Tinitus-zujanje u glavi i ušima

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
380.400
Na netu sam procitala da se to zove Tinitus i da se javlja kod osoba: stalno, nekada slabije , nekada jace a nekada se i ne primeti dok se ne pojaca i da je taj neprijatan zvuk u glavi, u jednom ili oba uha često simptom raznih oboljenja - hipertenzije, problema sa kičmom, ali i bolesti samog uha. Međutim, mnogi ljudi se sažive sa tim problemom i ne idu kod lekara.

Da li neko ima ovaj simptom i da li zna sta je uzrok tome i kako se sa tim bori ?

Javlja se samo zujanje u ušima , a nekada u kombinaciji sa vrtoglavicom i pritiskom u glavi.
Kod mene je problem nestabilan , varirajući pritisak.Ukoliko je visok , ali i nizak , može da se pojavi tinitus.
Kada se pritisak sanira , nestaju i ti simptomi .Za visok -lekovi , za nizak , kombinacije slatkog i slanog...

Мени зуји, уствари више шушти, већ 40 година. Прво у левом, а после пар деценија и у десном уху. Наравно да сам био код ОРЛ. Кажу има милион разлога, и не исплати се неко дубље испитивање јер се у огромној већини случајева своди на дегеренативне процесе које долазе са старењем (слаба циркулација, слушни нерв и т. д.). Незгодно је што се не чује звук фреквенције већи од фреквенције зујања у ушима, па се тиме постепено деградира слух.

Један ОРЛ стручњак ми је рекао "прегорео ти слушни нерв", а ја га питао јер он лекар или електричар, па слушни нерв није лицна.

И тако, навикнеш се, па и не примећујеш док не буде тишина у соби.

Ja sam prosle godine imao dva puta po mesec dana taj problem da nisam nista cuo na levo uvo. Zujanje sacuvaj boze. Otisao na ORL, utvrdjeno da je sluh slabiji merenjem, dobio betaserk da pijem i da snimim vrat i to je to. Onda je odjednom samo nestalo, pa se opet pojavilo i nakon drugog nestanka se nije vise javljalo.

Slomio sam rame prosle godine i bio u imobilizaciji jako dugo i druga stvar je neki problem sa zubom na kom sam imao cistu, ali nije moglo da se resava zbog ramena nego sam nekoliko puta pio antibiotike.

Na kraju kad su ta dva problema resena, resen je i problem sa zujanjem i gubitkom sluha. Iako je ORL tvrdila da to kad jednom pocne nema leka.

Pritisak nekada na gornjoj granici, krvna slika kao u deckica. Znaci nije to. Niti je uvo bilo zapuseno.

Dakle ili to nepravilno drzanje i polozaj visemesecni zbog imobilizacije koji se posle popravio vezbanjem ili je zub pravio probleme iznutra gde su se punili ti kanali ili sto je najmanje verovatno alergija koju je resio betaserk.

Tinitus ili zijanje je simptom, nazalost ne postoji lek koji bi doveo do pobajsalje ili izlecenje. Orl odradi pregled , radi se Ct glave i krvna slika( stitna zlezda i holesterol pored normalne krvne slike)to je to.Sta pomaze ali ne leci je mir, redukcija tezine i snizenje krvnog pritiska. U poslednje vreme dosta se govori o:
Mora da se odredi koja frekfenca tebi odgovara.Inace taj koji nadje lek za Tinitus dobuja Nobela
sigurno.

Tinitus koliko sam shvatila nije bolest vec simptom a razlog mogu da budu razne bolesti tako da se ne leci tinitus vec bolest koja uzrokuje tinitus.Nemam ja taj problem ali ima neko koga poznajem, i koji ce ici kod lekara ali mene zanimaju tudja iskustva ako ih ima

Tinitus koliko sam shvatila nije bolest vec simptom a razlog mogu da budu razne bolesti tako da se ne leci tinitus vec bolest koja uzrokuje tinitus.Nemam ja taj problem ali ima neko koga poznajem, i koji ce ici kod lekara ali mene zanimaju tudja iskustva ako ih ima

Ja (nazalost) imam iskustva. Kod mene je to doslo sa nekom
prehladom, nekim duzim avionskim letom, uvo je bilo zacepljeno,
ali i nos pa sam mislila da je od te prehlade i visine, ali je prehlada
prosla za dan, dva, uvo je i dalje bilo zacepljeno, kombinovano
sa vrlo jakim shumom koji je podsecao na zubor vode.
Lekar mi je izmerio sluh, na tom je uvu bio smanjen ( mala
sam osecaj kao da imam neku vatu u uhu), isla sam onda
dve nedelje svakog jutra kod lekara, on mi je nekom pumpicom
nekoliko minuta produvavao uho ( ali kroz nos). Elem, na kraju
je uvo "otcepljeno" shum je bio prisutan jos nekoliko nedelja,
a to je bilo zaista nesnosljivo jer sam sve vreme samo cula taj
shum, nisam znala da li je bilo gadnije kad je buka ( saobracaj,
neka glasna muzika) ili kad je potpuna tisina. Onda je i prosao
nekada ( mozda je to sve trajalo 2 meseca, ali bilo ne povratilo se),
ali je ostecenje sluha ostalo, medjutim to je ponajmanje vazno.

Uglavnom taj shum nestaje u roku od 3 meseca kod 70%
pacijenata, a ako i dalje traje onda je hronican i tu leka nema.
Preorucje se psihoterapija, joga, autosugestija, ali se preporucuje
i slusni aparat koji specjalista tako podesi da se taj shum i ne
realizuje u glavi.

Ima na youtubetu videa gde objasnjavaju bukvalno svaku situaciju. Kako je nastalo, iznenada, postepeno, itd...Sta moze da bude. CT scan je zato sto jedna od tih situacija moze biti neka vrsta tumora.

Mislim da mene nije ni pitala ORL kako je nastalo. Odnosno sama je zakljucila da je to bilo postepeno, ali nisam obracao paznju. Iako je u stvari bilo iznenadno.

I druga vrsta videa su vezbe od bleskastih tipa udaranje kasikom do nekih drugih. Desavalo mi se da se smanje simptomi posle tih vezbi. Probajte i to nista ne kosta.

meni nisu nasli dijagnozu cas ga ima cas ga nema ..rekli su mi kad god mogu da budem u prirodi ,sumi ,tisini a nikako na bucnim mestima i uz masine ....I ima smisla .boravak u sumi kad je lepo vreme ...ma kakav tinitus, nema ga.Cim je nek igranka, jurnjava,frka s, vremeneom tu je i on.

Back