Tko je naručio ubojstvo Josip Reihl-Kira?

Onaj koji je bio načelnik policije u osijeku 1991 i koji je tokom još sfrj u leto 1991 zeleo mir medju srbima i hrvatima i koji je obilazio srpska sela u području osijeka do vukovara i radio na miru izmedju srba i hrvata i koji je sprecavao progon srba u osijekz

Onaj koji je smetao ratnim planovima tudjmana

Ubili su ga krvoloci USTASE GLAVASA

Tema za pdf istorija

kristalna noć se desila tek tako ili joj je nešto prethodilo? nekakva sranja pobunjenih srba? pa odalami sve a ne od onog ulomka odakle ti paše spomenut.
a dakle pravdanje pogroma nad srbima u zadru i demoliranje , palenje svih lokala srpskih, jer je to eto zbog toga sto je ubijen hrvatski rezervni policajac navodno od srpske strane ?
a onda izvedu kristalnu noc nad svim srbima.

pa dobro ako ti je tako lakse...

Onaj ko zagovara mir u uslovima rata, često bude veći neprijatelj od ratnog protivnika
to je covjek OSTALO SU GOFNA da prostis

najzloasnija cinjenica u tom videu iz teme je kada gospodja koja prica kaze da niko od mladih u hrvatskoj ne zna ko je taj covjek...

e to je poraz ljudskosti i covecanstva

kad se ovaj izdajnicki sistem ovde konacno skine , u srbiji ce Josip dobiti spomen obelezje i ulicu. takve GROMADE to zasluzuju

Radikali normalno, oni su pumpali nacizam i fašizam po hrvatskoj i bosni!

hrvat aj ne sramoti se

svakako je uloga jedinog hrvata po prezimenu seselj koji je tobo srbin bila u tome da se srpska strana sto vise ocrni ali cinjenice poput ove teme su NEOBORIVE a to je da je nacelnika osijecko baranjske policijske uprave Josipa kirla ubio tudjmanov rezim i njegove proustase na celu sa brnaimirom glavasom iz osijeka...

samo zato sto je rekao:
''dok sam ja nacelnik osijecko baranjske policijske uprave, na ovom prostoru hrvati i srbi nece ratovati''

sta sam slagao ?

jel mozda nije bilo kristalne noci u zadru ?

Zadarska kristalna noć ili Progon zadarskih Srba 1991. je naziv za rušilački pohod hrvatskih šovinista u Zadru 2. maja 1991. godine, kada je više od 2.000 Hrvata naoružanih palicama, motkama, kamenicama, šipkama, flašama krenulo u uništavanje i pljačkanje imovine Srba (kuća ili vikendica) i lokala firmi iz SR Srbije.
jesam li slagao mozda da se u hrvatskoj ova jedina krsitalna noc u evropi posle kristalne noci u nacistickoj nemackoj desila jer su toboz srbi iz knina ubili hrvatskog policajca ?
Ujutro, 1. maja 1991. godine na brdu Štikovača u blizini mesta Polača, koje je većinski naseljeno Hrvatima, poginuo je pripadnik specijalne policijske jedinice „Poskoci” Franko Lisica (23). Prema službenoj verziji u Hrvatskoj, Lisicu su ubili pobunjeni Srbi iz Knina. Iako postoji velika sumnja u ovu informaciju, pošto je hrvatskoj propagandi „bila potrebna žrtva”, kao i razlog za uništavanje i pljačku srpske imovine i progon Srba sa zadarskog područja

pa sve da je istina , sta mislis jesmo li mi trebali pobiti sve hrvate po novom sadu i severu srbije ? proterati ih ?
jer je u vukovaru u prolece i rnao elto ubijeno do 200 srpskih civila dok ni jedan HRVATSKI CIVIL NIEJ STRADAO DO DEVETOG MJESECA 1991 I OTVORENOG SUKOBA HRVATSKIH PARAVOJNIH SNAGA SA ZVANICNOM JNA ...

kako opravdavate jasenovac nazivajuci ga tobozrandim logorom i sve ustaske pogorme u nacistickoj ndh ne cudi me ni ovo sto se pravda KRISTALNA NOC NAD SRBIMA U ZADRU...

zajednog policajca ubicemo sve srbe i popaliti svesrpske objekte? e pa ako vam je to ok...

na kraju rkajeva JOSIPA KIRLA JE UBIO VRHOVNI ZAGREB preko svog ustase branimira glavasa...

jer je hteo mir izmedju srba i hrvata... i tu su vam srbi krivi jel ...

Back