Dobra analiza Tomislava Nikolica:
Јесте Шешељ дрзак, понаша се пре као уличар него господин, тачно је да има и тешку нарав, али тврдити да је Томислав у свему превазишао Шешеља, напросто је смешно

. Ово да би он био неприкосновени државни лидер да Србија није оваква, није достојно ни коментара. Е а Томислав је у све то поверовао, што избија из његових изјава. Приметио сам ја то поодавно, умислио човек да је Никола Пашић па то ти је. Рече баш пре неки дан: ’’Моји синови су већ осамнаест година навикли да се за њих зна као синове Томислава Николића’’ – моја парафраза. Питам се колико је шира јавност знала за њега пре 2003? Величина је одувек био тај Томисав нема шта? Само што ја то нисам примећивао.
Случај Томислав неодољиво подсећа на случај Пеђа Булатовић – СНП Црна Гора. Говораше му: ’’Пеђа одрекни се Слобе и Момира и пред тобом је велика будућност, шта ће ти они, они су прошлост, урадиш ли то за тебе би могли гласати и Милови гласачи, ти си талентован, умерен, величина…’’. Наравоученије - где је данас Пеђа? Није председник ни своје странке.
Највећи успех Томислава Николића у животу је што је упознао Шешеља, и све што је он данас дугује томе, само изгледа да није захвалан (вероватно мисли да нема на чему ни да буде), а Шешељ је очигледно процењивао да ће бити. И тако Томислав Велики уместо да се повуче, мало да седне тамо у трећи четврти ред у скупштини, он одлучи да прави нову странку која ће на следећим изборима да победи Тадића. Да таква величина буде обичан посланик, греота је о том и мислити. Е Томиславе, Томиславе, несрећо једна. Ти ћеш да спасеш Србију, шта бре после твојих силних неуспелих покушаја више и има да се спасава?