Trač partija

Ne volim da se mesam u tudje zivote, niti volim da se neko mesa u moj.Tudji problemi me uopste ne zanimaju, jer imam i dovoljno svojih da bih se zanimao tudjim.A traceve nikada ne razmenjujem, ili samo sa par osoba.Jednostavno, to mi je degutantno, a i ne verujem mnogo ljudima.Uvek postoji mogucnost da te odrukaju i da ispricaju osobi koju si ogovarao.Mada, imam par ortaka s kojima mogu slobodno da priam, ali to je sve.

Doduse, savete volim da dajem ponekad, ali ne uvek i samo osobama koje su mi dobri prijatelji.

jjbt, ne mogu da vodim racuna o sopstvenom zivotu jer mi sve izmice kontroli,a kamoli da brinem tudje brige
pf
ma, nem' pojma, nisam jebena tracara, ne zanimaju me seoski abrovi i ne prenosim ih dalje ako saznam
al' opet, mala sredina,sve, sve, sve se zna
i da, moja najbolja drugarica zna ama bas sve pa nekad - nekad sam i ja dosta dobro informisana o 'tajnom zivotu grada'
al' realno-mogu da sednem sa drugaricom i slusam te pricice i tako do prekosutra ako nem' pametnija posla, al' na jedno uvo udje na drugo izadje
ma jjebe mi se

neke stvari ne pricam ni najboljoj drugarici
pretpostavljam da je i obrnuto
*ebi ga, sve prica decku, pa nesto moram da precutim
ogovaramo ponekad, tj. ona mi prica novosti, a ja je kao slusam
cesto padne moj komentar "pa sta, sta me boli d." i sl.
ne mesam se u tudje stvari
al' se drugi mesaju u moje ponekad
pocecu da koljem

Tracara=Brbljiva persona sklona širenju dezinformacija ili pak "sočnih" činjenica. Kompatibilno pričanju,usta dotične imaju ulogu trokrilnog ormara. :mrgreen: Niko ne može ni da pretpostavi kakvi se procesi dešavaju u mozgu tračare kad čuje nešto *zanimljivo*.wohoo..:super:
Njena uloga u društvu je mnogostruka i relativno diskutabilna.Ume da posvađa i zavadi dva najbolja druga,(mozda cu maggy i ja tebe sa tvojom drugaricom :pop2: ) adekvatno osmišljenom i doteranom pričom, a opet može biti i korisna u prenošenju: ko te je ogovarao :besna: , ko se zaljubio u tebe :heart: , i sve to gledano sa psihološkog, kulturnog, socijalnog i ekonomskog aspekta...:mrgreen:

Gledam svoja posla, mrzim traceve i ne mesam se u tudji zivot i brak.
edit:moje tračarenje se svodi na preturanje po lokalnim pričama i utiscima sa drugom personom (pomenutom frendicom) i to ostaje između nas dve.
Mislim, nikada ne bih volela da naškodim nekome mojoj pričom. Svesna sam ja da drugi pričaju o meni, i to mi nimalo ne smeta, sve dok mi se to ne obije o glavu na neki način.

@Moderna Pevačica
Mešaš se u tuđi brak, a? :manikir:
Ajde, daj sočne detalje! :zper:

ne volim da ulazim ama uopste....a jedino sto me smara sto neki od mojih prijatelja bukvalno me kljukaju time....ja kao satro skontam a u stvari me ne interesuje....ok je i da mi kaze ako zeli i da podeli misljenje samnom, ali ne ulazim u neke dublje rasprave ni konflikte niti to sirim dalje....

Lažeš, bre! :lol: Moja poenta je da svi, svi, u nekoj meri tračare. Možda to nije namerno i toliko očigledno, ali svi to rade. Barem si nekad pričao o tuđoj devojci, tuđem autu, tuđoj odeći, tuđim ukusima, a da to prelazi granice objektivnog komentarisanja.

Resio sam da tracarenje svedem na nulu, ili barem na keca...uvek mi se to obilo o glavu, i sad ne tracaram ni sa sopstvenom majkom...ali ozbiljno...

P.S Da ne bude da ne volim tracariti, ja to volim, ali eto, sta je tu je...:lol:
Ako uspeš, samo mi reci kako.

mozda bas zato sto sam imao iskustava da to dozivim od muskih,PREZIREM takve ljude
apsolutno me boli k.urac ko sta radi,a jos manje da pricam o tome

I ti lažeš. Je li mi se čini, ili ovo muškarci na ovom forumu neće da priznaju da vole dobru trač partiju? :lol:

Pre, dok sam bio klinac, i u osnovnoj me je zanimalo.. Sada sta znam, vise ne, ako me nesto zanima, pitacu tu samu osobu, a ne da cujem oblikovane price drugih, a i ono, zivim u gradu, tu su ipak ljudi malo drugaciji... Kad pogledam kakvi su na selu, kod moje babe, da im gori kuca, ne bi primetili, od silnog gledanja i zanimanja sta se desava kod drugih.. To mi je bas debilno i zatupljeno...
Ni aber! :lol:

Al ono, nije ovako u 100% slucajeva.... Uvek postoje izuzeci :lol:

Pre, dok sam bio klinac, i u osnovnoj me je zanimalo.. Sada sta znam, vise ne, ako me nesto zanima, pitacu tu samu osobu, a ne da cujem oblikovane price drugih, a i ono, zivim u gradu, tu su ipak ljudi malo drugaciji... Kad pogledam kakvi su na selu, kod moje babe, da im gori kuca, ne bi primetili, od silnog gledanja i zanimanja sta se desava kod drugih.. To mi je bas debilno i zatupljeno...
Ni aber! :lol:

Al ono, nije ovako u 100% slucajeva.... Uvek postoje izuzeci :lol:

Sad me podseti na jedan događaj kod mene u selu.
Rodilo se mom komšiji dete koje je pljunuto kao naš drugi komšija.
Celo selo zna, onaj jadničak još nije provalio.
Mukica. A imao je dve godine da provali da mu se žena vucara sa drugim. A taaaako je očigledno, brate!
Najjače je što nam pre negde dolaze gosti, i jedan mali iz sela, nema više od 3 godine, kaže mi: "Je li onaj tvoj komšija izdresirao ženu?" :eek:

Sad me podseti na jedan događaj kod mene u selu.
Rodilo se mom komšiji dete koje je pljunuto kao naš drugi komšija.
Celo selo zna, onaj jadničak još nije provalio.
Mukica. A imao je dve godine da provali da mu se žena vucara sa drugim. A taaaako je očigledno, brate!
Najjače je što nam pre negde dolaze gosti, i jedan mali iz sela, nema više od 3 godine, kaže mi: "Je li onaj tvoj komšija izdresirao ženu?" :eek:

Auuu :eek:

To mi je vec debilno, msm kako je uspelo da citavo selo zna osim njega :O
Mada mozda je znao, ali nije hteo da prica, ko ce ga znati...

Vala, ja sam i drugovima u RL rekao da mrzim tracarenje...i rekao sam i da sam to prestao raditi zbog toga sto svi sve prenose dalje...
Pre nego sto krenes tracariti sa nekim, gledaj da toj osobi znacis vise nego sto joj drugi znace, inace ode prica na dalje...

Auuu :eek:

To mi je vec debilno, msm kako je uspelo da citavo selo zna osim njega :O
Mada mozda je znao, ali nije hteo da prica, ko ce ga znati...

Ma svašta se dešava...Imaš ti ljudi koji ti namenski dođu u kuću, zasednu, i počnu redom, šta se desilo, ko je koga, ma idi.
Ne volim toooliko da prekopavam po tuđim životima.
Mislim, imam i ja neke moralne granice koje ne prelazim. :D

Vala, ja sam i drugovima u RL rekao da mrzim tracarenje...i rekao sam i da sam to prestao raditi zbog toga sto svi sve prenose dalje...
Pre nego sto krenes tracariti sa nekim, gledaj da toj osobi znacis vise nego sto joj drugi znace, inace ode prica na dalje...

Da, bitno je sa kim ogovaraš.
Zato sam ja ograničena na dve osobe, kojima u potpunosti verujem.

Back