Tolkinov svet

• Začetnik teme Začetnik teme Hurin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Стрпи се.Још само 181 дан.:D

Ma da sta je to . . . nista . . . x(

- - - - - - - - - -

Или гледај Лотр,читај неку књигу,изађи са друштвом негде,док те не прође.:)

Lotr sam gledao prosle nedelje onaj komplet od oko 12 giga :D
Takodje opet citam lotr knjige. I takodje izlazim sa drustvom, ali to ne resava dugorocni problem od 180-tak dana xD

Lotr sam gledao prosle nedelje onaj komplet od oko 12 giga

Mени је све стало на један DVD.
Lotr sam gledao prosle nedelje onaj komplet od oko 12 giga
Takodje opet citam lotr knjige. I takodje izlazim sa drustvom, ali to ne resava dugorocni problem od 180-tak dana xD

Буди оргиналан,сигурно има нешто што волиш.А замисли кад буде и изашао и трећи део Хобита,шта ћеш после тога радити.Хобит се завршио,а наставака нема.:sad2:

Буди оргиналан,сигурно има нешто што волиш.А замисли кад буде и изашао и трећи део Хобита,шта ћеш после тога радити.Хобит се завршио,а наставака нема.:sad2:

Znam sta ce biti onda, isto kao li sa lotr sto je bilo, opet i opet i opet i opet i tako da beskraja . . . . i onda jos jednom! :D

Чекаћемо Силмарилион.:)

Чекаћемо Силмарилион.

Надам се,али некако ми је тешко да поверујем да екран може приказати сву ту дозу емоција.Плашим се да филм може пре осакатити књигу,него је приказати онако како ју је професор написао.Ипак је та књига његов цео живот.

Надам се,али некако ми је тешко да поверујем да екран може приказати сву ту дозу емоција.Плашим се да филм може пре осакатити књигу,него је приказати онако како ју је професор написао.Ипак је та књига његов цео живот.

Upravo zbog toga njegov sin ne daje licencu :D

- - - - - - - - - -

Јесте ли гледали ону проширену верзију Господара прстенова?

Гласајте:http://forum.krstarica.com/showthre...-Najbolja-ex-Yu-pesma?p=25504408#post25504408

Lol nego koju drugu?? ;)

A koji su od vas gledali animirani film Ralpha Baksija iz '78 i
kakvo mišljenje imate? Ja sam ga pogledao na VHS-u neka
2-3 puta i jedino što mu daje neku pozitivu je to što je Boromir
(meni najbolji lik) prikazan kao Viking (zanima me sve vezano
za Vikinge), a i to kako mu ime završava na -mir podsjeća me
na nordijska imena 10-tog stoljeća ili imena iz vikinških predaja
(npr. Bergelmir, jedan od ledenih divova iz Jotunheima)...

Takodje sam to kao i ti gledao na VHS-u, ali sam na srecu zaboravio da to postoji. Eto ti moje misljenje :D
A to sto se tice imena Boromir, je jako moguce da mu je odatle potekla ideja, kao sto sam vec rekao, on se bavio proucavanjem mitologije i folklora x)

A не подсећа те на имена људи који живе у твом окружењу?:lol:

Толкин је доста захватао и из словенске митологије(Радгост је словенско божанство - види се по имену).
На пример мене оне орлушине подсећају на Баш Челика и орлове који помажу главном јунаку.

Извињавам се, ја сам приучени толкиновац, гледао сам само филмове, мада имам намеру да прочитам књиге...ех ни Џордана нисам прочитао до краја.

Нисам гледао то,али Боромир као Викинг,хм:think:.Толкин јесте имао инспирацију у разним митологијама(германске,келтске,словенске,нордијске...)али не знам зашто те то -мир не подсећа и на Радомир,Љубомир,Драгомир итд.мада је веома вероватно да је тај наставак -мир приметио у нордијској митологији јер ју је највише проучавао и читао нордијске саге .Ипак су Словени дуго живели уз Балтичко море тако да нам је вероватно због тога заједничко то-мир.:)

A не подсећа те на имена људи који живе у твом окружењу?:lol:

Толкин је доста захватао и из словенске митологије(Радгост је словенско божанство - види се по имену).
На пример мене оне орлушине подсећају на Баш Челика и орлове који помажу главном јунаку.

Извињавам се, ја сам приучени толкиновац, гледао сам само филмове, мада имам намеру да прочитам књиге...ех ни Џордана нисам прочитао до краја.

Да,Радагаст јесте преузет из словенске миологије,али за орлове нисам сигуран.А Џордана нисам ни ја још прочитао до краја,али сам га спремио за распуст.

Pa ako su Vikinzi došli do Rusije, trgovali s Bliskim istokom, zašto onda ne bi
bilo moguće i da su susreli pretke Slavena i skrasili se tu, na ovim prostorima,
pa da neki od Slavena imaju imena koja završavaju na -mir, a i da ne pričam da
sam svojedobno vidio sliku boga Peruna, koji za za mene praktički slavenski
Odin s jednom od Thorovih moći (munje i gromovi). Također, nedavno sam čitao
znanstvenu publikaciju da su genetičari i znanstvenici u Velikoj Britaniji i SAD-u
otkrili da slavenski narodi imaju gen koji čini Vikinge njihovim direktnim precima,
i to još u razdoblju otprije 15 000 godina...

:dash:Не.Словени нису Викинзи,а то са Перуном и Тором,па све митологије су имале бога муња и громова(најпростији пример је Зевс),али нећу сад о томе имаш тему о Словенима на подфоруму историје па ћемо тамо.Овде је тема Толкин.:)

Voleo bih da kazem, za one koji ne znaju, da su ova remek dela ljudske umetnosti, knjizevnosti, pa i zivota uopste, nastala, izmedju ostalog, u rovovima i satorima, dok je ovaj fenomenalan pisac cak i bolestan bio. Dok se krio od bombi i gladovao prebacivao se u neki drugi, bolji svet. Sta vise reci? Kako moze posle neko da bilo koga poredi sa legendarnim Tolkinom?

Да,знам и то ме одушевљава.Толкин је био геније.
Још једном да питам,да ли неко зна има ли у плану неко да преводи историју Средње земље на Српски?

Да,знам и то ме одушевљава.Толкин је био геније.
Још једном да питам,да ли неко зна има ли у плану неко да преводи историју Средње земље на Српски?

S obzirom da ti niko ne odgovara, verovatno ne. Tako i ja mislim da nece, s obzirom da ta dela nisu toliko popularna, posebno ne kod nas. Dosta ljudi jedva da je culo sta je lotr a kamoli hobit ili silmarilion. Sta mislis onda o Istoriji Srednje Zemlje? lol

Mislim da im se ne bi isplatilo da to rade, iako bih voleo da isto urade :D

Зашто мислиш да нису популарна?Сви који воле епску фантастику воле и Толкина,тако да ће бити доста оних који ће то купити.Биће исплативо колико и било која друга ЕФ књига.Надам се да ће се неко сетити тога ускоро.

Зашто мислиш да нису популарна?Сви који воле епску фантастику воле и Толкина,тако да ће бити доста оних који ће то купити.Биће исплативо колико и било која друга ЕФ књига.Надам се да ће се неко сетити тога ускоро.

Svi koji voli kupice, da to je tacno. Ali cinjenica je da jako mali broj ljudi za to zna. Razumes sta hocu da kazem?

Back