Gluposti godine 2006
Srpski političari leta gospodnjeg 2006. bili su izuzetno vredni, posebno kad je reč o tome ko će reći veću glupost. Onako, po principu “lupi i osta živ”. Naši junaci, srećom su svi u dobroj kondiciji, a bogami i rešeni da i dalje kroz staze i bogaze vode srpski brod ka evropskoj luci. Zato od njih, na opštu radost i veselje, i naredne 2007. godine možemo očekivati još mnogo “pametnih” komentara i izjava!
“Jednom mi se učinilo da ovo nisu parlamentarni izbori, već izbori za ludake, kada sam videla kada sam video da jedan kandidat u TV- spotu ljubi ovcu u čelo”
"“Uvek sam imao peticu iz srpskog jezika, ne pada mi na pamet da me neko uči kako se piše bilo šta. Mi smo jasno napisali šta smo imali da napišemo” - Mlađan Dinkić, pismen
“Ja moram da vam kažem kao predsednik Skupštine, ja ne pratim detaljno politički život u Srbiji, moja obaveza je nešto drugo” - Predrag Marković, zalutao
“Problem je činjenica da kada ujutru peške idem na posao, osmoro od desetoro ljudi nosi Kurir” - Ivana Dulić-Marković, obožavateljka
“Ustav u kome piše da je Kosovo deo Srbije je priča za malu decu. I na tarabi piše ’sladoled’ pa je opet niko ne liže” - Nenad Čanak, bukvalista
“Vuk Drašković je dobro rešenje za ministra spoljnih poslova. I to je stav G17 plus. Ako su poslanici mogli da progutaju mene, mislim da će moći i njega” - Ivana Dulić-Marković, ljudožderka
“Verovali ili ne, godinu-dve sam išao u lov bez puške… A, što se tiče trofeja, ovde sam ulovio kojeg srndaća, a u Tanzaniji jednu bradavičastu svinju” - Predrag Bubalo, lovac