TORTE: recepti, saveti, ideje...

meni papir sluzi samo za pisanje i ostajem pri tome da je vrlo nepotreban Meni,ne zelim druge da ubedjujem da njima nije potreban,svako radi kako mu je lakse i kako je navikao, takodje se plehici peru po zavrsetku rada sa minimalnim prljanjem cak mozda isto kao i da je papir u njima.

:D Opet o papiru.
Ja kore ( koje to dozvoljavaju) pečem debele i po 4cm i presecam HORIZONTALNO, i dobijam 4- 5 kora tankih.
Hoću da kažem da i tako debelu koru sa papirom izbacim kao iz puške iz tepsije. Ne želim da budem dosadna ali eto delim svoja iskustva sa vama pa kome se svidi neka isproba.:hvala:

Daco, Vera hvala Vam puno na pomoci oko susenja kora.
Nije mo kasno Daco nemam narucenu sa susenim korama nego sam pekla pre rap dana i nisu mi se dopale kore.
E sad imam malu dilemo oko dobos torte.
Imama recept za dobosku gde u fil od 7 celih jaja kada se skuvju na pari izmenju ostalog kada se ohladi idu 3! margarina. To nije puno?
I posto kada sam proslog puta pravila taj fil u mikrotalasnoj prvo sam ga kuvala u nekoj srednjoj ciniji madjutim poceo mi rasti. Tako da sam ga presula u drugu mnogo vecu ciniju.
Tako i vama raste ili ga kuvate na pari pa se drugacije ponasa?

Hvala! I pozdrav

Имам питање: где се купују боје за фондан? :)
Хоћу мало да експериментишем.
Могу ли се негде наћи и оне ретке типа златне, сребрне, седефасте генерално?

Sofija, mozes da koristis i ove obicne iz kesice (u prahu) rastvorene sa malo alkohola, a ako te zanimaju boje u gelu njih ima Barvalo,a ima i u Eurowiltu - Wilton-ove, one su kvalitetne. A te zlatne, srebrne... to su boje za kompresor ili eventualno sa cetkicom da premazujes, ta boja se ne mesa u fondan, i njih imas u Eurowiltu.

attachment.php

i od mene jedna u praznicnom duhu radjena nocas za sastanak u firmi

Pošto ovo više nije moja prva torta pa ne mogu da stavim slike na tu temu, stavljam ih ovde:) Ovo je moja druga torta koju sam pravila za mog brata koji je juce stigao iy Lisabona, a inace je svetski putnik i provodi neverovatno puno vremena u avionima, te je tema bila time zadata. Torta je Zoja, a izmena je da sam umesto slatke pavlake- pravila ganach od bele cokolade i to je bio beli fil...bilo je super i svi su odusevljeni!

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Back