- Poruka
- 8.310
U ovoj top listi nema ograničenja, mislim na broj knjiga. Knjige se ne dele po žanrovima. Ne izvajamo posebno domaće i strane pisce.
Koje su vaše omiljene knjige? I zašto su baš one omiljene?
Ovo su moje omiljene knjige:
Ken Folet - trilogija "Stoleće" u koju spadaju " Sunovrat Divova" ," Zima sveta" i " Na rubu večnosti ".
Ken Folet- " Stubovi zemlje ", "Svet bez kraja", i ostale istorijske knjige Ken Foleta.
Edvard Radefurd - "Ruska I i II ", "Sarum I, II, III "
Idelfonso Falkones - " Katedrala na moru " i ostale, do sada, objavljene knjige
Kristin Hana - Slavuj
Lusinda Rajli - " Devojčica na litici", "Soba leptira i serijal "Sedam sestara"
Nikolas Sparks - " Poslednja pesma"
Zašto su mi ovo najomiljenije knjige:
Volim istorijske knjige sa fiktivnim junacima, i njihovim fiktivnim životima koji se prepliću sa stvarnom istorijom.
Ken Folet i njegova trilogija "Stoleće" verno opisuju dešavanja od pre Prvog svetskog rata i skoro do današnjih dana.
Istorijski događaji i istorijske ličnosti lakše pamtimo ukoliko u njima ima i fiktivnih junaka. Život običnih ljudi i njihovo učešće u istorijskim događajima čine da trilogija "Stoleće" bude savršena "poslastica " za ljubitelje istorijskih knjiga.
I serijal o Kinsbridžu je zanimljiva istorijska priča o običnim ljudima, socioekonomskim klasama, priča o sveštenicima, dobrim i lošim.
Raderfurd opisuje nastanak zemalja i gradova i prati sudbine ljudi, kao i njihovih predaka i potomaka. U romanu " Ruska I i II tom" pisac opisuje nastanak Rusije.
Idelfonso Falkones takođe piše istorijske romane sa fiktivnim junacima. Prva Falkonesova knjiga " Katedrala na moru" doživela je uspeh kod čitalaca i kod kritičara.
"Slavuj" Kristin Hane dočarava nam II svetski rat iz ugla žena koje su aktivno učestvovale u Pokretu otpora u Francuskoj.
Lusinda Rajli, prerano umrla književnica, autorka je najpoznatijeg serijala "Sedam sestara ". Svaka od ovih knjiga povezana je i sadašnjosti i sa prošlosti.
Čitalac, zajedno sa junakinjama putuje raznim zemljama i isput saznaje o životima slavnim umetnika, kao što je npr Edvard Grig, kompozitor.
"Poslednja pesma " Nikolasa Sparksa spada u one knjige zbog kojih plačem, obično od sredine pa do kraja knjige.
Sada ste vi na redu.