Tortilja baklava

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.205
Nedavno je internetom prostrujao kontroverzni recept za baklavu koji je izazvao pravu buru među ljubiteljima tradicionalnih poslastica.
U ovom receptu, koji je mnoge iznenadio i šokirao, tradicionalni sastojci su zamenjeni brzim i nekonvencionalnim alternativama,
što je izazvalo burne reakcije među poslastičarima.
Umesto klasičnih tankih kora, u ovom receptu su korišćene tortilje i obrađeni orasi iz kesice. Puter je istopljen u mikrotalasnoj, dok je na šporetu kuvan šećer,
voda i cimet, a ovom smesom je prelivena „baklava“ nakon što se izvadi iz air fryera.

Prosudite sami

Možda recept može da prođe za 'nešto na brzinu', da se osoba zasladi.
Što se tiče tankih kora vs tortilja, sve se svodi na isto, šečer je šećer, ni jedne ni druge ne stoje u preporukama zdrave hrane.

Nisam odavno pravila a baš bi mi sada 'legla' baklava.

Nedavno je internetom prostrujao kontroverzni recept za baklavu koji je izazvao pravu buru među ljubiteljima tradicionalnih poslastica.
U ovom receptu, koji je mnoge iznenadio i šokirao, tradicionalni sastojci su zamenjeni brzim i nekonvencionalnim alternativama,
što je izazvalo burne reakcije među poslastičarima.
Umesto klasičnih tankih kora, u ovom receptu su korišćene tortilje i obrađeni orasi iz kesice. Puter je istopljen u mikrotalasnoj, dok je na šporetu kuvan šećer,
voda i cimet, a ovom smesom je prelivena „baklava“ nakon što se izvadi iz air fryera.

Prosudite sami
to sa oklagijom ne ide pa sam uza kaoo se zove taj vrah i razvlacio testo al ima sada brasno tip ooo1 tj to sa brojevina 00001 malo manje nula tip je kakle 0011 valjda
orginalno pvarno iz venecije tj iz napulja ja nasa na internetu ali se prodaje po 5kg nisma jos naurcio al

šalu na stranu, ja bih radije pravila tradicionalno, po propisu, smatram da tradicionalni način pripreme daje specifičan šmek
kao što je za ajvar dobro da se paprike peku na šporetu smederevcu
msm može i u rerni al nije to to
al ako neko voli odn, lakše mu je, nek pravi kako mu odgovara...

Back