Top liste...

LePiaf

Domaćin
Poruka
4.858
Ne znam gde bih okachio ovo, mozda bolje na Svastaru... al' sad me mrzi da se selim...

Dakle, naleteo sam na sajtu B92 izbor za "najbolju pesmu svih vremena". Prvo shto mi je palo na pamet jeste beskorisnost i sumnjiva validnost takvih rangiranja, ali ono shto me je potom zabrinulo je shto se u poslednje vreme namnozilo takvih all time lista. Najbolji roman svih vremena, pesma, citat iz filma, scena, najznachajnije istorijske lichnosti, najovo, najono...
Da li to chovechanstvo instinktivno oseti da mu se blizi kraj, pa onda spontano krece da svodi rachune?

Ako cete da tupite o Apokalipsi i zhigu zveri, palite iz moje avlije...

Ustvari, ne morate nishta ni da pishete. Samo razmislite, blago se uplashite, popijte Bensedin i upalite TV da ne propustite seriju...

ma jock...nego nema nishta novo...zhivimo u dobu bez ideja...samo modifikacija vetj vidjenog...a zashto taj kolaps...to je vetj drugo pitanje...al ne bih to povezao s apokalipsom il nechim...mozhda potroshachko drushtvo pa kao posledica pad kreativnosti u globalu...il neshto tako...**** retro !

LePiaf:
Prvo shto mi je palo na pamet jeste beskorisnost i sumnjiva validnost takvih rangiranja, ali ono shto me je potom zabrinulo je shto se u poslednje vreme namnozilo takvih all time lista. Najbolji roman svih vremena, pesma, citat iz filma, scena, najznachajnije istorijske lichnosti, najovo, najono..

Ma ne bliži nam se kraj. Samo nam trebaju liste da bi seljaci koji nastanjuju ovo globalno selo znali, čitali, gledali, itd bar prvih 10 sa liste. Pošto ne znaju, ne čitaju, ne gledaju, itd. ništa drugo.

Neobrazovanje je u porastu. Kupi, potroši, baci, kupi novo... i tako sve više i sve brže... U toj atmosferi ne može da se stvara i nema razloga da se čovek preterano obrazuje. Samo traći energiju i vreme. :?

prvo nije kraj sveta, liste su zabavne posebno kada je blizu neki jubilej...vek, pola veka itd.
nešto kao sumiranje... kažu da mnogi to ljudi rade...vole štaviše da rade, kao sumiraju ono što su uradili, šta su sada a šta su bili u životu ... pa tako i te liste, kao podsećanje na najznačajnije ljude, događaje bla bla truć.
bilo bi zanimljivo znati da li je tako ( a nekako verujem da jeste na ovaj ili onaj način) bilo
i početkom prošlog veka...
i liste su super reklamni potezi, tako se reklamira list/radio/tv koja je pokrenula tu listu ali i onih koji su na listi ...

nisu ni liste ni oni koji ih uzimaju za ozbiljno najveći problem ovog sveta ... štaviše ne mislim da je pravljenje kojekakvih lista nešto zbog čega bih trebalo da se brinem... oooo,ne.

ne brinem se ja za kraj sveta,ali te liste uglavnom su glupe i totalni promasaj.
sad se setih neke liste najboljih sto pesama gde je prva bila smells like teen spirit od nirvane pri cemu nirvana ima mnogo bolji pesama...a zasto je prva?zato sto je iz nekog razloga postla jako popularna,jer je imala spot i jer su je svi culi...a to nikako ne znaci da je ta pesma najbolja,jer ko sto rekoh nirvana ima i bolje.mislim da je cak i michael jackson bio na toj listi,sa ne znam kojom pesmom...e pa na mojoj listi on se ne bi nasao na na n+1 mestu sa bilo kojom pesmom. :roll:
ne volim te uopstene stvari poput lista...sve cekas da vidis sta je 'najbolje' i razocaras se kada vidis koliko je to ustvari komercijalizovano i povrsno odradjeno.

Ma dajte ljudi top-liste??Toliko je razlichitih ljudi i josh razlichitijih ukusa da...Mislim da neshto naj,naj bolje ne postoji!I da je to smishljeno da bi ljudi muchili i ubijali vreme ...:roll:

Back