminulog pre mesec dana od infekcije nastale posle preloma ruke.

dvwktkqTURBXy9mZWJkYjRlNGUxYzQ2NzNkMTQ0MTgyY2I2NDFlNzI4Ny5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: privatna arhiva, P. Dedijer, S. Pajić, D. Milenković, N. Raus, P. Marković / RAS Srbija
share_v1_pintrest_gray_ico.png
share_v1_facebook_gray_ico.png

Kako je potvrdio za „Blic“ vršilac funkcije javnog tužioca Zoran Nestorović, prijava je protiv ovog lekara podneta zbog nesavesnog pružanje lekarske pomoći.

– Prijavu je podnela služba za zdravstvenu inspekciju Ministarva zdravlja a na osnovu stručnog nadzora koje je sprovedeno u lozničkoj bolnici po nalogu tog ministarstva. U prijavi se doktoru Dobrivoju Bojaniću stavlja na teret da je nesavesno pružao lekarsku pomoć tokom lečenja Radenka Nikodinovića – potvrdio je Nestorović.
Zaprećena kazna za ovo delo je, osim novčane, zatvor do godinu dana, a Nestorović je objasnio da za tužilaštvo to predstavlja još jedan značajan dokument koji će imati u vidu prilikom preduzimanja daljih koraka.
Još je dodao da u ovom momentu prijava ne utiče na planirani postupak nakon obavljenih istražnih radnji i objasnio da se moglo destiti da u proteklih mesec dana pristigne više prijava sa različitih strana, ali da bi se u svakom slučaju morala ispoštovati zakonom predviđena procedura.
Izveštaj spoljnog nadzora, koji je u lozničkoj Opštoj bolnici obavljen po nalogu Ministarstva zdravlja nakon tragične smrti Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka, stigao je u Osnovno tužilaštvo u Loznici, potvrdio je Nestorović.

- - - - - - - - - -

On je rekao da je nalaz poslat zajedno sa još nekim dokumentima, koja upotpunjuju istražni predmet o nesrećnom slučaju.
- Stigao je izveštaj i više dokumenata, tako da nam sada sledi detaljan pregled kompletnog predmeta. Preko policije moramo obaviti još neke provere i kada to završimo, moći ćemo da donesemo odluku u novim koracima. Ono što za sada planiramo, to je medicinsko veštačenje obdukcionog nalaza i drugih izveštaja – rekao je Nestorović.
On nije mogao da precizira koliko bi moglo da traje stručno veštačenje, ali je rekao da će u ovom slučaju zahtevati da taj proces bude maksimalno ubzan.
– Ovakva veštačenja mogu da traju i više meseci, ali zbog delikatnosti slučaja mi ćemo odrediti rok od 15 dana da se to obavi. Da li će tako biti ne mogu da kažem, kao ni da iznosim i komentarišem pojedinosti iz delova dokumentacije. Znam da javnost zanima ishod u ovom slučaju, ali mi svakako moramo poštovati zakonsku proceduru – kazao je Nestorović.

Radenko Nikodinović je posle pada na toboganu 2. oktobra polomio ruku, a roditelji su ga odmah prevezli do Opšte bolnice u Loznici, gde mu je ukazana medicinska pomoć i rana sanirana. Zbog komplikacija i povišene temperature, dečak je tri dana kasnije upućen u Intitut za majku i dete u Begradu, gde je počela bitka lekara da Radenku spasu ruku.
Infekcija, koja se brzo proširila, dovela je do smrtnog ishoda 8. oktobra. Već mesec dana porodica Nikodinović pokušava da sazna istinu i dobije odgovor na pitanje ko je kriv i odgovoran za smrt njihovog sina.

- - - - - - - - - -

http://www.blic.rs/vesti/hronika/sm...protiv-lekara-zbog-nesavesnog-lecenja/r6ddnty

Krivična prijava, koju je podnelo Ministarstvo zdravlja, podneta je na osnovu spoljašnjeg stručnog nadzora, obavljenog po nalogu ovog ministarstva, piše "Kurir".

Zaprećenja kazna za ovo delo, osim novčanog iznosa, predviđa i zatvor do godinu dana.
Dno dna! Novčana kazna i do godinu dana
Koje prijave bre? Koji novac njima može da nadoknadi dete?!?
Da je moje dete ja bih presudila!

http://mondo.rs/a954392/Info/Drustv...u-Loznici-Krivicna-prijava-protiv-lekara.html

SMRT DEČAKA IZ LOZNICE Tužilaštvo najavilo saslušanje doktora
Slobodan Pajić | 09. 11. 2016 - 14:07h

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped lozničke Opšte bolnice, protiv koga je Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu za nesavesno pružanje lekarske nege u slučaju dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Loznice, preminulog posle preloma ruke i nastale infekcije, biće saslušan narednih dana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici.

- - - - - - - - - -

http://www.blic.rs/vesti/hronika/sm...uzilastvo-najavilo-saslusanje-doktora/7j8g5lc

- - - - - - - - - -

za iznenaditi koliko se sve ipak brzo odvija :ok:

UŽAS! Roditelji preminulog Radenka primili ZASTRAŠUJUĆE PISMO

CRNA HRONIKA18:42, 09.11.2016.

- - - - - - - - - -

Roditelji pokojnog Radenka Nikodinovića primili su preteće pismo koje ih je, kako kažu, istovremeno uplašilo i uznemirilo.

"Klošaru, prestani više da se slikaš i daješ izjave u štampi!"

Ovim rečima počinje preteće pismo koje je danas primila Zorica Nikodinović, majka pokojnog Radenka, koji je preminuo posle preloma ruke od gasne gangrene.

"Zar te nije sramota? Jel se tako žali izgubljeni sin, bedo jedna? Dosta više, ko si ti slepče jedan? Da ste ti i ta tvoja bednica više vodili računa o detetu to se ne bi desilo. Da li će ti biti lakše kad saznaš ko je kriv, šta hoćeš, pare te muče? Marš, đubre jedno!", između ostalog piše u uznemirujućem pismu Radenkovim roditeljima koje je stiglo na njihovu kućnu adresu, a koje je potpisao izvesni N.N. Dobrić.

Zorica Nikodinović, majka malog Radenka, kroz suze kaže da ju je pismo uplašilo i istovremeno uznemirilo.

- Dosad sam plakala. Ne mogu da dođem sebi ceo dan! Ne znam ko bi mogao da nam pošalje ovako nešto. Verovatno neko sa strane dr Bojanića, ali ko ne znam. Strašno - priča ona.

Prema njenim rečima, u ovakvoj tragediji tako nešto napisati je van svake pameti.

- U potpisu je N.N. Dobrić. Ne poznajemo nikoga ko se tako preziva. Do Kozjaka je selo Dobrić. Stvarno ne znam. Medicinska sestra koja je bila tamo dok su Radenku pružali pomoć je iz Dobrića. Ali, ne mogu da grešim dušu i kažem da je ona. Nemam dokaze za to. Ko može tako nešto da nam napiše? Uplašena sam. Imam kod kuće još jedno dete. Može neko da nam dođe i preti. Svašta mi pada na pamet. I moj suprug ne može da dođe sebi - priča u dahu Zorica.
Ona još ne zna šta će s tim pismom.

Podsetimo, Radenko Nikodinović polomio je ruku 2. oktobra, kada je pao s tobogana. Majka i otac su ga odveli u bolnicu gde mu je pomoć ukazao ortoped dr Dobrivoje Bojanić. Detetu danima nije bilo dobro i konačno su ga prevezli na Institut za majku i dete u Beogradu gde je preminuo 8. oktobra. Naknadno je utvrđeno da je dete umrlo od gasne gangrene. Ministarstvo zdravlja podnelo je krivičnu prijavu protiv dr Bojanića zbog nesavesnog lečenja.

- - - - - - - - - -

http://www.kurir.rs/crna-hronika/uz...nka-primili-zastrasujuce-pismo-clanak-2534373

Back