TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php
[/IMG]

Da li je neko pravio fudbalsku loptu kao celu tortu mislim da nije od plazme? Ako jeste zanima me koja je torta to bila i koji precnik lopte je bio. Imam narucenu torto za nedelju koja treba da izgleda kao fudbalska lopta a izbor torte je meni prepusten ali kaze moze nesto cokoladno posto deca vole.Da li neko ima neku ideju ?

Snez@ ova torta je iz Cotton & Crumbs ( facebook ), evo ti link za sliku:

https://www.facebook.com/photo.php?...13238943755.190794.47401303755&type=3&theater

prilicno sam sigurna i da ovo nije sugarveil, vec da su od cipke napravili silikonski kalup, i plus docrtali tufnice sa royal icing-om. Pogledaj i druge njihove torte, a slican fazon ima i Leslea Matsis Cakes, pa mozda dobijes neku ideju.

pozdrav za sve vrednice !!!:zag:
u nedostatku vremena,odavno nisam bila na ovom mestu,al kad zagusti,znam gdje mogu da se obratim:)
narucena mi ovakva torta za 22.septembar,sve sam moguce profile na fb pretrazila,ali nista slicno nisam nasla:(
pomagajtePogledajte prilog 252347

Zasto kada preko imageshack hocu da ubacim sliku, on je ucita i sve i onda stavi neki prozor preko svega i kaze da treba da se registrujem, pa mi nudi prazno polje za ispisivanje email adrese.
Ja kada upisem onu svoju kojom sam se i registrovala kaze da je vec upotrebljena i da pisem neku drugu. Zasto mi ne dozvoljava normalno da se registrujem i da ucitavam slike?
A sto je najveci fazon jutros sam sa posla sasvim normalno stavljala slike, sada kad od kuce hocu jos jednu da stavim on me zeza.
A taman sam naucila kako se slike ubacuju preko onog programa dodaj.rs i oni ga ukinu, bezveze

Neuobičajeno i interesantno ! Može pojašnjenje ?
Hvala.Silikonski kalup u obliku ruze premaze se 300 gr.bele cokolade utopljene u mikro sa 2 zlice ulja.Pazi se da nema grudvica.Boja se dodaje po zelji.Cokolada se deli na dva dela i dobro se premaze kalup cetkicom da malo ocvrsti cokolada.zatim se ponovi postupak sa ostatkom cokolade,pazeci da je kalup dobro umazan u unutrasnje strane.dobro da se stegne cokolada.Puni se filom po zelji.Ja sam koristila plazma tortu,Moze i kasato ili bilo koja druga po zelji.Kad se dobro ohladi kalup treba vrlo pazlivo vaditi.P.S.nije teska za pravljenje:heart:

Poslednja izmena:
Hvala.Silikonski kalup u obliku ruze premaze se 300 gr.bele cokolade utopljene u mikro sa 2 zlice ulja.Pazi se da nema grudvica.Boja se dodaje po zelji.Cokolada se deli na dva dela i dobro se premaze kalup cetkicom da malo ocvrsti cokolada.zatim se ponovi postupak sa ostatkom cokolade,pazeci da je kalup dobro umazan u unutrasnje strane.dobro da se stegne cokolada.Puni se filom po zelji.Ja sam koristila plazma tortu,Moze i kasato ili bilo koja druga po zelji.Kad se dobro ohladi kalup treba vrlo pazlivo vaditi.P.S.nije teska za pravljenje:heart:

Dobar fazon . Stavljam na spisak za isprobavanje . Hvala ! :D

nisam bas puno iskusna,ali iz isustva znam da nemoraju da budu tako debele kore, pravila sam hamburger i na svim tutorijalima su bile tako debele kore a ja sam je odradila od tankih korica,s tim sto mi je poklopac hamburgera prenocio u ciniji koja mi je posluzila kao kalup,tako da se i lopta sigurno moze odraditi od neke cvrsce torte, javice se sigurno i neko iskusniji

Evo je i torta kojom je baka iznenadila svog unuka prvacica, spojila njegovo navijacko zadovoljstvo i ono sto se nada da ce da voli, a to su knjiga i skola :-) tako mi je sve baka rekla, kaze da nikad nije vidjela zice u torti. Ja jos sve fino objasnila da je to presvuceno papirom i za prehrambene prozvode, tako da je baka sva ponosna odnijela svoju, odnosno unukovu tortu. Telefonom kada je narucivala je rekla da ce joj trebati i kutija, ali kad ju je vidjela predomislila se, kaze hoce da je svi gledaju. Stvarno me baka odusevila, za to kratko vriejem sto smo se srele i cule dobila me je, zato sve i napisah :-)

Evo je i torta kojom je baka iznenadila svog unuka prvacica, spojila njegovo navijacko zadovoljstvo i ono sto se nada da ce da voli, a to su knjiga i skola :-) tako mi je sve baka rekla, kaze da nikad nije vidjela zice u torti. Ja jos sve fino objasnila da je to presvuceno papirom i za prehrambene prozvode, tako da je baka sva ponosna odnijela svoju, odnosno unukovu tortu. Telefonom kada je narucivala je rekla da ce joj trebati i kutija, ali kad ju je vidjela predomislila se, kaze hoce da je svi gledaju. Stvarno me baka odusevila, za to kratko vriejem sto smo se srele i cule dobila me je, zato sve i napisah :-)

Baš je lepa školska torta :)
Podsetila me je na mamu moje stalne mušterije,koja kad je nosila tortu u svatove, rekla je nemoj mi stavljati tortu u one kutije, ovu umetnost i divotu moraju svi da vide :).Naravno da mi neizmerno godi takav kompliment, a naročito od nekog ko mi bar jednom mesečno naruči tortu i tako već dve godine.

attachment.php
.evo i m oje navijacke.danas sam odlepila,devojka na fejsu ostavila jako uvredljiv komentar kad je videla tortu sa partizanovim grbom.i kada sam pokusala da joj objasnim da to nije lepo,da je to za detetov rodjendan...jos se i naljutila,sta ja njoj drzim predavanja,ona nije mene uvredila,svidja joj se moj rad...znaci strasno.sad mi frka da radim torte sa zvezdinim i partizanovim grbom

Slične teme

Back