tik-tak-tik-tak....Trudnoca?

• Začetnik teme Začetnik teme mammy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mene ni ne savjetuju (sin ima vec 9 godina, pritiskali su me do njegove 5e, 6e pa odustali), a sada u stvari niko i ne zna da pravimo bebu (osim vas drage moje)
a jedino mi je mama obecala doci na 3 mjeseca "ako se ikad odlucim roditi jos jedno unuce" pa bi mi i to puno znacilo...
ma ja i moj Dac cemo to sami pregurati :)

Naravno da me inspirisala Suzyna tema...
Sta je za vas jasan znak da je vrijeme za dijete?
Jel' cekate neke financijske ili stambene uslove?
Da dobijete posao ili budete otpusteni?
Da dobijete obecanje od muza (kojem vjerujete) da ce vam pomagati i podrzavati vas u teskim trenucima?
Ili vam je dovoljno to sto su vam pocele suziti oci kad vidite bebicu ili trudnicu?
Ili kad vidite odredjene tapete i odlucite da cete takve kupiti za buducu djeciju sobu?

Sta je u stvari ono cime vam postaje jasno da je doslo vrijeme da budete MAMA?

zanimljiva tema, ja iskreno cekam da mi se javi, providjenje:mrgreen: i za prvo...

u sustini se ne osecam jos spremnom. pogotovo sto mi je poslovni plan zivota malo zakocen i stvarno bih da barem krenem da se realizujem na tom planu, da mi prosto bude jasnije kuda idem, pa kad to krene, onda moze i bebac. i jos cekam da jos malo "odrastem" odnosno da doradim jos neke stvari u svojoj glavi. ne dozvoljavam da mi hormoni naredjuju (dzaba svoj deci sto su slatka:-D ne nosim ih kuci). a i ocekujem da se i ovaj moj malo vise iscima (kad ga budem videla da cita emocionalnu inteligenciju i kad bude samo krenuo da razmislja o nekim stvarima), pa kad provalim da je i on "odrastao" koliko treba mozda krenemo u tom pravcu.

=> bicemo matori roditelji:| jb.g vec kaskamo ka granicama 28-33 u njegovu korist

zanimljiva tema, ja iskreno cekam da mi se javi, providjenje:mrgreen: i za prvo...

u sustini se ne osecam jos spremnom. pogotovo sto mi je poslovni plan zivota malo zakocen i stvarno bih da barem krenem da se realizujem na tom planu, da mi prosto bude jasnije kuda idem, pa kad to krene, onda moze i bebac. i jos cekam da jos malo "odrastem" odnosno da doradim jos neke stvari u svojoj glavi. ne dozvoljavam da mi hormoni naredjuju (dzaba svoj deci sto su slatka:-D ne nosim ih kuci). a i ocekujem da se i ovaj moj malo vise iscima (kad ga budem videla da cita emocionalnu inteligenciju i kad bude samo krenuo da razmislja o nekim stvarima), pa kad provalim da je i on "odrastao" koliko treba mozda krenemo u tom pravcu.

=> bicemo matori roditelji:| jb.g vec kaskamo ka granicama 28-33 u njegovu korist

jaoooo vidi temu citam sebe i ne verujem :hahaha: sto je najcrnje sve sem poslovnog plana je odradjeno, ja "odrasla" bar koliko je meni potrebno, on se cima, cak je i citao "destruktivne emocije" autora EQ :lol: ali opet bih mogla da kazem da mi treba jos vremena da sredim zivot i sebe jos malo, profesionalno se stabilizujem i realizujem i tako bla bla bla bla bla bla........................................

................................. i onda neko podigne temu ponovo za dve godine, da vidim sta sam trabunjala

Nisam mogla da se odlučim da ostanem u drugom stanju. Znala sam da je došlo vreme za to ali nisam mogla da prelomim. Moj mm i ja smo bili 10 godina zajedno i 2 godine u braku kada nam se slučajno desilo da sam ostala trudna (previše nego dovoljno). I bolje što se tako desilo, jer ko zna dokle bih odugovlačila. Te večeri kada sam saznala nisam mogla da spavam. Svašta mi se vrtelo po glavi. Znala sam da će se moj život jako promeniti. I jeste 99%. I ja sam se promenila. Sazrela, uozbiljila se, možda i previše.
Sada ima 20 meseci i ona je moja najveća radost. Nemam vremena ni za šta (iako je tu baka servis) ali opet razmišljam o drugom. Bolje je da i to završim što pre pa da mogu da se posvetim nekim drugim stvarima (baš sam optimista). Posle porođaja sam pomislila "nikad više" ali sad ne mogu ni da se setim zašto sam to pomislila. Ljubav prema deci je neizmerna i to osetiš tek kada dobiješ svoje.

Back