Toaleti i elekrične rampe za decu sa invaliditetom u beogradskim školama

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
Stranka slobode i pravde (SSP) najavila je danas da će na predstojećoj sednici Skupštine Beograda o rebalansu budžeta, predložiti da se umesto pametne rasvete, sredstva preusmere na ugradnju električnih rampi i izgradnju toaleta u svim osnovnim i srednjim školama za osobe sa invaliditetom.
Potpredsednica beogradskog odbora SSP Tijana Šerbula upozorila je da „osim par izuzetaka“, osnovne i srednje škole u Beogradu nemaju toalete za decu sa invaliditetom a da nijedna nema električnu rampu.

„Predložićemo da se počne odmah sa prioritetnim školama u kojima već imamo učenike sa invaliditetom, potom da se urade škole za koje znamo da će u narednoj godini upisati učenike sa invaliditetom, a sve sa ciljem da u narednih 18 meseci sve beogradske škole imaju električne rampe i toalete“, navela je Šerbula a prenela SSP.

https://www.danas.rs/vesti/beograd/...i-i-elekricne-rampe-za-decu-sa-invaliditetom/

Pre par godina Vučić je rekao da ce da sredi sve škole po Srbiji.Ocigledno to nije uradjeno ili jeste delimicno.
Posebno je vazno da se ovo uradi za decu sa invaliditetom i pozdravljam ovu inicijativu

ako se to radi u nazad desetak godina a tacno je da je uradjeno dosta rampi u ulazima u zgrade gde je to potrebno onda je i za djulasovo vreme radjeno ..ne breanim ga niti me djilas zanima ..svi su oni isti u smislu da su jaki na recima ali ovde se radi o školama..gledala sam jednu emisiju na tv..snimali su jednog momka u invalidskim kolicima tj proveli dan sa njim.. bilo je nekoliko javnih ustanova u koje nije mogao da udje jer nije bilo rampe ..za škole ne znam ali tek tu bi trebalo da ih bude ..za rampe za invalide da mogu da ulaze u zgradu u kojoj zive .mislim da to opština finansira .potrebno je samo da se podnese zahtev i valjda med.dokumentacija za osobu zbog koje treba da se postavi rampa na ulazu i do lifta

Back