Tradicionalni Wing Chun Kung Fu savez Srbije

DRAGANE OVO JE FORUM I SVAKO MOZE DA PISE I IZMISLJA STA HOCE. TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU KLUB SAM REGISTROVAO I OTVORIO U BEOGRADU LICNO JA 1996, I MNOGI DOBRI TRENERI SU OD TADA DO SADA BILI U NJEMU. NE ZNAM STA JE VISE RAZLOG OVAKVIH PREPUCAVANJA I IZMISLJANJA, PROSTO MI JE MUKA U NJIH. ISTORIJA JE ISTORIJA I NE MOZE SE MENJATI. VISE JE NEGO GLUPO PROGLASAVATI SAMO SEBE ZA JEDINOG I PRAVOG, TO JE BOLEST MALIH LJUDI. I OVA GLUPA PODELE NA MODIFIKOVANI I ORGINALNI JE ORTODOKSNA GLUPOST.
IZJAVU ZA DAVIDA CHEUNGA NE BIH NI KOMENTARISAO, NIKO IOLE PAMETAN NE BI NESTO TAKO IZJAVIO.
STO SE SAVEZA TICE, KOLIKO JA ZNAM POSTOJI SAVEZ POKOJNOG NASTAVNIKA ODBRANE I ZASTITE MILETA VASILJEVICA, O NJEMU SVI VEC ZNAJU SVE I NE BIH O TOME( O POKOJNIKU SVE NAJLEPŠE), DOVOLJNO SMO PISALI DOK JE BIO ZIV. TAJ SAVEZ JE PORED JOS JEDNO 20-AK REGISTROVAN KRAJEM OSAMDESETIH NA ULICU BRATSTVA JEDINSTVA 59 U POŽAREVCU I ZOVE SE KUNG FU SAVEZ SRBIJE I ZVANIČAN JE U MINISTARSTVU SPORTA. NEKAD DAVNO POSTOJAO JE I ATLETKI SAVEZ NA ČELU SA DRAGANOM MARKOVIĆEM IZ KRUŠEVCA. ON JE BIO NA NEKIM SEMINARIMA KOD GABERŠEKA I ŠEGVIĆA 80 IH I IMA POLOŽEN DRUGI RANG. DA LI JE NEGDE VAN ZEMLJE KASNIJE NAPREDOVAO I POLAGAO, NE BIH ZNAO DA TI KAŽEM. KOD GM W. CHEUNGA NIJE.
TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU SAVEZ SU REGISTROVALI KLUBOVI OSNIVAČI, NA DEJANOVU I MOJU INICIJATIVU, I MEĐU NJIMA JE BIO I TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU KLUB SREMSKA MITROVICA. SAM W.CHEUNG KOLIKO JE MENI POZNATO, NEMA NIKAKAV SAVEZ ILI FEDERACIJU NI U SVETU NI KOD NAS. DO 2000 TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU SAVEZ TADA JUGOSLAVIJE, A SADA SRBIJE JE PROKLAMOVAO NJEGOVE INTERESE, I MI SMO BILI OVLAŠĆENI PREDSTAVNICI. SADA JE TO PREDRAG KOVILJAC. NE ZNAM DA LI JE NEKO OD KOVILJACA REGISTROVAO OD 2000 GODINE PA NA DALJE SAVEZ.
LEPO JE DA SE OTVARAJU ŠKOLE I ŠIRI VEŠTINA I ZAKONSKA JE OBAVEZA DA BUDU REGISTROVANI, ČAK JE I ZABRANJENO RADITI NA CRNO, ALI TO NIJE SFERA MOG INTERESOVANJA.
ŠTO SE MIKIJA I NIŠA TIČE, ZAR TU TREBA ŠTA DA SE PRIČA.
ŽALOSNO JE ZA SAMU VEŠTINU OVO ŠTO SE RADI. PA POGLEDAJTE SAMO KOLIKO IMA SAVEZA U KARATEU. I KO JE OD NJIH GLAVNI?????? A TEK U SVETU????
PLJUVANJEM NIKO NIJE POSTAO BOLJI. ISTORIJA NAS UCI, ALI ONA NE POCINJE OD DANA KADA SMO MI POCELI DA TRENIRAMO. MNOGI OD DEŽURNIH PLJUVAČA SU JOŠ PIŠKILI U GAĆE KADA SE U SRBIJI TRENIRAO WING CHUN, NE BITNO KOG MAJSTORA.SVAKO IMA SVOJ PUT. MI SMO JEDNOGLASNOM ODLUKOM TRENERA KRAJEM 90IH ODLUČILI DA VIŠE NE POZIVAMO WILLIAMA, IZ DOBRO POZNATIH RAZLOGA( PRVENSTVENO FINANSIJSKIH, U VREME INFLACIJE TO JE BILO PRESKUPO, I ON NIJE ŽELEO DA RAZUME. ZA UZVRAT NISMO DOBIJALI ČLANSTVO NI U JEDNOJ OD SVETKI PRIZNATIH FEDERACIJA KAO ŠTO SU INTERNATIONAL WUSHU FEDERATION ILI KUOSHU FEDERATION)
ON JE DOBAR MAJSTOR, TRENIRAO SAM KOD NJEGA I IMAM TREĆI MAJSTORSKI. SVOJIM RADOM USPELI SMO DA PROŠIRIMO WING CHUN PO NJEGOVOM SISTEMU, I STO JE NAJVEĆI PARADOKS I DAN DANAS SVI TAKO RADE. UOSTALOM DOK NE POSTANETE MAJSTOR PRILAGOĐAVATE SE VEŠTINI, A KADA POSTANETE MAJSTOR VEŠTINU PRILAGOĐAVATE SEBI.I SVO MAJSTORSTVO JE U PONAVLJANJU I PONAVLJANJU....
KRAJNJE JE VREME DA SE PRESTANE SA GLUPOSTIMA, NIKOM DOBRO NISU DONELE.
POZIVAM SVE SA SVIH STRANA DA VIŠE PRESTANU SA KLEVETANJEM, IZMISLJANJIMA, PLJUVANJEM, I DA KOMLEKSE LEČE TRENINGOM
VELIKI POZDRAV SVIMA KOJI TRENIRAJU,I BAVE SE BORILAČKIM VEŠTINAMA!!!!.

NEKAD DAVNO POSTOJAO JE I ATLETKI SAVEZ NA ČELU SA DRAGANOM MARKOVIĆEM IZ KRUŠEVCA. ON JE BIO NA NEKIM SEMINARIMA KOD GABERŠEKA I ŠEGVIĆA 80 IH I IMA POLOŽEN DRUGI RANG. DA LI JE NEGDE VAN ZEMLJE KASNIJE NAPREDOVAO I POLAGAO, NE BIH ZNAO DA TI KAŽEM. KOD GM W. CHEUNGA NIJE.

Sta breeee? 2.rang???Mislis na obican ili si mozda mislio da kazes majstorski?????
Znaci moj nekadasnji trener ispade da je pocetnik???????
On je meni pricao da je trenirao u Hrvatskoj kod Truntica,a i bio je u Kini na usavrsavanje - znaci bio covek tamo licno a ne da kinezi dolaze u Srbiju na 2 dana dvaput godisnje i od toga moze da se napreduje ozbiljno za si fuove......
A kao dokaz pokazao nam je one kineske crne patikice sto ih i koristi Brus Li u svim filmovima a i svi Kinezi znate na sta mislim....I vidi se da su kineske i da su namenjene za kung fu na njima ima inicijala kineskih i potvrde da su iz Kine.E sad ne verujem da je bio u Kinu samo da kupi papucice!!!!!!!!!!
Pricao mi je da je zajedno i trenirao sa Gabersekom valjda i da je Gabersek pocepao valjda diplomu i da je otisao kod Ceunga kao po Trunticu to nista nije valjalo....
A kad sam ja pitao pa zasto.....samo mi rece....Pa zbog kinte,promocije i tih slicnih stvari a ne zbog toga sto je tamo bolje.......Jel to ispade da je on pozer (Gabersek)????

E ne mogu da verujem,kinta vrti gde wing chun nece!!!!!Dal bre ima neko ko stvarno veruje u wc 100% ili svi to vide samo kao mogucnost dobre zarade i prodaju magle?????????
I svi kao u wc jer ga vole a ovamo im to profesija.......Zasto ne rade nesto drugo kao osnovni posao i zaradu kinte a wc da dodje kao hobi tj kao velika ljubav???Tek tada ce wc da procveta!!!!!!!Kada ne bude bila tu kinta, politika,dobra mogucnost zarade i sl......Da treninzi budu sto jeftiniji da bude simbolicna cena a ne da se osuri neki jadan student sa 2000 din mesecno,on za te pare ima da jede mesec dana u menzi,da seminari budu besplatni ili maximalno 500 dinara po coveku da se strancu pokrije put avionom i sl.....

E tek tada ked se wc daje iz srca i prima u srcu WC ce procvetati i postati umetnost!!!!!
A trenutno situacija je za :bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak:

I posto jedini ti otprilike znas nesto za Dragana Markovica i Kung fu Atletski savez Srbije
zeleo bih da mi kazes nesto vise o tome.Ko je sve bio u tom savezu,koju su liniju pratili radili...... itd

Eee, tesko ce to ici, zuti. Koliko se meni cini, na forumu uvek neka frka. Malo, malo, pa se neko seti ovoga ili onoga, i krk u raspravu. Pa se onda strasti smire, svi se jedni drugima bogzna kako izvine, pa onda opet posle nekog vremena prste uvrede na sve strane. Sve se svodi na to ciji je WC (ving chun, da ne bude zabune ;) ) pravi, koji je savez pravi, ko je prevarant a ko nije. I opet ispocetka: te necemo vise, te zao nam je, te pogresili smo itd., pa onda opet drvlje i kamenje i ono cuveno 'dodji kod nas na trening, pa da vidimo...'

Postoji i nekolicina koja stalno poziva na mir, saradnju itd., al' sve nekako ode u starom smeru. To je moj utisak, kao coveka koji se zainteresovao za WC i dosao na forum da pita sta i kako.

Uzgred, prekjuce sam video na ytube snimak sa seminara na kome su ucestvovali ljudi iz raznih borilackih vestina. Tu sam video kako u istoj sali stoje i rade i ljudi iz TWC i iz EBMASA i iz nekih drugih skola kung fua. Evo link, da vidite na sta mislim:

Zasto ne moze tako uvek, da se cuti i da se radi, nego se uvek pokrecu neka nevazna pitanja? Kazem nevazna, jer to prepucavanje i 'otkrivanje istine' o ovome ili onome,koliko znam, nikoga NIKADA nije ucinilo boljim borcem. Zar ne ?

Eee, tesko ce to ici, zuti. Koliko se meni cini, na forumu uvek neka frka. Malo, malo, pa se neko seti ovoga ili onoga, i krk u raspravu. Pa se onda strasti smire, svi se jedni drugima bogzna kako izvine, pa onda opet posle nekog vremena prste uvrede na sve strane. Sve se svodi na to ciji je WC (ving chun, da ne bude zabune ;) ) pravi, koji je savez pravi, ko je prevarant a ko nije. I opet ispocetka: te necemo vise, te zao nam je, te pogresili smo itd., pa onda opet drvlje i kamenje i ono cuveno 'dodji kod nas na trening, pa da vidimo...'

Postoji i nekolicina koja stalno poziva na mir, saradnju itd., al' sve nekako ode u starom smeru. To je moj utisak, kao coveka koji se zainteresovao za WC i dosao na forum da pita sta i kako.

Uzgred, prekjuce sam video na ytube snimak sa seminara na kome su ucestvovali ljudi iz raznih borilackih vestina. Tu sam video kako u istoj sali stoje i rade i ljudi iz TWC i iz EBMASA i iz nekih drugih skola kung fua. Evo link, da vidite na sta mislim:

Zasto ne moze tako uvek, da se cuti i da se radi, nego se uvek pokrecu neka nevazna pitanja? Kazem nevazna, jer to prepucavanje i 'otkrivanje istine' o ovome ili onome,koliko znam, nikoga NIKADA nije ucinilo boljim borcem. Zar ne ?

E zato imamo tebe tako pametnog pa da nam sve razjasnis!:cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje:

Nema to veze sa borcima i borenjem nego sa nekim drugim ljudskim stvarima koje obradjuje psihologija licnosti i srodne discipline.....

Postoji samo jedna istina i ona se moze i te kako dokazati.E sad je pitanje da li svi zele da cuju istinu jer je ona u 80% slucajeva bolna!!!!!!!!

Nemoguce je da su svi si fuovi i da je svako od njih direktan potomak od jip mana ili jip manove linije.....
A ne moguce i da svi nemaju pojma i da su prevaranti......
Nego se sve to krije maskira iz razlicitih razloga : kinta,sujeta,osveta bivsem treneru i sl
Velike stvari su tu u igri
Niko nije spreman da kaze onako kako je,niko ne reaguje kriticki i kroz sumnju a svi reaguju pristrasno i subjektivno.Neko moze da ima najgoreg trenera wc koji moze da ima znanje pocetnika i dok god je taj u njegovom klubu ima da ga hvali na sva usta i da mu se slihta a da pritom zna da mu trener nema blage veze kao i on sam.

A kad iz nekog razloga (koji je jaci da napusti trenera nego da ostane sa njim itd) taj ucenik napusti trenera pocece da prica sve najgore o njemu i da ga pljuje......
Niko nece da kaze znas kako trener mi je mnooogo bio dobar nego sam ja bio glup i nisam ga razumeo pa sam mislio da trener prica besmislice,NEGO SKORO SVI kazu ma nije imao on pojma bre poceo sam da radim kod drugod trenera po "drugacijem" sistemu iz pocetka ovaj je zakon.Njegov kung fu je jedini ok.A kad promeni i njega opet ista prica...

I jos nesto - nisam nikog ovde zapazio da kaze znas sta vas klub je mnogo bolji vi ste u pravu a moj klub je sranje ali se zato trude i moj trener a i ja....(a dosta je takvih,i nemoguce je da su svi istog kvaliteta i znanja)
Epa to niko nece reci zbog sujete i stida nego svako hvali svoje."Ciganin hvali svoga konja (dok je njegov)"

Isti slucaj i sa forumom ako se neko sa nekim na forumu svadja i vredja taj ce na svaku sledecu poriku koja nije vezana za odnos te dvojice da odgovori i negativno i da mu kontrira.Ovaj jedan da kaze ociglednu cinjenicu 'Zid je beo" ovaj drugi ima namerno da mu kontrira i da mu kaze "E bas nije beo nego crn" a i on sam zna da je bele boje.....

Ali to je to vecina mnogo unosi sebe u kriticnost.Ja nekog mogu da mrzim iz dna duse i da se ne slazem sa njim ali kada taj kaze nesto sto jeste tacno bez obzira na nas odnos ja imam da ga pohvalim!!!!

I obrnuto ako sam sa nekim extra cak i da je iz mog kluba i da ga extra postujem kad kaze nesto sto nije u redu ili da se ja sa time ne slazem ima da mu to kazem u oci i kraj.Bez obzira ko on bio.A ne da budemo licemeri i da se slihtamo dok nam to donosi korist

I nevidim sta je to strasno kad se ljudi "prepucavaju"??????
Tj. ne bi trebalo da se prepucavaju egocentricno kao mala deca ves da vode kriticke diskusije nepristrasno kao odrasle i sazrele osobe........

Ako neko meni ne veruje da sam ja Petar Petrovic i da imam 25 godina i da zivim u Knez Mihajlovoj,Beograd ja se ne vredjam sa njim i ne kazem mu da je lazov nego lepo izvadim licnu kartu i eto ga dokaz i sitina i sva usta su zapusena

Tako mislim i sa klubovima da se radi>Dajte licnu kartu,crno na belo
Nemoguce je da su svi u pravu.Treba razdvojiti one koji pricaju istinu od onih koji je prikrivaju!Istina na videlo,ali civilizovano.

Zato bi bilo dobro da postoji neki pravnik i politicar u ministarstvu sporta koji zna dosta o wc a da ne trenira i ne poznaje nikog(da nebi bio pristrasan) pa da celu situaciju i legalizacije klubova resi.Pa da ne bude macke u dzaku i magle vise.......Mada ne znam ni koliko se i to isplati jer bi sigurno neko pokusao da trazi "vezu" jer ipak je ovo Srbija,visoko korumpirana zemlja

Poslednja izmena:
NEKAD DAVNO POSTOJAO JE I ATLETKI SAVEZ NA ČELU SA DRAGANOM MARKOVIĆEM IZ KRUŠEVCA. ON JE BIO NA NEKIM SEMINARIMA KOD GABERŠEKA I ŠEGVIĆA 80 IH I IMA POLOŽEN DRUGI RANG. DA LI JE NEGDE VAN ZEMLJE KASNIJE NAPREDOVAO I POLAGAO, NE BIH ZNAO DA TI KAŽEM. KOD GM W. CHEUNGA NIJE.

Sta breeee? 2.rang???Mislis na obican ili si mozda mislio da kazes majstorski?????
Znaci moj nekadasnji trener ispade da je pocetnik???????
On je meni pricao da je trenirao u Hrvatskoj kod Truntica,a i bio je u Kini na usavrsavanje - znaci bio covek tamo licno a ne da kinezi dolaze u Srbiju na 2 dana dvaput godisnje i od toga moze da se napreduje ozbiljno za si fuove......
A kao dokaz pokazao nam je one kineske crne patikice sto ih i koristi Brus Li u svim filmovima a i svi Kinezi znate na sta mislim....I vidi se da su kineske i da su namenjene za kung fu na njima ima inicijala kineskih i potvrde da su iz Kine.E sad ne verujem da je bio u Kinu samo da kupi papucice!!!!!!!!!!
Pricao mi je da je zajedno i trenirao sa Gabersekom valjda i da je Gabersek pocepao valjda diplomu i da je otisao kod Ceunga kao po Trunticu to nista nije valjalo....
A kad sam ja pitao pa zasto.....samo mi rece....Pa zbog kinte,promocije i tih slicnih stvari a ne zbog toga sto je tamo bolje.......Jel to ispade da je on pozer (Gabersek)????

E ne mogu da verujem,kinta vrti gde wing chun nece!!!!!Dal bre ima neko ko stvarno veruje u wc 100% ili svi to vide samo kao mogucnost dobre zarade i prodaju magle?????????
I svi kao u wc jer ga vole a ovamo im to profesija.......Zasto ne rade nesto drugo kao osnovni posao i zaradu kinte a wc da dodje kao hobi tj kao velika ljubav???Tek tada ce wc da procveta!!!!!!!Kada ne bude bila tu kinta, politika,dobra mogucnost zarade i sl......Da treninzi budu sto jeftiniji da bude simbolicna cena a ne da se osuri neki jadan student sa 2000 din mesecno,on za te pare ima da jede mesec dana u menzi,da seminari budu besplatni ili maximalno 500 dinara po coveku da se strancu pokrije put avionom i sl.....

E tek tada ked se wc daje iz srca i prima u srcu WC ce procvetati i postati umetnost!!!!!
A trenutno situacija je za :bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak:

I posto jedini ti otprilike znas nesto za Dragana Markovica i Kung fu Atletski savez Srbije
zeleo bih da mi kazes nesto vise o tome.Ko je sve bio u tom savezu,koju su liniju pratili radili...... itd

Početkom 90 ih kada smo poćeli da širimo wing chun po Srbiji i registrujemo klubove, Gaberšek mi je gao spisak učenika i ljudi koji su bili na seminarima. Među njima je bio i Dragan, 2 učenički. Bio sam prijatno iznenađen kada sam čuo da još ljudi radi wing chun, došao do njegovog broja i pozvao ga na seminar. Kod njega su u to vreme trenirali Miki iz Niša i Boban Boban iz Despotovca, Ivan iz kruševca i Dejan iz Kragujevca. Na žalost, kada sam ga kontaktirao objasnio mi je da je on majstor, direktni Čeungov učenik i da je bio na par seminara u okolini. Kako smo u to vreme zastupali GM Čeunga, proverio sam kod GM Čeunga lično, i čak dobio i pismeni demant na sve njegove izjave. Čak sam i proverio za seminare, i u to vreme nije bio ni jedan u okolini. Posle toga je usledio Čeungov seminar 95 godine i to je opovrglo sve njegove priče, i tada je veći deo klubova došao u TWCKF savez Jugoslavije. Pokušaću da pronađem Čeungov demant u arhivi i fotografije sa Božinih seminara koje puno govore. Lično sam ga i upoznao u vreme kada sam se zanosio mišlju da je moguće okupiti sve Kung fu stilove na jednom mestu, čak sam i porazgovarao sa njim. Nemam ništa protiv njega, i on je na neki način doprineo širenju wing chuna. Ono protiv čega sam su neistine i lažna predstavljuanja.
Ne znam šta trenutno radi, Igor mi je davno dao tekst objavljen o njemu u Kruševcu. Nekad ne mogu da poverujem šta su ljudi sve u stanju da napišu.
Tradicionalni wing chun kung fu savez Srbije sarađuje sa svim stilovima kung fua u Srbiji i okolini, i mi smo organizovali seminar u maju koji je neko pomenuo u nekom od prethodnih postova. Saradnja je moguća ako ima volje i nema bolesnih sujeta. Jedini sa kim nismo mogli da uspostavimo saradnju je pok Mile Vasiljević, koji je bio sekretar u Božinom klubu. Obzirom da smo iz istog grada, i da smo svedoci i učesnici događaja iz tog vremena puno više i znamo. Zahvaljujući njemu, u to vreme mi je bio nastavnik Odbrane i zaštite ja sam i došao u Božin klub i počeo da treniram tada Ving Tsun po Leung Tingu. Mikić je već uveliko bio u klubu. Kasnije smo opet na žalost shvatili, a i lično dobili i imamo zvanične demante na 90% titula na koje se pozivao, kao i izveštaje sa takmičenja na kojima su bili navodni svetske prvaci.To je bio razlog zašto nismo sarađivali.
Inače u našem savezu obuka budućih instruktora je besplatna, uslov je da otvori i uz našu pomoć registruje klub kako bi širio wing chun. Što se samih seminara tiče, deli se trošak na broj klubova. Članarina u klubu je U Požarevcu konkretno 900 dinara, što pokriva troškove sale. Ne sporim nikom ko naplaćuje, znanje treba da se plati da bi se cenilo. Uostalom vreme košta i svako sam odlučuje kako će da ga provede. Dejan i ja dovoljno zarađujemo, studiranje se ponekad i isplati tako da ovo radimo iz ljubavi, i obećanja koje smo dali Gaberšeku.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima borilačkih veština.

VELIČINA ČOVEKA JE U TOME DA JE SPOSOBAN DA PRIZNA DA JE POGREŠIO. Ako si primetio, taj seminar smo mi organizovali. A prepucavanja, uvek će biti ljudi koji misle da vrede tako što pljuju po drugima, marginalni i iskomleksirani likovi koje verovatno ni pas kod kuće ne sluša. Kriju se iza nadimaka blate one koji rade i tako pokrivaju svoj nerad. Da nije foruma ko bi slušao ono što pričaju, kome bi se slatko smejali iza tastature u svojoj bolesti i zavisti. Toga je bilo od pamtiveka i biće dok je malih ljudi. Ljudi mogu oprostiti sve sem uspeha. I što je neko uspešniji više će ga omalovažavati.
Veliki pozdrav!

VELIČINA ČOVEKA JE U TOME DA JE SPOSOBAN DA PRIZNA DA JE POGREŠIO. Ako si primetio, taj seminar smo mi organizovali. A prepucavanja, uvek će biti ljudi koji misle da vrede tako što pljuju po drugima, marginalni i iskomleksirani likovi koje verovatno ni pas kod kuće ne sluša. Kriju se iza nadimaka blate one koji rade i tako pokrivaju svoj nerad. Da nije foruma ko bi slušao ono što pričaju, kome bi se slatko smejali iza tastature u svojoj bolesti i zavisti. Toga je bilo od pamtiveka i biće dok je malih ljudi. Ljudi mogu oprostiti sve sem uspeha. I što je neko uspešniji više će ga omalovažavati.
Veliki pozdrav!

Pa dobro ja onda tebi verujem ako mislis da je Dragan niko i nista ipak si ti bio u celoj toj prici dok ja tad nisa ni znao sta je wc a ta karate a sta box.......Ne verujem da bi tako pricao o Draganu onako cisto iz zezanja jedino da si imao neki nesporazum sa njim pa ga sad "pljujes" mada mislim da nisi takav covek i da ti Dragan nije nikakva pretnja pa i nemas razloga........Ja samo hteo da cujem iz tvog ugla jer nekoliko puta sam kao naceo temu o tome sa Draganom i nisam bas dobio "ciste odgovore" a i nisam sad hteo da navaljujem da ispitujem coveka nekako mi bilo nekulturno a i bilo me je sramota (sad ja tu kao policajac proveravam necije znanje i trazim dokaze a ne verujem na rec).Eto takav sam covek sta da radim

Ljudi mogu oprostiti sve sem uspeha. I što je neko uspešniji više će ga omalovažavati.

Ovo sam i ja rekao u nekom mom postu.Ovo je tacno 100%!!!!!!!!!!!!
Asta znas o Kung Fu Atletskom savezu Srbije?Zasto je on osnovan i ko je sve bio u njemu od klubova i da li je to modifikacija TWC ili nesto sasvim trece???(EBMAS sigurno nije)

Početkom 90 ih kada smo poćeli da širimo wing chun po Srbiji i registrujemo klubove, Gaberšek mi je gao spisak učenika i ljudi koji su bili na seminarima. Među njima je bio i Dragan, 2 učenički. Bio sam prijatno iznenađen kada sam čuo da još ljudi radi wing chun, došao do njegovog broja i pozvao ga na seminar. Kod njega su u to vreme trenirali Miki iz Niša i Boban Boban iz Despotovca, Ivan iz kruševca i Dejan iz Kragujevca. Na žalost, kada sam ga kontaktirao objasnio mi je da je on majstor, direktni Čeungov učenik i da je bio na par seminara u okolini. Kako smo u to vreme zastupali GM Čeunga, proverio sam kod GM Čeunga lično, i čak dobio i pismeni demant na sve njegove izjave. Čak sam i proverio za seminare, i u to vreme nije bio ni jedan u okolini. Posle toga je usledio Čeungov seminar 95 godine i to je opovrglo sve njegove priče, i tada je veći deo klubova došao u TWCKF savez Jugoslavije. Pokušaću da pronađem Čeungov demant u arhivi i fotografije sa Božinih seminara koje puno govore. Lično sam ga i upoznao u vreme kada sam se zanosio mišlju da je moguće okupiti sve Kung fu stilove na jednom mestu, čak sam i porazgovarao sa njim. Nemam ništa protiv njega, i on je na neki način doprineo širenju wing chuna. Ono protiv čega sam su neistine i lažna predstavljuanja.
Ne znam šta trenutno radi, Igor mi je davno dao tekst objavljen o njemu u Kruševcu. Nekad ne mogu da poverujem šta su ljudi sve u stanju da napišu.
Tradicionalni wing chun kung fu savez Srbije sarađuje sa svim stilovima kung fua u Srbiji i okolini, i mi smo organizovali seminar u maju koji je neko pomenuo u nekom od prethodnih postova. Saradnja je moguća ako ima volje i nema bolesnih sujeta. Jedini sa kim nismo mogli da uspostavimo saradnju je pok Mile Vasiljević, koji je bio sekretar u Božinom klubu. Obzirom da smo iz istog grada, i da smo svedoci i učesnici događaja iz tog vremena puno više i znamo. Zahvaljujući njemu, u to vreme mi je bio nastavnik Odbrane i zaštite ja sam i došao u Božin klub i počeo da treniram tada Ving Tsun po Leung Tingu. Mikić je već uveliko bio u klubu. Kasnije smo opet na žalost shvatili, a i lično dobili i imamo zvanične demante na 90% titula na koje se pozivao, kao i izveštaje sa takmičenja na kojima su bili navodni svetske prvaci.To je bio razlog zašto nismo sarađivali.
Inače u našem savezu obuka budućih instruktora je besplatna, uslov je da otvori i uz našu pomoć registruje klub kako bi širio wing chun. Što se samih seminara tiče, deli se trošak na broj klubova. Članarina u klubu je U Požarevcu konkretno 900 dinara, što pokriva troškove sale. Ne sporim nikom ko naplaćuje, znanje treba da se plati da bi se cenilo. Uostalom vreme košta i svako sam odlučuje kako će da ga provede. Dejan i ja dovoljno zarađujemo, studiranje se ponekad i isplati tako da ovo radimo iz ljubavi, i obećanja koje smo dali Gaberšeku.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima borilačkih veština.

A sta ovo znaci?Da je napisano nesto mnooogo dobro o njemu tipa da je najbolji si fu na planeti a ono totalna neistina i nebuloza ili da je on u novinama lose predstavljen tj novinari ga napljuvali a on vredi????
Aj objasni i molim te ako imas taj clanak iz novina sto ti je dao taj Igor,to bi bilo super videti i procitati i tu bi bio kraj diskusije bio je/nije bio itd

Hvala na trudu i pozdrav:hvala:

A sta ovo znaci?Da je napisano nesto mnooogo dobro o njemu tipa da je najbolji si fu na planeti a ono totalna neistina i nebuloza ili da je on u novinama lose predstavljen tj novinari ga napljuvali a on vredi????
Aj objasni i molim te ako imas taj clanak iz novina sto ti je dao taj Igor,to bi bilo super videti i procitati i tu bi bio kraj diskusije bio je/nije bio itd

Uz dužno poštovanje, ne bih širio priču. Možeš kontaktirati Igora, on će ti puno bolje objasniti. Ne želim da se ovo pretvori u tračarenje i ostao bih na činjenicama. Veliki pozdrav!

http://i583.photobucket.com/albums/ss277/yuga84/CopyofCopyofCopyofimg006.jpg
Drugi sa desne strane je Dragan Marković.

Uz dužno poštovanje, ne bih širio priču. Možeš kontaktirati Igora, on će ti puno bolje objasniti. Ne želim da se ovo pretvori u tračarenje i ostao bih na činjenicama. Veliki pozdrav!

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Aaaaaa to li je????Pa znao sam!
Ovamo sve najgore a sad bi da ispadnes human pa kao da se ne siri prica ovo je tracarenje pa to rade samo zene pa ovo pa ono pa pozivanje na kulturu i bonton recnik...

Ma nema tracarenja bre nego dokazi za tvrdnju i to je to.Ja rece istina moze da bude bolna ali tako je to Niko ne sme da se vredja ako postoje dokazi protiv onoga za sta se on izdaje!!!!!!!!:evil::evil::evil::evil::evil:
Mi treba da se vredjamo sto taj nije govorio istinu!!!!!!!!
Nemoj sad kao imam isecak novina gde on izjavio da je Bog a da sam ja mamlaz ali nije u redu da ga objavim to je tracarenje,nije kulturno "nije na mom nivou i slicna sran'a"....Ili si se uplasio da ti se posle ne desi nesto????

Eto taj snimak je dokaz da se sa malo dobre volje moze mnogo uciniti . Ne samo da su tu bili TWC savez Srbije kao organizator i clanovi EBMAS-a koje inace nas savez tretira kao svog clana iako zvanicno to nisu i ne mogu budu , ti su bili jos i ljudi iz ICU -organiacije , ciji smo clanovi , Radojica Spasovic sa svojim klubom iz RA , Wu Shu klub iz Novog Sada .... Seminar je bio odlican , i jos bolje druzenje , i svako je imao da nauci i vidi po nesto novo . U okviru ICU organizacije ovakvi seminari se odrzavaju redovno , i sa zadovljstvom mogu da kazem da broj clanova raste , a u ICU nije lako uci , jer su standardi za prijem jako visoki , i da se pored izuzetnog poznavanja vestine zahteva da clanovi budu besprekorne osobe u svakom drugom pogledu , sto znaci da ipak ima dobrih i normalnih ljudi koji se bave borilackim vestinama .
O preupcavanju i prozivkama ne znam sta da kazem sem da takve stvari ostavljaju jako losu sliku o vestini i ljudima koji se istom bave .Na kraju svako ima svoje shvatanje i pogled na stvari , a neki verovatno nemaju kapaciteta da na durgaciji nacin kazu ono sto misle , pa posezu za uvredama , sto je u najmanju ruku zalosno , sa druge strane , svako ima pravo da iskaze sebe i svoje i stavove na nacin koji mu je naprikladniji , pa tako ostali mogu da procene sa kim imaju posla , tako da ipak nesto dobro proizalazi iz svih tih svadja .

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Aaaaaa to li je????Pa znao sam!
Ovamo sve najgore a sad bi da ispadnes human pa kao da se ne siri prica ovo je tracarenje pa to rade samo zene pa ovo pa ono pa pozivanje na kulturu i bonton recnik...

Ma nema tracarenja bre nego dokazi za tvrdnju i to je to.Ja rece istina moze da bude bolna ali tako je to Niko ne sme da se vredja ako postoje dokazi protiv onoga za sta se on izdaje!!!!!!!!:evil::evil::evil::evil::evil:
Mi treba da se vredjamo sto taj nije govorio istinu!!!!!!!!
Nemoj sad kao imam isecak novina gde on izjavio da je Bog a da sam ja mamlaz ali nije u redu da ga objavim to je tracarenje,nije kulturno "nije na mom nivou i slicna sran'a"....Ili si se uplasio da ti se posle ne desi nesto????

http://i583.photobucket.com/albums/ss277/yuga84/markovic3-1.jpg
Ovo bi bilo dovoljno. Na ostali tekst nemam komentara. Nista nisam o njemu napisao najgore, izneo sam cinjenice, i ovim potkrepljujem. Sve ostalo je za mene gubljenje vremena, tako da sa ovim zavrsavam.

http://i583.photobucket.com/albums/ss277/yuga84/markovic3-1.jpg
Ovo bi bilo dovoljno. Na ostali tekst nemam komentara. Nista nisam o njemu napisao najgore, izneo sam cinjenice, i ovim potkrepljujem. Sve ostalo je za mene gubljenje vremena, tako da sa ovim zavrsavam.

A pa dobro ova slika je vec nesto izvinjavam se,ja odmah poslao post a ti mozda imao nameru da objavis:rumenko::rumenko::rumenko::rumenko:

E tako volim kad nisu prazne reci.....

Znaci ne radimo po Ceungu????:think::think::think::think:(Mislim mi iz Krusevca)
Pa da,Dragan mi i nije rekao da je tvrdio da je od Ceunga nesto naucio tj polagao,nego kod Truntica zajedno sa Gabersekom.

E sad koliko sam ja upoznat Truntic je Tingova linija jel tako????Znaci da mu je onda Truntic davao rangove i si fu zvanje????Mozda po Ceungu nema "deklaraciju" da je Si Fu
ali po Tingu mozda ima zvanje Si Fu itd.....
Bitno je da si Si fu nije bitno ko cije ime ti je zvrljnuto na papiru,ionako to nista ne znaci i nema presudnu ulogu na kvalitet.......

I najvise mrzim taj neki srpski lazni moral!!!!
Svi redom pljuvali se redom i sad odjedanput kao svi postali milostivi kao Isus Hrist pa kao dokle vise raspravke,dokle vise pljuvanja i sad neko ko to kaze kao je OK a ostali koji se nisu to setili da kazu su glupi....
Dosta vise sa tim lanim moralom!!!!!Svi su kivni bre na nesto!!!Ovi sto pljuju na one koje pljuju a ovi sto ne pljuju na ove koji pljuju...

Ja ne znam sta je lose sto se raspitujem o istoriji wc pomalo vezanu i za mene jer hocu da znam svoje wc "korene" i samo stvari ispitujem kriticki.Nema tu nekog prozivanja i lose namere.Ja pitam i cekam da mi neko da odgovor i obrazlozenje sa dokazima po mogucstvu.Nisam inspektor.I izvinjavam se ako spamujem temu ovime,ipak je ovo tema za TWC!!!!!!

Hvala jos jednom,pozdrav i puno kvalitetnih svrsishodnih treninga vam zelim!!!:bye:

MAJSTOR DEJVID CHEUNG JE JUTROS STIGAO IZ SLOVACKE U SRBIJU I BICE POCASNI GOST NA VECERASNJOJ IZLOZBI KINESKE AMBASADE U VELIKOM GRADISTU. Od danas pa sve do 15,kada putuje za Makedoniju postoji mogucnost organizovanja chi kung obuke, klinike, terapije i lecenja, kao i organizovanje privatnih casova. Prethodno se treba najaviti zbog smestaja i organizacije grupa.

Moras da kazes na koji tacno stil weng chun-a mislis da bih mogao da ti dam odgovor

Zapravo neznam. Prvi put sam cuo za weng chun na temi sa drugog foruma koji sam dao u prethodnom postu. Znam da ima razlicitih varijanti pisanja ving tsun, wing chun itd. i da se obično radi o suprostavljenim strujama sto je po mojem misljenju sramota za vjestinu. A majstor Popovic je napisao da je weng chun razicit pa sam mislio da vi ipak vise znate. Ne treniram wing chun, bio sam samo na par treninga (nemogu nastaviti radi brojnih obaveza), ali imam prijatelje koji treniraju i ponekad mi pokazu neki "trik". Mislim da se radi o odlicnoj vjestini koja je i vise nego dobra za samoobranu i borbe, ali je sramota da ima toliko ostro suprostavljenih struja. I u Hrvatskoj, a vidim da i kod vas, a i dalje, po Europi i svijetu.

Zar nije bolje da klubovi i organizacije medjusobno suradjuju nego da jedan kritizira drugog? Ovaj ne valja, ovaj nije naucio, ovaj nije borac, ovaj samo uzima novce itd. A ako to nije moguce, onda nek se lijepo dogovore, nadju i stvari rijese u ringu - ipak je wing chun prije svega borilacka vjestina a ne filozofija o kojoj se samo moze raspravljati.

Back