Tiranija mobilnom telefonijom u busu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi pa u kom svetu živite.Dok sam bili mali Pero nemoj ovo ,Pero nemoj ono .Sad kad smo malo poodrasli i kad živimo u jednom svetu gde svako ima mobilni bez koga se više ne moze e sad ima pametnih da to zabrane ,pa da se vratimo u pećine i da se dogovaramo dimnim signalima jer su oni nečujni.Kom se ne sviđa ne mora da sluše jer mobilni je svetska kultura koja će za nekoliko godina da se možda i zaboravi takva kakva je.

Nešta slično govore i omladinci kad u parkovima po celu noć ćaskaju i pevaju uz zvuke gitare ,a ujutro moraš ustati u 06. pa moraš da se misliš da li leti moraš da se gušiš i kuvaš u sobi sa zatvorenim prozorom ili da otvoriš prozoriš i gledaš do jutra zakrvavljenih očiju u plafon.I onda neki komšija konačno popizdi i pozove muriju a ovi kukaju -zar i vi niste bili mladi ?Jer došao je raspust pa deca misle da svi imaju raspust i ljute se na "namćoraste matorce" koji kvare party.:hahaha:
Priznaj ,voliš da glasno ćaskaš u busu ,čim spominješ -vi nikad niste bili deca,zar ne ? :per:

ne ne volim da caskam na telefon, stavise retko ga koristim, ali volim svirke na otvorenom :lol:

Pre nekoliko godina gledala sam reportažu o Japanu. U javnom prevozu svi izgledaju kao da spavaju, međutim radi se o tome da ne uznemiravaju ostale putnike. Ako ne citaju, onda su spuštenih pogleda ili gledaju kroz prozor. Nema buke, zvuk telefona smanjen, ukoliko su u paru tiho pricaju...
Stvar je kulture i kućnog vaspitanja.

Pre nekog vremena stajala sam u redu u Pošti da platim račune, nekome je zazvonio telefon, a pesma (odn. ton) je glasila: Buci, buci, za **** me povuci...
Radilo se o čoveku preko 40 godina... Šta reći...

Pre nekoliko godina gledala sam reportažu o Japanu. U javnom prevozu svi izgledaju kao da spavaju, međutim radi se o tome da ne uznemiravaju ostale putnike. Ako ne citaju, onda su spuštenih pogleda ili gledaju kroz prozor. Nema buke, zvuk telefona smanjen, ukoliko su u paru tiho pricaju...
Stvar je kulture i kućnog vaspitanja.

Pre nekog vremena stajala sam u redu u Pošti da platim račune, nekome je zazvonio telefon, a pesma (odn. ton) je glasila: Buci, buci, za **** me povuci...
Radilo se o čoveku preko 40 godina... Šta reći...
Tenkre! Kako se ljudi blamiraju,uzas!

Ja ne vidim problem da pozoveš nekog u busu ako ti je neophodno da nešto javiš/pitaš kažeš.

Ćaskanje preko telefona u bilo kom obliku i na bilo kom mestu mi je glupo.

Ovo je poenta svega. Telefon služi za kratke i jasne poruke, kratke dogovore i saopštenja. Za ćaskanje služi kafenisanje, a ne telefon.

Ja zbog moga posla nenormalno mnogo telefoniram, ali se ne sećam kada mi je ijedan razgovor trajao više od minut. Prosek mi je 20-tak sekundi. Zato na onoj drugoj temi i jesam protiv zaokruživanja na minut. Za sve što ne mogu da rešim u tom kratkom razgovoru, ne koristim telefon, nego se nađem sa ljudima oči u oči i rešim stvar. Dakle, u tim slučajevima mi telefon služi za ugovaranje sastanka, a raspravu vodim na sastanku. Izuzeci su samo razgovori na daljinu, kada mi je ekonomski neopravdano da se vidim sa sagovornikom. A, i to sada, hvala Bogu, rešava skajp.

Ovo je poenta svega. Telefon služi za kratke i jasne poruke, kratke dogovore i saopštenja. Za ćaskanje služi kafenisanje, a ne telefon.
.
izvini nisam znala da postoji uputsvo za upotrebu telefona sa ovim podatkom. :lol: zasto mislis da svima telefon sluzi za isto. tjeste tuga sto ljudi danas kafenisanje zamenjuju skajpom ili telefonom, ali takvi ljudi realno postoje (buuuu oko tebe su) i zasto bilo ko trosio svoje zivce na tudj nacin vodjenja zivota?
meni telefon i sluzi samo za ovo sto si ti naveo ali to ne znaci da drugima treba ukinuti duze rzgovore preko telefona samo zato sto ne misle kao ja.

Ja strahovito mnogo koristim mobilni, tu su i nezaobilazne slušalice da ne umaram ruke.. :lol:
Ali mi je nepraktično da to korisnim na javnom mestu. I onako je svud oko mene gužva, buka.. pa šta tu može da se čuje od sagovornika?
Tako da mi je i s te strane nelogično da se neumereno razglaba na javnom mestu (ne samo s aspekta tiranije okoline koja je prinuđena da sluša razgovor).

izvini nisam znala da postoji uputsvo za upotrebu telefona sa ovim podatkom. :lol: zasto mislis da svima telefon sluzi za isto. tjeste tuga sto ljudi danas kafenisanje zamenjuju skajpom ili telefonom, ali takvi ljudi realno postoje (buuuu oko tebe su) i zasto bilo ko trosio svoje zivce na tudj nacin vodjenja zivota?
meni telefon i sluzi samo za ovo sto si ti naveo ali to ne znaci da drugima treba ukinuti duze rzgovore preko telefona samo zato sto ne misle kao ja.

Gde si ti pročitala da sam ja napisao da nekome treba nešto ukinuti? Samo sam napisao koja je namena telefona. Ne piše nigde ni da nije kulturno prditi u društvu, pa ljudi to ne rade. Znači, ne mora da bude nešto napisano negde da bi se ljudi toga pridržavali. To je jednostavno stil života. Neko je primitivac i nema mu pomoći, pa ma kakve zakone da propišu.

Pitam se kad će konačno doneti neki zakon protiv primitivaca koji nas tiranišu na javnim mestima svojim mobilnim telefonima,posebno u autobusima ,jer je vožnja busom postala mučenje :lol:
Još kad počnu da se dernjaju jer ne čuju sagovornika ,pa svi ostali putnici slušaju to neobavezno ćaskanje,koje može potrajati poprilično dugo.
Pre neki dan umalo nisam oborio neku devojku koja je izlazila iz autobusa niz stepenike ćaskajući i dalje mobilnim.Da se to desilo ja bih bio kriv.
Danas se plaćaju ozbiljne kazne za korišćenje mobilnog telefona na pojedinim javnim mestima.I autobus je javno mesto.Ostalih 100 putnika ne mora da sluša jednog kojem je dosadno pa bi da skrati vreme.

Da a pogotovo fora sa babama i dedama čija je (u 90% slučaja) cigla nokia odvrnuta do daske...
Prvo pola minuta tiru-riruče, onda pola minuta - što zabijanja nosa u telefon, što odmicanja telefona pola metra u dalj ne bi li videli ko zove pa tek onda odgovaraju na poziv :lol:
Pa brate tiru-riruče, klikni dugme, javi se, čućeš ko je

Gde si ti pročitala da sam ja napisao da nekome treba nešto ukinuti? Samo sam napisao koja je namena telefona. Ne piše nigde ni da nije kulturno prditi u društvu, pa ljudi to ne rade. Znači, ne mora da bude nešto napisano negde da bi se ljudi toga pridržavali. To je jednostavno stil života. Neko je primitivac i nema mu pomoći, pa ma kakve zakone da propišu.

ako se ne varam tema je zasnovana na tome da se takav nacin razgovora treba u najmanju ruku zakonom kazniti...pa sad..da li je kulturno ili ne je relativno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back