TOYOTA LAND CRUISER 100 1999.-informacija

U stvari, najpre bih da nabavim čelične felne, 16-ice. Namera mi je da se vrtim po raznoraznim gudurama, zato je i kupljen, a ne verujem da bi to bilo pametno sa ovim, sadašnjim. Možda bih mu stavio i one prednje rol barove, a promenio bih i pragove, da budu isti kao rol barovi. Eto, to mi je ideja, pa da se raspitam, gde naći i pošto je .U svakom slučaju, hvala na pomoći. Svaka informacija mi koristi.

U stvari, najpre bih da nabavim čelične felne, 16-ice. Namera mi je da se vrtim po raznoraznim gudurama, zato je i kupljen, a ne verujem da bi to bilo pametno sa ovim, sadašnjim. Možda bih mu stavio i one prednje rol barove, a promenio bih i pragove, da budu isti kao rol barovi. Eto, to mi je ideja, pa da se raspitam, gde naći i pošto je .U svakom slučaju, hvala na pomoći. Svaka informacija mi koristi.

za gudure čelične felne pod obavezno i dobre gume( dobre znači skupe,mada je za džipove sve skupo)
sad sve zavisi kolko imaš vremena($ € )
čekrk bi bio fina stvar s obzirom da ide jesen i zima , ako njega staviš prednji rolbarovi ti možda i nisu potrebni
pragove ne diraj ako su fabrički (još ako imaju prag za cipele :worth:)
ali sve zavisi dal ti je ovo rekreativno vozilo ili za nešto ozbiljnije
takodje lepo je u kolima imati i zink sprej ako odozdo zakačiš karoseriju da to privremeno zaštitiš
takodje posle svakog blatišta pranje auta odozdo pod obavezno(možda ćeš jedanput zeznuti servis za pranje da ti ga opere, ali drugi put nećeš)

sve u svemu spremi se za izdatke
ne reče šta je čekićara ili benzinac?

Čekićara, dobro si rekao. Dizelaš! Pragovi mu nisi fabrički, prethodni vlasnik je napravio nove, ali mi se ne sviđaju, a i pomalo se savijaju, kad staneš na njih. To bih nekako i rešio, ali, ružnjikavi su mi. A da ću morati da platim, to znam.
Još uvek googlam, ponešto sam i saznao, videćemo. Hvala za info!

mislim da ne mislis na roll bar nego na bull bar
ovo je roll bar:
images

toyota_6.jpg

a ovo bull bar
toyota-bull-big.jpg

Camaro, očigledno sam se pogrešno izrazio. Mislim na barove, koji dođu napred, iznad branika, a ispred haube. Na svim sajtovima koje sam posetio, to zovu barovima. Možda sam ih ja prekrstio u rol barove, ali su neki barovi, sigurno (na tvojoj poslednjoj slici, samo drugačijeg oblika i hromirani). U obzir dolaze i polovni, pa ako neko nešto zna, tu sam. Isto važi i za čelične felne, samo da su u dobrom stanju.

bull = bik
bar = šipka (u ovom slučaju cev)
roll = kotrljanje
dakle, bull bar je ona skalamerija sa prednje strane, koja će da te zaštiti od bikova, kengura i ostale živine
a roll bar je metalna konstrukcija, unutar ili spolja, koja sprečava lomove u slučaju prevrtanja i sličnih aktivnosti.
možda "pravi" bull barovi koji služe svrsi, postoje negde u Australiji, ali ovo što se viđa u Evropi je samo šminka.

evo i ja ne znam kako se zovu dal bul bar ili rol bar
ali sporazumevamo se

nego u vezi tih pragova ,
kažeš da se savijaju
bilo bi poželjno da ih zameniš ,
jer može da se desi da nalegneš sa pragom na stenu ili panj
i da cela težina bude auta bude na njemu i da ga savije prema limariji
takodje ako budeš ih menjao, da ti bravar napravi na njima nešto oštrije(*** ne umem da objasnim ?)
za čišćenje obuće od blata i snega(važna stavka )

ovaj bulbar sa slike iznas (bela toyota) je po meni ok
možeš da gurneš mladicu nekog drveta ,da udješ u šipražje ili neku u slabiju makiju a nećeš oštetiti auto
da zamalo da zaboravim ručna uvek mora da ti radi i da bude u savršenom stanju
važna stvar za jake uspone i jake krivine na usponima gde moraš krivinu da savladaš iz manevra sa rikvercom
takodje rezervna guma i ispravna dizalica( neka sa dužom radnim delom)
uostalom kad budeš krenuo ili si već krenuo da ga voziš po terenu videćeš šta će ti još trebati

mali savet kad predješ iz redukovanog u normalan prenos predji metar dva u rikverc pa onda tek kreni napred
nemoj voziti na usponima jakim pod klimom
proveri dal imaš zaštitu ispod motora , trebalo bi da bude od nekog debljeg lima

Poslednja izmena:

Back