TORTE: recepti, saveti, ideje...

Bravo,barvaoooooo. Koliko lepih ostvarenja u mom odsustvu. Trebace mi cela vecnost da svepregledami nagradim. :konfete:

Ovo je moja tortica koja nam je ulepsala Bozicne radosti.:zstidljivko: Morm da se pohvalim uspela sam da ugradimi svtiljke u prozore tako da je torta izgledala bozanstveno. Moram da priznam, iaako nije ni lepo ni pristojno, bas sam se pravila vazna.

attachment.php

attachment.php

i jedna u mraku
attachment.php

/I]

Msneki tebe nema pa nema i onda vidi sta nam donosis, znaci ne mogu da se ne divim i opet i opet!!! GENIJALNO z:)

Otkrij mi tajnu, kako se to radi, ja nikad stvarno do sad nisam vidjela da se svetiljke stavljaju u tortu, vidjela sam kod onih kucica od medenjaka, ali u tortu, nemam rijeci!!!

Poslednja izmena:
Evo ni ja ne mogu vjerovati da se fondan tako dobro moze drzati a da je citava torta naljepljena slagom, bez obzira koliko je cvrsto umucen pa na njega fondan?! Znaci, ja radim sa slagom i detaljima dobro, dobro osusenim od fondana po njemu, ali citava? Svasta! Ma , znate kako, ja sam odustala od pronalazenja i otkrivanja tih nekih caka i fazona kako sta uraditi a da je to u stvari muvanje i odtupanje od redovnog procesa, necu sa tim ni da se petljam, JOK! Radim onako redovno i sve normalno, puter krem (nekad pola - pola margarin-puter) kao malter i gotovo, a te takve malverzacije, ma mi ne treba sa tim da zamaramo!

ZD, pravila sam svaler tortu i nekako mi previse rijedak fil, nikako ga nisam mogla staviti toliko debelo kao kod tebe na slici, pa sam stavljala tanje da mi ne bi skliznulo jedno sa drugog ali to sad nije dvovoljno visoko, pa cu morati peci jos jednu koru da bi dobila na visini.
Sve sam bas dobro ukuvala i bilo mi je OK, ali nekako kad sam stavila margarin sasvim normalno on na sobnoj temp, a i fil se bas fino ohladio, ono sve skupa ispalo rjedje. Bas je ukusno i sve, ali mozda to treba staviti sloj pa u frizider na hladjenje, pa sve tako, ali ja nocas nisam imala bas toliko vremena na raspolaganju. Nafilovala sam i moram danas da dopecem, pa bice OK

Molim za pomoc...ja sam pocetnik i nemam nista od alata za pravljenje torti i ukrasa...dobila sam neke parice za ove praznike pa sam htela nesto da kupim u Wiltonu. E sad, sta mi vi iskusne savetujete? Sta je po vasem iskustvu najneophodnije...Ja imam zelju za flomasterina, reljefastom oklagijom,i onaj komplet za izradu cvetova...inace, uglavnom radim sa fondanom...Sta da prvo kupim? Za sta vi kazete JA BEZ OVOGA NE BIH MOGLA?

Ovako,što se tiče reljefne oklagije mislim da ti nije neophodna,ja je imam skoro godinu dana i nisam je niti jednom koristila:),
stoji skuplja prašinu. Nju nećeš moći koristiti na svim tortama, tako da nije neophodna.
Set za cvijetove je ok ako ćeš ih raditi ali onda to zahtjeva i cvjećarsku žicu,traku,ljepilo,boje,gumpastu.....tako da ako si početnik još ima vremena da ga kupiš.
Flomasteri su super,ali također za početak će ti poslužiti i tanki kist.

Ono što je po mome neophodno su plastične alatkice,boje,pegla za fondan, i razno razni sjekaći,ali za to ima vremena...
eto,neka me cure nadopune:)

Back