TORTE: recepti, saveti, ideje...

Bobo, ocetkivala sam jos divnih torti, jer na mladenackim neces stati, sada ocekujem djecije da izbacis na vidjelo!!!
I samo da ti kazem da sam na FB neki dan gledala tvoje nove torte, a nakon mene sjeca moja cera da svojim prsticima nesto tamo ona "vidi sta ima". I ovu tvoju bocu Jelen piva stavila kao sliku za desktop, ja nisam htjela mjenjati, bas je SUPER :worth:

Cao drustvo,nisam nova ali jako dugo nisam bila tu:think:odusevita sam vasim radovim:ok:ali imam hiljadu pitanja i neznam otkud da pocnema davam nedosadim;)...prvo me zanima dali radite sa kupovnim fondamom ili ga pravite...

Pa sad,zavisi kako ko,ja licno pravim,osim crnog i crvenog.Posle milion pokusaja i izgubljenih zivaca,da napravim crveni fondan odustala sam i sad ga kupujem..

Hvala devojke puuno ,ajfelov toranj je pravljen od fondana,Daco stizu i decije :)
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Hvala Neella , našla sam ja recept , torta je Poštarica , idu višnje i rendane jabuke , meni lično se već na gledanje ne svidja ( ne volim višnje ) a u medjuvremenu sam se dogovorila za drugu tortu . ne volim baš za mušterije praviti nešto što nisam ja prvo isprobala . U svakom slučaju :heart:

Znam da ste vi vec sve majstorice ,sto dokazuju i vasi radovi zato vas molim ako vam nije problem da mi izbacite link po kom vi pravite fondam ja sam pokusavala pa mi bas neide:besna:,a kupovni mi je skup...

Na sajtu Minjina kuhinjica ima detaljno objašnjeno, pa čak i video snimak pravljenja. Mada je taj fondan neko ovde osporavao, jer je navodno jedan od lošijih, mislim da je najčešće pravljen. http://www.minjina-kuhinjica.com/fondan-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/domaci-fondan-uz-video-klip/

A ovo za cenu, pa nije ti taj pravljeni nešto mnogo jeftiniji u odnosu na kupovni. Barvalov je 500 din/kg, onaj iz Novog Pazara 450, a mislim da kada ga praviš izađe oko 400 din/kg.

Hvala Neella , našla sam ja recept , torta je Poštarica , idu višnje i rendane jabuke , meni lično se već na gledanje ne svidja ( ne volim višnje ) a u medjuvremenu sam se dogovorila za drugu tortu . ne volim baš za mušterije praviti nešto što nisam ja prvo isprobala . U svakom slučaju :heart:

jeste to je taj recept,i kod mene idu visnje i jabuke,nego sam ja pogresila ....

jedan kg C šećera je 300 dinara + 60 želatin + 33 fruktoza, to je već blizu 400. :think:
Pa zar vec 60din zelatin, pa neki dan je Dr.Oetker bio 45din, a ja mijesam njega i Univerexportov ili C fantastiko koji su isto do nedavno bili oko 20din, sada vise nista pojma nemam.
A i C prah secer je bio 61 din/250gr u Tempu, ja izgleda u svom proracunu kaskam sa cijenama

Ja sam prošli put stavila 50%fruktoze i 50%dekstroze. Fondan je bio OK. Dekstroza je kod mene 160din/kg. (doduše pre 2 nedelje)...

I ja vazda pola/pola mjesam, i to je i ta cijena dextroze oko 20din/100gr a fruktoza 35din/100gr, tako da u prosjeku izadje min 25din/100gr.

pa zar ne ide 900 gr. secera u fondan, a ne 1 kg., znaci kao da ne platis fruktozu, zelatin je za koji din. jeftiniji ja sam zaokruzila, a cena za prah secer je iz male radnje, obicne, koje imamo svi u komsiluku, tako da je u najgorem slucaju 350 din., a ne preko 400 din.

Slične teme

Back