Audi A2, 2.5L/100km najbolje dizajniran auto

Koji auto je najbolji?

• Audi A2

glasova: 1 100,0%
  • Audi A2

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    1
Nemoj da vas cuje mario jer je ovo motor sa tri cilindra. 😂😂😂
To se automatski podrazumeva da trosi.
Inace sam imao Seat Cordobu 1,4 TDi koju sam dobio u zamenu a presla je tad originalnih 100k km i od prvog vlasnika je bila. Auto kao nov ali po Novom Sadu je tukla 8L tako fa tih 2,5L moze al ako se vozi 70 na magistrali kako vozi i mario pa nam prica lovacke price.
Kad se vozi normalno verujem da trosi 4L pa mozda i koji deci vise na otvorenom a u gradu verovatno 7-8 jer znam da sam tad rekao da je bolje voziti 1,9 TDi koji je sa 4 cilindra i jaci pa samim tim jos lepse ide.

Propao je na tržištu jer je bio preskup za tu klasu.

Ostao u sećanju kao Audijeva velika greška.
Tako kaže legenda, mada je zapravo bio jeftiniji od Mercedesa A klase čiji je bio izravni konkurent. Uz 1.2 i 1.4 TDI motore bio je prilično stedljiv, štedljiviji od 1.7 CDI iz A klase, i iz to ti mali TDI motori bili su pouzdanije od CDI motora( 1.7 CDI). Zašto je neslavno propao? Gledano iz ovog kutka vremena, baš i ne shvaćam, jedina neka kao falinga je bila je karoserija od aluminija. Nakon neke štete na automobilu, aluminij je skupo popravljati, a neki autorlimari uopće ne rade s aluminijem.

Tako kaže legenda, mada je zapravo bio jeftiniji od Mercedesa A klase čiji je bio izravni konkurent. Uz 1.2 i 1.4 TDI motore bio je prilično stedljiv, štedljiviji od 1.7 CDI iz A klase, i iz to ti mali TDI motori bili su pouzdanije od CDI motora( 1.7 CDI). Zašto je neslavno propao? Gledano iz ovog kutka vremena, baš i ne shvaćam, jedina neka kao falinga je bila je karoserija od aluminija. Nakon neke štete na automobilu, aluminij je skupo popravljati, a neki autorlimari uopće ne rade s aluminijem.
Audi A2 je original koncept Mercedes je samo iskopirao.
Aluminijum se ne ispravlja nego se menjaju ti paneli i delovi.

Moguće je...

Meni je sa njim jedini problem što mi je prilično ružnjikav. Ali dobro, to je moj ukus, možda se nekome dopada.

Ne bih bas rekao ja sam vozio Opel Astru preko 400km 1.7cdti auto koji je tezak 1300 kg plus 5 putnika i trosio je 4 litra prosecno.
Poenta je u tome sto se moze napraviti klasicni auto, koji je efikasniji od elektricnog u pogledu potrosnje ulozene energije i zgadjenja okoline.
I to je bilo postignuto prije 25 godina. Nadamo se da ce Audi pokrenuti ponovo neki slican projekat.

Auto koji je najmanje trosio a bio u mom vlasnistvu je Opel Kadet 1,5 TD koji je na otvorenom trosio 3,7L a u gradu 5L.
Zamislite sipam 10l i predjem 200 km. I to jos pre 25 godina a s obzirom da je auto bio 1990 godiste zamislite onda kako je to bilo. Plus sto je isao sasvim lepo.
Isuzu agregat.
Tome svakako kumuje i odlična aerodinamika koju je imao, svakako bolja od A2. Nikad povišeni auto ne može biti najmanji potrošač.

Tome svakako kumuje i odlična aerodinamika koju je imao, svakako bolja od A2. Nikad povišeni auto ne može biti najmanji potrošač.
Nije bas tako A2 je imao vrhunsku aerodinamiku.

The A2 has a coefficient of drag of between 0.25 and 0.29, depending on the specific version. The A2 still uses a contemporary unibody construction, with significant elements of space frame principles, and it is tagged by Audi as an 'Audi Space Frame' design.

Aerodinamika je manje važna nego težina ili motor, zapravo u gradskoj vožnji posve nevažna.
Netačno, ispruži ruku kroz prozor vozeći 50 na sat pa ćeš shvatiti i sam. Naravno da ima veze i težina. Taj Audi je svakako teži od onog Duletovog Opela.
Zaključak je jasan, nema šanse da je tvrdnja iz naslova ove teme tačna. Ni blizu.

Netačno, ispruži ruku kroz prozor vozeći 50 na sat pa ćeš shvatiti i sam. Naravno da ima veze i težina. Taj Audi je svakako teži od onog Duletovog Opela.
Zaključak je jasan, nema šanse da je tvrdnja iz naslova ove teme tačna. Ni blizu.
Audi je tezak malo vise od 800kg , mnogo lose baratas informacijama.
Ima odlicnu aerodinamiku, mnogo bolju nego opel kadet krsh.

Pa koliko je onda bio težak Duletov kadet? 500 kg? Jer audi je nekih 800 i nešto malo. Aerodinamika ne igra bitnu ulogu pri 50 km/ h, puše ali puhanje zapravo stvara sam automobil.

Poslednja izmena:

Back