PredatorBG11
Ističe se
- Poruka
- 2.006

OSTA KANTA OD TRABANTA
Miroljub Radosavljević parkirao "trabant" pored kontejnera, a zatekao olupinu, "rasturač" mislio da su kola namerno bačena!
SVILAJNAC - Miroljub Radosavljević, vlasnik "trabanta", za svega jedno prepodne ostao je bez svojih kola. Čuveni automobil od plastike koji se nekad proizvodio u bivšoj Demokratskoj Republici Nemačkoj ovog puta, međutim, nisu pojele svinje. Radosavljević je, sticajem okolnosti, svoja kola parkirao i ostavio pored kontejnera, a zatekao ih je potpuno razbucana, nakon što s njih jedan namernik poskidao delove, misleći da su bačena na otpad!
Sve je počelo kad je vlasnik "trabanta", pošto mu je u rezervoaru nestalo benzina, automobil parkirao pored jednog kontejnera u Svilajncu.
- Auto sam čak i pomerio u stranu kako ga neko ne bi slučajno udario dok ja sutradan ne dođem s benzinom. Ujutru su mi prijatelji javili da mi neko uveliko rastura "trabanta", i to usred bela dana! Otišao sam na mesto gde sam ostavio auto. Nisam nikoga zatekao, ali je unutrašnjost automobila bila totalno razbucana.
- Posečene žice, pocepani farovi i uzete sijalice. Rešio sam da odem do policije i da prijavim slučaj. U međuvremenu, "rasturač" se vratio, pa su ga ljudi koji žive u blizini opet primetili i pre mene pozvali policiju. Kad sam se vratio, policija je već na licu mesta zatekla Mikana Markovića iz Kragujevca na delu - prepričava Radosavljević nesvakidašnji slušaj.
Svilajnačka policija je "rasturača" Mikana Markovića (59) iz Kragujevca zatekla na licu mesta i, nakon napisane prijave, slučaj predala svilajnačkom sudu. Na pitanje Radosavljevića i policije zbog čega je rasturio tuđ auto, Marković je odgovorio da su mu bili potrebni delovi, jer je pomislio da je neko bacio automobil.
- Kad sam ga pitao kako može da rastura tuđ auto usred bela dana, on mi rekao da je mislio da je neko bacio auto. Kako li je mislio da će đubretari da ga stave u kamion?! I nije mi jasno kako neko može da pomisli da ću da bacim ispravan i registrovan automobil? - pita se Radosavljević, koji će podneti i privatnu tužbu protiv Markovića radi nadoknade štete.
Radosavljevićev "trabant" više nije u voznom stanju, jer mu je kompletna instalacija upropašćena i, kako sam vlasnik navodi, zbog činjenice da su "trabanti" danas retkost, ne može da popravi svoj automobil.
- Oteraću ga na vikendicu, iskoristiću ga da sečem drva. Šta da radim, upropasti mi čovek auto za jedno prepodne. Na kraju bih poručio mojim sugrađanima da obrate pažnju da ne parkiraju svoje automobile pored kontejnera jer može da naleti neka budala i da pomisli da su ga bacili u smeće - zaključuje Radosavljević.
MIŠA NIKOLIĆ - (SINA)