Toshiba Satellite L300 crko hard disk

Ale___

Početnik
Poruka
11
Imam laptop toshiba satellite L300 star je 3 godine. Pre oko godinu dana primetila sam da se rasklimao konektor za punjac na laptopu, ali to nije ometalo normalan rada racunara. Normalno je punio, normalno je radio bez punjaca.
Medjutim, pre par dana crko mi je hard disk. :( sa njim je otisli svi podaci i u svervisu su mi rekli da nazalost ne mogu nista da spasu. Da li to moze biti razlog crkavanja hdd ovaj konektor ili je jednostavno hdd dotrajao.
zamolila bi ljude koji se razumeju malo vise od mene, da mi daju savet oko kupovine novog hard diska, sta da kupim i slicno i sta da radim sa ovim rasklacenim konektrorom.

Hvala vam najlepse na dragocenoj pomoci !!!

Imam laptop toshiba satellite L300 star je 3 godine. Pre oko godinu dana primetila sam da se rasklimao konektor za punjac na laptopu, ali to nije ometalo normalan rada racunara. Normalno je punio, normalno je radio bez punjaca.
Medjutim, pre par dana crko mi je hard disk. :( sa njim je otisli svi podaci i u svervisu su mi rekli da nazalost ne mogu nista da spasu. Da li to moze biti razlog crkavanja hdd ovaj konektor ili je jednostavno hdd dotrajao.
zamolila bi ljude koji se razumeju malo vise od mene, da mi daju savet oko kupovine novog hard diska, sta da kupim i slicno i sta da radim sa ovim rasklacenim konektrorom.

Hvala vam najlepse na dragocenoj pomoci !!!

Pošto je laptop već bio u servisu...mogli su bar da vam porave taj..rsklaćeni konektor za napajanje...tako da bi to ..OBAVEZNO MORALO DA SE URADI..z;)..( pre nego se ..OTKINE...i pritom...OŠTETI ŠTAMPU ..z:(. )

Na hard disku je najverovatnije crkla elektronoka koja ga pogoni i kontroliše...i tu ..ZA SADA NEMA POMOĆI..
z:(. ( kasnjje ...nađite specijalizovani servis za Toshiba laptopove...možda imaju takav HDD...i pristanu da zamene elektronike i da vam ..IZČITAJU HDD..z;).)

Za ..NOVE HDD-ove ZA LAPTOP...pogledajte i prema ..DŽEPU...odaberite na ..linkovima

:arrow: http://www.pcberza.rs/komponente/hard-diskovi-notebook-sata-ii-320gb/914/
:arrow: http://www.pcberza.rs/komponente/hard-diskovi-notebook-sata-ii-500gb/1168/

Naravno ..TAMO...prilagodite pretragu prema svom mestu stanovanja..z;)..( šalju i poštom )

Ovlaščeni servis je uvek najskuplji, i uopšte ne mora da bude kvalitetan. Nama u servis dođe povremeno neko iz ovlašćenih servisa i napljuje ih jer su nešto otaljali a uzeli pare, ili nisu mogli da poprave, ili je stajao laptop mesec dana. Nema šanse da besplatno urade spašavanje podataka, a pitanje da li to uopšte rade. Ukucaj na Google npr. spasavanje podataka i raspitaj se za cene (od 50-300€).

DC konektor nije veliki problem za dobrog servisera, i to rešava dalje komplikacije (progorevanje ploče, kvar nekog drugog dela, itd.).

Novi HDD možeš uzeti bilo gde, cene su oko 70-85€ za 500GB SATA. Polovan ne bih preporučio jer nema garanciju, a možda je već pri kraju radnog veka. Ubedljivo najviše neispravnih diskova nam stiže marke WD, zatim Hitachi, pa Seagate, a Samsung nisu ugrađivani do skoro u laptopove, tako da nema pokvarenih, pa ne mogu da dam preciznu informaciju. Mada bih lično za sebe najpre odabrao Samsung.

Back