Tračani

ako uzmesh u obzir da su vecinsko stanovnishtvo u svim gradovima na teritoriji danashnje srbije pre svega bili grchki trgovci...

ma da... većina... :) :)
oni su u tooolikom broju dolazili na balkan za koji kažeš da je bio prilično nenaseljen, za koje ni Aleksandar nije bio zainteresovan a Sloveni jedino što je to u svakom slučaju bilo bolje rešenje nego hladne stepe Ukrajine.
pazi, a zanemarili sredozemlje :) pa masovno došli da trguju... sami sa sobom...

ako ih je i bilo broj je zanemarljiv i oni su kao i tračani utopljeni u slovensku masu...
doduše najnovija istraživanja genetičara kazuju da se geni mogu naslediti i od dalekog pretka pa onda postoje još uvek i ti procenti ali biće ih manje...

baš si smeo u svojim tvrdnjama koje inače poklapaju jedna drugu... ;)

@ Bogart
braticu
shta mislish
da li ovi sa prichom o chistoti svoje rase

polaze od pretpostavke da su genocidan narod?

jer... na praznu zemlju nisu doshli
a "chisti" su...

znachi da je bilo masovnog klanja
koje oni smatraju za pozitivno

zar ne?

u pravu si. stvarno su napasni.

i ja kažem da je bolje imati mešanu naciju jer je lepša.
i dobro je što bar za koji procenat preovladavaju sloveni tj. pripadnice slovenskog naroda, preciznije...
mislim,... više ih gotivim nego grkinje... ili turkinje...

ma mani sitnu dušu...

verovatno je nekome nešto izvukao iz konteksta...

ima bolest zavisnosti od zavisti :)
voleo bih da ima svoj život pa da ostavi mene i druge a ne da se bavi nekim glupostima kao oni političari koji večito citiraju pogrešno... ;)

Pazi - bavite se mešanijom naroda u ranom srednjem veku i kojekakvim halpogrupama iz doba Velikih seoba. To je 6 vekova kalemljenja između sobom više desetina različitih plemena. Dobro, na kraju preovladavaju Sloveni. Ali genetski veoma izmućkani Sloveni. A onda nakon svih tih mešanja - dolaze Osmanlije i gospodare ovim prostorima narednih 500!!! godina, te time postavljaju šlag na tortu.
Kad smo već kod čula ukusa:
kada u dobro izmešanu čorbu koja sadrži 10 sastojaka različitog mirisa i ukusa - od kojih je svaki sastojak težine 10 grama, dodaš jedan sastojak u vidu začina od 100 grama koji je btw veoma jakog mirisa i ukusa, onda čorba na kraju mora da ima ukus baš tog najjačeg i najaromatičnijeg začina pa da ga j..beš. E sad...i ja bi više voleo da mi je kurajber bio franački feudalac, nego slovenski ovčar sa Haemus Mons-a koji je plaćao danak Turcima... i mogu tu da se mešaju Kelti, Goti, Alani, štatijaznam - i da se mudruje još naredne 2 godine - badava...
Nema tog genetičara, istoričara, arheologa, sveštenog lica, koji će da me ubedi da na našem delu Balkanu ne preovladava seme Turaka

vidish DEE
ti verovatno imash po koji gen i od nekog franachkog lutajuceg viteza
i od balkanskog ovchara
a nije iskljucheno ni turskog janichara iz jermenije

ono shto je bitno
da si ti - ti, persona... lichnost 8)
i da tu "krvna slika" nema nikakvog uticaja
to su totalne nebuloze...

e sad... neki od nas to shvate
neki ne :(

a shto se tiche turaka
pa evo ovaj Slavisha
njih u palanci zovu Turci

a za ostale...
pa... prvo
turci, ko i rimljani
nisu bili dovoljno brojni da se toliko rashire po okupiranoj teritoriji
pa su nashi "turci" chesto bili naturalizovani ko zna kakvi

drugo
prva brachna noc je lechena onim
"prvi se machici u vodu bacaju"

e sad... razni age bili razlichito potentni
i razlichito "bliski" s rajom...

da ima i njihovih gena u krvi nekog ko se popisuje ko srbin danas
ima 8)

o Dee (13 poruka) da ti nisi drug Crowa koji onako iznaokola neće da prekrši zavet nego kao priča o meni sa drugim osobama :)
:)

a gde si to video turčina sa svetlom kosom i plavim očima....
;)
ja za sebe niti za svoju bližu okolinu ne mogu da tvrdim da sam deo te pomenute čorbe...

shto se tiche turaka
pa evo ovaj Slavisha
njih u palanci zovu Turci

ne znam šta si se navrzao oko Slaviše
daklem, Crow, pogledaj se u ogledalo pa onda pričaj o slaviši i turcima
ti si neki jak začin :) :)
mogu da te zovu i ШВЕЏАНИН al ne ide brate...
i posle kao on nešto ne govori o genetici i o nacizmu a svaki post pominje turke, irce, rimljane
Jao! smešno!

smiley_laugh.gif

da je bilo opšte prihvaćene "prve bračne noći" ne bi bilo toliko ubijanja srba već bi oni lepo iskalili svu bes na ženama ;)

da tu "krvna slika" nema nikakvog uticaja
to su totalne nebuloze...

tebi , verujem, niti krvna slika niti Bog mogu pomoći...oko ličnosti naravno...

dakle i tu su u pitanju su geni, ali loši geni, jbg,
smiley3.jpg

turci, ko i rimljani
nisu bili dovoljno brojni da se toliko rashire po okupiranoj teritoriji

potupno jasno!
ni ja nikada nisam tvrdio da smo mi "arijevske" krvi.
govorim samo o dominaciji jednog naroda...

AKO VEĆ I TI GOVORIŠ O KULTURI, JEZIKU i dr.
I U TOM POGLEDU SMO PREUZELI VEĆI DEO KOLAČA OD SLOVENA NEGO OD RIMLJANA ILI TURAKA...

dakle ako si u pravu o ne postojanju uticaja genetike onda smo još veći sloveni
smiley_good%20job.gif

dakle sam si svoju teoriju o palanko-rimljanima ubio... :)

Dee:
ja bi više voleo da mi je kurajber bio franački feudalac, nego slovenski ovčar sa Haemus Mons-a koji je plaćao danak Turcima...

tvoj problem.

i crow bi želeo da je bogati Irac koji radi u Americi.
url

tada bi mu bilo mnogo lakše što se tiče otkrivanja svog identiteta... i gde je to pogrešio ... :) :)

Slavic Land ne znam zašto se osećaš prozvanim, jer koliko se odnosi na tebe toliko se odnosi na sve ostale. A iz ovog što si napisao ispada da imamo tu negde...slično mišljenje bar što se tiče Turaka... Relax

o Dee (13 poruka) da ti nisi drug Crowa koji onako iznaokola neće da prekrši zavet nego kao priča o meni sa drugim osobama :)
:)

a gde si to video turčina sa svetlom kosom i plavim očima....
;)
ja za sebe niti za svoju bližu okolinu ne mogu da tvrdim da sam deo te pomenute čorbe...

ne znam šta si se navrzao oko Slaviše
daklem, Crow, pogledaj se u ogledalo pa onda pričaj o slaviši i turcima
ti si neki jak začin :) :)
mogu da te zovu i ШВЕЏАНИН al ne ide brate...
i posle kao on nešto ne govori o genetici i o nacizmu a svaki post pominje turke, irce, rimljane
Jao! smešno!

smiley_laugh.gif

da je bilo opšte prihvaćene "prve bračne noći" ne bi bilo toliko ubijanja srba već bi oni lepo iskalili svu bes na ženama ;)

tebi , verujem, niti krvna slika niti Bog mogu pomoći...oko ličnosti naravno...

dakle i tu su u pitanju su geni, ali loši geni, jbg,
smiley3.jpg

potupno jasno!
ni ja nikada nisam tvrdio da smo mi "arijevske" krvi.
govorim samo o dominaciji jednog naroda...

AKO VEĆ I TI GOVORIŠ O KULTURI, JEZIKU i dr.
I U TOM POGLEDU SMO PREUZELI VEĆI DEO KOLAČA OD SLOVENA NEGO OD RIMLJANA ILI TURAKA...

dakle ako si u pravu o ne postojanju uticaja genetike onda smo još veći sloveni
smiley_good%20job.gif

dakle sam si svoju teoriju o palanko-rimljanima ubio... :)

dakle da krenem redom
nisam drug Crow-a
nigde nisam video
nego čega si leba ti deo - normanske loze možda? možda...ako si, ali si ipak na Balkanu
ovo oko prve bračne noći se daklem - slažemo

@ Bogart
braticu
shta mislish

polaze od pretpostavke da su genocidan narod?

jer... na praznu zemlju nisu doshli
a "chisti" su...

znachi da je bilo masovnog klanja
koje oni smatraju za pozitivno

zar ne?

Изгледа. Или то, или потомка, рецимо, словенског дошљака и трачке домороткиње сматрају за чистог Словена.

Наравно, стоји ту и питање колики је стварно био бројни однос тих народа, али наш физички изглед данас, по којем смо више налик на Грке, Бугаре, Албанце, Румуне, него на Пољаке или Белорусе, упућује баш на то да је тзв. "староседелачка" страна јача.

A onda nakon svih tih mešanja - dolaze Osmanlije i gospodare ovim prostorima narednih 500!!! godina, te time postavljaju šlag na tortu.

То ти је као да кажеш да су Мађари владали 1000 година над Хрватима, те да на тај начин по Хрватској и Славонији преовлађује семе Мађарско.

Пази ово. Узми пределе Бачке и Баната. Били 200-300 година под Бугарима, па 200-300 година под Мађарима, па око 150 година под Турцима, па наредних 300 година под Немцима. Па од 1918. до 2006. под Југословенима. Откуд онда Срби већинско становништво, и какви су то Срби, кад је реч о Бугаро-Аваро-Мађаро-Турко-Немцима?

Иначе, Османлије нису владале "овим просторима" 500 година. Конкретно, само централном Србијом су управљали од 1459. до 1804, што је мање од 350 година. Многим крајевима, на пример деловима Хрватске, Црне Горе, Војводине, нису владали ни толико.

Тих "500 година" се узима као фраза, јер је скоро толико прошло од пада деспотовине до ослобађања Косова и Македоније.

Nema tog genetičara, istoričara, arheologa, sveštenog lica, koji će da me ubedi da na našem delu Balkanu ne preovladava seme Turaka

А форумаша који ће те подсетити да није било никаквог насељавања Турака по овим територијама, већ да је готово целокупно турско становништво било сачињено од домаћих муслимана, као и то да је хришћамско и муслиманско становништво било строго подељено?

Без увреде, али више је долазило до мешања православних Срба и православних Цигана, због исте вере, него међу православним Србима и Србима муслиманима. Односно "Бошњацима", како год.

Једино "мешање са Турцима" могло је да се догоди када су се ослобађањем територија сви Турци или протеривали, или прихватао њихов прелазак на хришћанство. Е, ти покрштени Турци су једини Турци који су међу нама, а о каквим се "Турцима" ради, довољно је погледати Босну и Херцеговину и југозападну Србију, јер се ти "Турци" данас зову "Бошњаци".

pozdravljam...

nisam normanske daleko bilo...
nemam nikakve komplekse

razmišljam zdravo i logično i ne smatram da smo slični turcima ili grcima jer sam bio tamo i očigledno je da nemamo fizičke sličnosti sa njima.
mentalne i tako i tako...

mada kako ima razlike između severa i juga Srbije tako ima i razlike između severa i juga Grčke...
severna grčka je bila pod jakim uticajem slovena tokom od doseljavanja na Balkan pa u naredna 2-3 veka.
po Kosti 100.000 slovena je bilo u opsadi Soluna.

ako ima neke sličnosti može se govoriti o surpotnom smeru.
Sloveni u Grčkoj
a ne grci u Srbiji.

@bogart
braticu
a jel si chuo za loshe gene koji se pretvaraju u mentalitet :D
(ja ipak tvrdim da je presudan uticaj sredine, crte lichnosti i inteligencija
da si finca poturio u nish te godine, il pod grmech planinu
ogromana je verovatnoca da bi bio Lala-Lepi Cane :D )

svashta od jednog iskompleksiranog stvora chovek moz da sazna...

turchin glupi! 8)

"nas zovu turci, zato shto smo lepi" :D :D :D

onako... iskreno
da sretnete kreaturu koja ovo izgovori
shta bi ste?

:D

Slavisha The Beautifull :D

Lepi Cane od sad pa na dalje... :D

...
Једино "мешање са Турцима" могло је да се догоди када су се ослобађањем територија сви Турци или протеривали, или прихватао њихов прелазак на хришћанство. Е, ти покрштени Турци су једини Турци који су међу нама...

evo ti.. Lepi Cane na primer... :D

jao majko kako je on lep...
nije ni chudo shto da zovu Turchin :D :D :D

Lepi Cane... :D

Један антрополог из Бугарске ми је казао да су данашњи Бугари пореклом - Словени 60%, прото Бугари 10% и 30% Трачани. Још се хвалио како су Трачани били изузетно лепи, најлепши у Европи.

Један антрополог из Бугарске ми је казао да су данашњи Бугари пореклом - Словени 60%, прото Бугари 10% и 30% Трачани. Још се хвалио како су Трачани били изузетно лепи, најлепши у Европи.

mani se bwe, pa valjda lepi cane zna da su oni, turci, najlepshi 8)

p.s. ima extra lepe bugarke
al to je sluchaj i sa svim ostalim nacijama ;)

Back