Tipski elektro motor

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

27E

Legenda
Poruka
52.561
upravo na tv gledam viler diler, emisija je o lit kompletu elektromotra za u gradnju u porse, iz ranijih decenija.

prava ideja, doteras auto u servis, povade beniznski motor i komponente i ugrade elektromotor!

neki teska motori su presli preko milion milja bez kvara i odrzavanja

cekam da se pojavi kit komplet za skofu fabiju!

Pusti snovi ja sam razmišljao o ovim felnama sa ugrađenim motorima pa dodaš samo akumulatore i elektroniku, za po gradu kreni stani. Ma kakvi ništa. Te felne motore bi skidao pred tehnički i registrovao normalno. Nikako drugačije nikakvu perepravku kod nas ne možeš da registruješ.

Što se nebi slagalo? Auto ugašen pogon preuzimaju dva elektromotora. Kao nebi moglo da se implementira u neki start stop sistem malog gradskog auta? Razmišljao sam o audiju a2 koji je od aluminijuma do recimo smarta.

Za početak tu gde bi ti strpao motore su obično diskovi, a kvačilo, menjač i još mnogo toga ne idu za njega, gde strpati baterije ... manite se ćorava posla.
Te elektro točkove strpam pozadi gde nisu pogonski točkovi a baterije implementiram svuda pomalo. To bi bio hibrid, tu domet nije toliko bitan. Tu je bitno da se u gužvi mrda polako.

Pa i nisu nešto prilagođeni samo za to. Kada bude od aluminijuma i kevlara možemo da pričamo o nekoj budućnosti el vozila a do tada... Vrlo je jednostavno sve te supermoderne tehnologije nikako da uđu u mas proizvodnju kako bi se što duže cedio narod kroz gorivo i još zastarelije trocilindrične motore. Tu vidiš da se u principu točak okreće unazad.

U suštini pričaju bajke i prave krševe koji troše sve više goriva i sve kraće traju a cena ide gore. Pita mene keva danas dok sam menjao zimske za letnje gume felne kolko je novi hyundai što ne kupim ja rekoh šta da kupim drugu školjku? Neka hvala za srbiju je ovaj ODLIČAN.

Back