tito zasluzan sto su nam sela ostala prazna?

Poruka
3.797
tito je zabranio da se cuvaju koze zato sto jedu mlade biljke. ponudjeno je ljudima da odu u gradove i rade u industriji. nazalost,to vreme jake industrije je jako kratko trajalo,ali opet,mnogi su uspeli da naprave sebi kuce i kupe/dobiju stanove. dalje,ta industrija je nestala,sve se raspalo,a sela su ostala prazna. od tog tzv. "dobrog zivota" koji je bio tu negde izmedju 1970 i 1980 godine,danas nemamo nista. nit imamo gradove,nit imamo sela.

tito je zabranio da se cuvaju koze zato sto jedu mlade biljke. ponudjeno je ljudima da odu u gradove i rade u industriji. nazalost,to vreme jake industrije je jako kratko trajalo,ali opet,mnogi su uspeli da naprave sebi kuce i kupe/dobiju stanove. dalje,ta industrija je nestala,sve se raspalo,a sela su ostala prazna. od tog tzv. "dobrog zivota" koji je bio tu negde izmedju 1970 i 1980 godine,danas nemamo nista. nit imamo gradove,nit imamo sela.
Tito je za mnogo stosta kriv za stanje u Srbiji.

šta tito ima sa 3 din otkupne cene za šljive, sa lopovima koji danas preslažu kocke plaćene 10 miliona evra, sa prodatim fabrikama, besposlicom, korupcijom na svim nivoima i nepismenošću? svi su imali šansu da se školuju, opismene, rade i zarade...da je bilo savršeno nije i nikada neće biti, ne postoji savršena vlast i država, ali se bar trude da im stanovništvo živi normalno...sela su prazna jer se sve uvozi, tetovac iz kine, ma ajde tito je kriv i za jabuke iz mađarske i krompir i šargarepu, pajz da nije...mi smo krivi za sve, ne opravdavajte svoju ličnu krivicu i odgovornost za sve što se dešava, svi zajedno ćutimo i trpimo i puštamo da nas prave majmunima, ne krivimo čoveka koji je mrtav već 40 godina pobogu jer smo mi svi kukavice....namerno pišem sve malim slovima i baš me briga ko će šta da kaže, jako sam besna

Poslednja izmena:
Тачно, Тито је изуо српског сељака из опанака, гурнуо му књигу у шаке, асфалтирао му пут и одвео у град. Новокомпоновани политичари нису знали како да га поново обују у опанке и да му дају мотику.

Тачно, Тито је изуо српског сељака из опанака, гурнуо му књигу у шаке, асфалтирао му пут и одвео у град. Новокомпоновани политичари нису знали како да га поново обују у опанке и да му дају мотику.

I naravno uvek se mora spomenuti najvece ljudsko i civilizacijsko dostignuce - Asfaltiranje puta! 🤣

Има истине у томе да је Тито започео пражњење села индустријализацијом, говорим о свом граду и околини.
Села су испражњена за непуних 10 година, сви млади су дошли, неки добили станове, неки саградили куће, запослили се у фабрикама, а у селима остали њихови родитељи и бабе.
Онда су фабрике почеле да пропадају, господа сељаци нису хтели да се врате на село, неки су већ били пред пензијом, куће пропале, стараца више нема...
А држава Србија ништа, ама баш ништа није урадила, нити да помогне фабрикама, нити да помогне сељацима да се врате одакле су дошли.
Није имала времена од избора, политикантства, муљаже на свим нивоима, борбе за влашћу, места у управним и надзорним одборима, прелетања из странке у странку...
И тако, села остадоше празна, а ево нам се, благо нама, полако празне и градови.
Питам се, да ли ће неко на Крсти, за једно 30 година поставити питање Да ли је Вучић заслужан што су нам градови остали празни...
А није само Тито, и није само Вучић, већ и њихови мајушни сателити, дрчни, гладни, незасити.

Prelazak sa sela u grad je prirodan proces koji se odvija svuda u svetu.
Ммм, па како онда села у Холандији, рецимо, нису опустела?
Код нас није била нормална миграција, него егзодус.

Holandija na (duplo manjoj površini od Srbije) ima duplo više stanovnika...logično je da ne mogu svi po gradovima , em još jak standard...kod njih su uslovi na selu odlični.

Holandija na malom (duplo manjoj površini od Srbije) ima duplo više stanovnika...logično je da ne mogu svi po gradovima , em još jak standard...kod njih su uslovi na selu odlični.
Ми ћемо ускоро имати град по глави становника.
Села смо апсолвирали.
И то и јесте питање, што Холанђани не оду негде...изгледа да им је добро.

Пола Холандије је емигрирало у Америку у једном тренутку. Њујорк се звао Нови Амстердам док енглези нису то покрстили. Сад, кад су се наватали пара, им је у тренду да иду на село. И код нас се примећује тај тренд код људи који имају пара да оду на село.

Troškovi života selo VS grad...
Na selu se kvalitetnije i zdravije živi ali u gradu ti treba veća lova...
Dobar je kombo ko može da priušti mix, za vikend na selo a ostalo zbog posla u gradu..
Ja sam nekada tako, sada sam sve manje na selu...jednom u 3 meseca :( a volim ne pravim razliku selo VS grad, volim sve...
Priroda ti daje neverovatnu energiju.

Ne treba preterivati ali u odnosu na ekipu posle njega i jeste bio bolji.
слажем се.
У једном потезу је прескочио неких 80 година економског и интелектуалног јаза између Србије и западне Европе и све махом у корист народа.
Наследници не знају да створе, они само распродају шта је предходник са екипом створио. Оно што наследници знају је да понуде србско робље као јефтину радну снагу западним (а богами и Азијским) земљама. Наследници такође знају како да раздвоје оне што имају од оних што немају.

слажем се.
У једном потезу је прескочио неких 80 година економског и интелектуалног јаза између Србије и западне Европе и све махом у корист народа.
Наследници не знају да створе, они само распродају шта је предходник са екипом створио. Оно што наследници знају је да понуде србско робље као јефтину радну снагу западним (а богами и Азијским) земљама. Наследници такође знају како да раздвоје оне што имају од оних што немају.
Srbija je civilizacijski nazadovala za vreme Tita. Srbija je 1904. godine bila daleko demokratskija država nego 1979.

Srbija je civilizacijski nazadovala za vreme Tita. Srbija je 1904. godine bila daleko demokratskija država nego 1979.
Судећи по животу просечног човека (сељака) то је небитна констатација.
А да будемо јасни, демократија НЕ ЗНАЧИ владавина народа него њених (наводних) преставника.

Back