Tijanin novac u dobrotvorne svrhe

snejks

Elita
Poruka
18.267
http://www.b92.net/info/vesti/index...587&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
toliko o govnetu zvanom BLIC kojima je u interesu samo tiraž NE I LJUDSKO DOSTOJANSTVO

- - - - - - - - - -

Otac preminule Tijane, Nebojša Ognjanović, rekao je novinarima da je pred Prvim osnovnim sudom formalno-pravno završena procedura koja će omogućiti da se Ognjanovići novca odreknu u humanitarne svrhe.
"Nikada nismo nameravali da novac zadržimo za sebe. Nigde nismo pobegli, vidite da smo i dalje tu", kazao je Ognjanović i napomenuo da će sa Ministarstvom zdravlja biti obavljena serija razgovora nakon koje bi trebalo da se utvrdi na koji način će novac sa računa biti potrošen.

Na današnjoj ostavinskoj raspravi, Ognjanovići su se formalno-pravno prihvatili nasledstva kojeg će se nakon dobijanja zvaničnog rešenja odreći.

"To je bilo neminovno, jer smo u ovoj situaciji zakonski jedino mi u mogućnosti da obavimo prenamenu tog novca i odreknemo se u humanitarne svrhe", kazao je Ognjanović.

On je rekao da će ukupna cifra sa sredstava biti naknadno saopštena, a ranije se govorilo da je reč o svoti od oko 2,5 miliona evra.

Tijana Ognjanović (8) preminula je 15. jula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši transplataciju srca za koju su sredstva prikupljana u humanitarnoj akciji u Srbiji.

Pojedini mediji ranije su objavili da je novac sa računa koji se vodio na ime preminule devojčice u Komercijalnoj banci podignut, što je demantovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Roditelji nisu želeli da komentarišu takva pisanja i naveli su da će sve biti gotovo na sudu.

AUTOR B92

Mislis, o smecu zvanom "Kurir"?

Drago mi je da je ovako ispalo, u to sam od pocetka verovala.

Jadni roditelji kroz sta su sve prosli, vreme je da se odmore i da u miru ozale svoju cerku mada tom bolu nema kraja.

A ja, da sam na njihovom mestu, kasnije, mnogo kasnije bih tuzila Kurir za moralnu uvredu i klevete ili trazila izvinjenje od njih.

Suza mi suzu stize. Novac je u svakom trenutku potreban nekoj drugoj osobi za lecenje u ovoj Zemlji na njihovom racunu je blokiran vec 6 meseci iako se cela procedura kao sto vidimo ekspresno mogla resiti. Medjutim procedura se sprovela tek posle medijske hajke na njih, a sada glumataju kako su oni hteli da vrate novac ali jel te niko nije trazio iako su drugi roditelji molili da im proslede taj novac.

Postenjacine u rangu nasih politicara!

Suza mi suzu stize. Novac je u svakom trenutku potreban nekoj drugoj osobi za lecenje u ovoj Zemlji na njihovom racunu je blokiran vec 6 meseci iako se cela procedura kao sto vidimo ekspresno mogla resiti. Medjutim procedura se sprovela tek posle medijske hajke na njih, a sada glumataju kako su oni hteli da vrate novac ali jel te niko nije trazio iako su drugi roditelji molili da im proslede taj novac.

Postenjacine u rangu nasih politicara!

Ti bi mogao da procitas link pre nego sto nesto napises. Nikako drugacije nisu mogli pravno da se odreknu tog novca u dobrotvorne svrhe, osim kad im pripadne, kroz ostavinsku raspravu, sto se upravo i desilo.

A pitam se, niste li zadovoljni vi pojedini sto ce se sada bar mozda spasiti zivoti mnoge dece? Valjda ta radost treba da nadjaca zuc i vasu zlobu ( vas pojedinih koji u svemu gledate losu stranu, a ne dobru)?

edit: Uzgred "Kurir" je napao oko 1 novembra a ostavinska rasprava je zakazana mnogo pre njihove "dosetke", jos 8. oktobra. Toliko o "pritisku javnosti" tacnije, medija i njihovog "uticaja" na roditelje.

Poslednja izmena:
Medijska kampanja u kojoj je ucestvovao Kurir je dala neki rezultat.
Da nije bilo Kurira pare na racunu Tijanine majke ne bi videle svetlo dana.
Dovoljan je dokaz to sto je prebacen na njen racun iako za tim nije bilo nikakve potrebe, obzirom da onaj ko je ovlasten za racun male Tijane moze na isti nacin raspolagati racunom kao da je vlasnik racuna.
Ma kako vam ovo izgledalo tuzno i ljigavo, moram da dodam jednu vaznu stvar, koju mnogi od vas potpuno zaboravljaju, jer je eto to greh i pomisliti.
Novac na racun male Tijane je dat za njeno LECENJE...
Kada je mala Tijana preminula,KAKO je taj novac uopste mogao biti upotrebljen za sahranu male Tijane?
Posebno ako se uzme u obzir stalna prica Tijaninih roditelja kako je racun STROGO namenski za lecenje, i kako je smrcu Tijane racun ZAPECACEN?
Naravno, ocekuje se da se jasno vidi koliko je novca bilo na racunima, koliko je paypal uplata stiglo Tijaninim roditeljima, koliko su opravdani troskovi koji su placeni.........

Na kraju da cujemo i ZBOG cega ce da padne Vlada Srbije, ako Ognjanovic kaze ISTINU, i sta je ta istina?
I da naravno cujemo kako to Tijanin otac nema nikakvu moralnu obavezu da polozi racune za taj novac.

Sve to MORA da nam kaze jasno i transparentno, zarad javnosti koja s emobilisala da pomogne njegovoj cerci...........

Da jos jednom napomenem.........
Novac potrosen an sahranu male Tijane je 15 000 evra..........
Ta suma novca nekom drugom detetu znaci razliku izmedju zivota i smrti......
Ma kako to vama ruzno izlgedalo, odakle Tijaninim roditeljima PRAVO da taj novac potrose na sahranu?

kosta...ti si nešto što u životu nisam video, čuo ni pročitao....

Hteo bih nešto da kažem...
ali ćutaću....

I bolje je da cutis nego da lupetas bezveze.........
Javnost je dala novac za LECENJE.......
Ako toj istoj javnosti (hipoteticki govoreci) predocis dilemu: Da li da se 15 000 evra tog novca potrosi na sahranu tragicno preminule devojcice, ili da se da za LECENJE druge bolesne devojcice, sasvim sam siguran kakav bi rezultat bio.......
Osim toga, placanje sahrane direktno demantuje Tijaninog oca......
On je jasno rekao da je smrcu Tijane taj novac ZAPECACEN odlukom suda, bez ikakve mogucnosti da bilo ko od njih njim raspolaze.......
Jos jedan dokaz o tome da je LAGAO...........

Ako toj istoj javnosti (hipoteticki govoreci) predocis dilemu: Da li da se 15 000 evra tog novca potrosi na sahranu tragicno preminule devojcice, ili da se da za LECENJE druge bolesne devojcice, sasvim sam siguran kakav bi rezultat bio.......
On je jasno rekao da je smrcu Tijane taj novac ZAPECACEN odlukom suda, bez ikakve mogucnosti da bilo ko od njih njim raspolaze.......

Zaslužio si sve što ti Bog namenio..

Šta je pogrešno rekao?
Sumnjivo je sve u vezi trošenja tih para,a šta će biti u budućnosti pa videćemo,valjda će pomoći ostaloj deci sa tim preostalim parama...

Uopšte nije bitno je li pogrešno ili nije...al ne vredi, već sam i tebi njemu rekao šta je humanitaran rad,,,..,.vi radite kako znate...ako pomažete dobro je...nije ni bitno da znate više od toga...
Ali Kosta je izuzetno tendenciozan, agresivan u isterivanju "pravde" a ne shvata da je veću štetu on učinio nego neko ko bi uzeo novac od humanitarne pomoći njihovom preminulom detetu...on čak ide korak dalje i kritikuje što su deo novca iskoristili za sahranu...Bog s tobom Kosta...misliš li umreti jednog dana...misliš li????
a i ti Zarkus, ma...ok...nije ni bitno

Poslednja izmena:
Uopšte nije bitno je li pogrešno ili nije...al ne vredi, već sam i tebi njemu rekao šta je humanitaran rad,,,..,.vi radite kako znate...ako pomažete dobro je...nije ni bitno da znate više od toga...
Ali Kosta je izuzetno tendenciozan, agresivan u isterivanju "pravde" a ne shvata da je veću štetu on učinio nego neko ko bi uzeo novac od humanitarne pomoći njihovom preminulom detetu...on čak ide korak dalje i kritikuje što su deo novca iskoristili za sahranu...Bog s tobom Kosta...misliš li umreti jednog dana...misliš li????
a i ti Zarkus, ma...ok...nije ni bitno

Aj ti meni mao pojasni tovja stavove?
Znas li koliko dece dnevno umre na svetu?
U nasoj zemlji?
I sta sad?
Oni mogu da pljuju sve na svetu, i da s eponasaju kao morni, jer eto njima se dogodila tragedija?
Pa ne ide to tako, posebno kada je bas ta javnost zasluzna i za tu malu sansu koja se ukazala njihovoj kcerci.
TI si taj koji je bez duse..
15 000 evra moze da spase neciji zivot, a taj je novac dat za sahranu?
Na stranu sve drugo, ali ako ce vec javnost da ti leci dete, zar javnost treba i da ga sahrani?
Jeste to na prvi pogled i grubo, i bezosecajno, i bezdusno........
Ali pitaj o tome roditelje druge bolesne dece,pa vidi sta ce oni da ti kazu...........

Šta je pogrešno rekao?
Sumnjivo je sve u vezi trošenja tih para,a šta će biti u budućnosti pa videćemo,valjda će pomoći ostaloj deci sa tim preostalim parama...

Nacin na koji razmisljate vam je dovoljna kazna. Ceo zivot morate da provede u sopstvenom drustvu i da same sebe trujete ovakvim razmisljanjima i osecanjima.

Aj ti meni mao pojasni tovja stavove?
Znas li koliko dece dnevno umre na svetu?
U nasoj zemlji?
I sta sad?
Oni mogu da pljuju sve na svetu, i da s eponasaju kao morni, jer eto njima se dogodila tragedija?
Pa ne ide to tako, posebno kada je bas ta javnost zasluzna i za tu malu sansu koja se ukazala njihovoj kcerci.
TI si taj koji je bez duse..
15 000 evra moze da spase neciji zivot, a taj je novac dat za sahranu?
Na stranu sve drugo, ali ako ce vec javnost da ti leci dete, zar javnost treba i da ga sahrani?
Jeste to na prvi pogled i grubo, i bezosecajno, i bezdusno........
Ali pitaj o tome roditelje druge bolesne dece,pa vidi sta ce oni da ti kazu...........

Bitno je da si se ti uhvatio za to koliko je novca potroseno na sahranu jednog deteta i da ce bas zbog toga silna deca po Srbiji da pomru...Ali zato te uopste nije briga koliko miliona eura pokradu nasi politicari i potrose na kur*e.Njima oprastas.Ti si dao pare za lecenje deteta i sad si digao frku sto su one potrosene za sahranu...A svakog meseca dajes pare za struju,porez,komunalije,takse...i svejedno ti je sto odlaze u dzepove nasih politicara.Zapitaj se...
Samo posmatram i pitam se zasto uopste ocekujemo da nas bilo koji narod na svetu voli kada mi iz dna duse mrzimo jedni druge.Zbog ovakvih stvari kao sto je ova sokantna afera "Ognjanovic" i zbog toga sto je kurir postao sinonim za pravdu i istinu a Sergej Trifunovic za moral i ljudskost,mi Srbi uskoro zavrsavamo pod onom kruskom koja se pominje u filmu "Lepa sela lepo gore"...Sasvim zasluzeno...

Bitno je da si se ti uhvatio za to koliko je novca potroseno na sahranu jednog deteta i da ce bas zbog toga silna deca po Srbiji da pomru...Ali zato te uopste nije briga koliko miliona eura pokradu nasi politicari i potrose na kur*e.Njima oprastas.Ti si dao pare za lecenje deteta i sad si digao frku sto su one potrosene za sahranu...A svakog meseca dajes pare za struju,porez,komunalije,takse...i svejedno ti je sto odlaze u dzepove nasih politicara.Zapitaj se...
Samo posmatram i pitam se zasto uopste ocekujemo da nas bilo koji narod na svetu voli kada mi iz dna duse mrzimo jedni druge.Zbog ovakvih stvari kao sto je ova sokantna afera "Ognjanovic" i zbog toga sto je kurir postao sinonim za pravdu i istinu a Sergej Trifunovic za moral i ljudskost,mi Srbi uskoro zavrsavamo pod onom kruskom koja se pominje u filmu "Lepa sela lepo gore"...Sasvim zasluzeno...

Taman posla da cemo zbog takvih da zavrsimo "pod kruskom / sljivom" (svejedno). Njih ce samo zlo u sopstvenom srcu da "pojede".

Mislis, o smecu zvanom "Kurir"?

Drago mi je da je ovako ispalo, u to sam od pocetka verovala.

Jadni roditelji kroz sta su sve prosli, vreme je da se odmore i da u miru ozale svoju cerku mada tom bolu nema kraja.

A ja, da sam na njihovom mestu, kasnije, mnogo kasnije bih tuzila Kurir za moralnu uvredu i klevete ili trazila izvinjenje od njih.

Kakve klevete?Sve su u pravu bili,ovo dvoje je htelo da zdipi novac.

Back