TIJANIĆ. "SULEJMAN ili RTS".

1DA LI TREBA STROGO KONTROLISATI SADRŽAJ PROGRAMA TV STANICA U SRBIJI

• DA

• NE

• ZAVISI OD POJEDINE STANICE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/1261574/Тијанић:+Сулејман+или+РТС.html

среда, 06. феб 2013, 15:02 -> 16:18

Тијанић: Сулејман или РТС

Бескаматни кредит од 1,8 милиона евра који је Влада одобрила РТС-у није довољан за решавање финансијских проблема, каже директор РТС-а Александар Тијанић. Делује као да неко фаворизује комерцијалне телевизије, покушавајући да Сулејмана наметне као образац културе, истиче Тијанић.

Директор РТС-а Александар Тијанић каже да бескаматни кредит у износу од 1,8 милиона евра који је Влада Србије одобрила Јавном сервису није довољан за решавање финансијских проблема које има РТС....

Ovu temu sam postavio da bih imao povoda da iznesem svoje mišljenje o kvalitetu TV programa u Srbiji i granici između slobode i bezvlašća kada je u pitanju emitovanje programa.
Dakle.
Znate i sami da smo u poslednje vreme praktično bombardovani različitim vidovima TV show-a.... hmmmm...
Da ne dužim.
U poslednje vreme možete u po bela dana ili popodneva videti stvari na TV stanicama koje DUBOKO, DUBOKO prekoračuju ama BAŠ SVE granice ukusa.
SEX, SENZACIONALIZAM, MONTIRANI SENZACIONALIZAM, DUBOKO ZADIRANJE U PRIVATNOST LJUDI ČAK IBEZ NJIHOVE VOLJE, TOTALNO NEUKUSNE NAMEŠTALJKE I SKRIVENE KAMERE, PRETERIVANJE SA KOLIČINOM PORODIČNO-LJUBAVIH SERIJA PO JEDNOJ TV STANICI itd...
Moram priznati da nešto od toga i sam volim da pogledam.Prosto je interesantno. Nekada sam i prinuđen da gledam jer svi moji ukućani vole da gledaju najpopularniju komercijalnu TV u Srbiji. Dakle, s te strane ne poričem da je dosta od tog programa interesantno. Ali s druge strane. Nekako mi se čini da nas sve to vodi u... OPŠTI HAOS, OPŠTE PRESIĆENJE TIM SADRŽAJIMA, kod onih slabijih DO GUBLJENJA KOMPASA O BAZIČNIM VREDNOSTIMA u ŽIVOTU itd... DA BUDEM PROST i JASAN, VODI NAS U SVEOPŠTU ANARHIJU I JEDNU VRSTU LUDILA. Tako mi se čini.
Dakle, šta mislite.
Treba li tu da postoji neka STROGA cenzura. Nešto što će biti DALEKO EFIKASNIJE i DELOTVORNIJE od večitih primedbi RRA koje gotovo NIKO NE POŠTUJE. Možemo li nekako da malo usporimo sa time, da se sve to uvede u neke granice prihvatljivog itd...

Ко га ебе,
ако није у могућности да се самофинацира и одржи пословност, нек иде на добош, ко и све у просербии....

Tu se slazem. Evo sada je Tijanic domacin na RTS. Govori o tome koliko je skupo snimiti jednu seriju. Kaze da 55 minuta programa kosta 80 hiljada evra a da PINK i ostale komercijalne TV, kupe za 3500 evra 300 epizoda Sulejmana recimo ili slicnih serija. Kaze da RTS u takvoj trci i sa ovakvim budzetom nema sanse.
A meni odmah pade na pamet...
Pa gospodine Tijanicu, snimite kvalitetnu i interesantnu seriju PA JE I VI PRODAJTE kao sto to rade Spanci, Turci, Indijci i Nemci nama.
Pravite serije, pravite program, kvalitetan i zanimljiv i prodajte ag drugima.
Racionalizujte se, postanite efikasniji i stedljiviji.
Ako treba, smanjite platiu.
Ja imam RTS na kablovskoj i placam tu kablovsku.
A sada moram da placam i RTS posebno, preko racuna za struju i ako ga UOPSTE NE KORISTIM.
.

ja ne znam koji ce nama RTS

zar nije bolje da se RTS ukine a da imamo Radio Slobodna Evropa i Televizija Slobodna Evropa

Sto da placamo jedno te isto dva puta

Ma NISAM za to da se ukinu.
Vec da nadju nove metode i moduse kako da zarade SAMI novac.
Kao stor ekoh.
Neka prodaju serije koje prave ako je vec tako skupo topravljenje.
Dupla korist.
Imace sta da nam puste a i da prodaju.
Imaju 10000000 mogucnosti da zaobidju BEDNE gradjane kao izvore finansija.
Neka iskoriste MAXIMALNO zakon o reklamama, neka prave i prodaju program.
Cuo sam da voditeljke u proseku prime po 1200 do 1500 evra.
Neka smanje plate SVIM zaposlenima, osim onim sa minimallcem... itd.
KAKO GOD ZNAJU i UMEJU a MOGU SIGURAN SAM mnogo toga da urade.

Pa moj subjektivni je druaciji. Na primer svi kukaju na zvezde granda a meni DSDS u Nemackoj je sto puta gori po svakom pogledu.

A ko kaze da nemci nisu ODAVNO otisli u PM.
NEMACKO DRUSTVO PUCA PO SVIM SAVOVIMA.
Nije samo materijalno blagostanje kljuc uspeha i prosperiteta jednog drustva.
Ima MNOGO parametara tu.
Nemacko drustvo ej odavno otislo u PM.
Da li ce uspeti da se vrati,videcemo.

Daj bre, neka otpuste trecinu zaposlenih koji su cist visak i neka smanje ogromne plate imace para ojha

U principu, nisam bas za otpustanje, NAROCITO onih koj su EGZISTENCIJALNO POTPUNO ZAVISNI od te plate.
PRVO MAXIMALNA i STROGA RACIONALIZACIJA, RED.
FLEXIBILNOST i PRAGMATICNOST u poslovanju.
Nove ideje koje treba da poprave finansijsko poslovanje RTS.
E TEK ONDA idu OTPUSTANJA.
Inace, one koji sede an 2,3 a ima i onih na 5 fotelja.
ODMAH NAPOLJE.
Ako neko radi u drzavnoj sluzbi, NE SME DA RADI U PRIVATNOJ.
Ako vec ima u privatnoj uhlebljenje, onda ne sme raditi u drzavnoj.
U privatnoj naravno moze da sedi NA KOLIKO GOD HOCE FOTELJA.

Šta će njima kredit?Naplaćuju pretplatu,imaju sredstva od reklama koja nisu mala.Kako se finansiraju komercijalne televizije koje ne naplaćuju pretplatu tako može i državna televizija.A što se tiče programa.Čisto zaglupljivanje naroda.Komunisti su nekad takve stvari nazivali opijumom za narod.Narod treba zaglupljivati što više zbog toga što je pametan narod opasan za političku elitu.Noam Čomski je u svom radu manipulacija putem medija napisao deset tačaka sa kojim se manipuliše putem medija

1) Preusmeravanje pažnje

Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumevanju sveta.

2) Stvaranje problema

Ovaj metod se naziva i “problem-reagovanje-rešenje”. Treba stvoriti problem, da bi deo javnosti reagovao na njega. Na primer: izazvati i prenositi nasilje sa namerom, da javnost lakše prihvati ograničavanje slobode, ekonomsku krizu ili da bi se opravdalo rušenje socijalne države.

3) Postupnost promena

Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, ona se uvodi postepeno, “na kašičicu”, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.

4) Odlaganje

Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promene je da se one najavljuju mnogo ranije, unapred. Ljudi tako ne osete odjednom svu težinu promena, jer se prethodno privikavaju na samu ideje o promeni. Sem toga i “zajednička nada u bolju budućnost” olakšava njihovo prihvatanje.

5) Upotreba "dečijeg" jezika
Kada se odraslima obraćаte kao kad se govori deci, postižu se dva korisna učinka: javnost potiskuje svoju kritičku svest i poruka ima snažnije dejstvo na ljude.Taj sugestivni mehanizam u velikoj meri se koristi i prilikom reklamiranja.

6) Buđenje emocija

Zloupotreba emocija je klasična tehnika, koja se koristi u izazivanju kratkog spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svest zamenjuju emotivni impulsi (bes, strah, itd.) Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvesnom, pa je kasnije moguće na tom nivou sprovesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili isprovocirati određena ponašanja.

7) Neznanje

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod proseka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.

8) Veličanje gluposti

Javnost treba podsticati u prihvatanju prosečnosti. Potrebno je ubediti ljude da je (in, u modi), poželjno biti glup, vulgaran i neuk. Istovremeno treba izazivati otpor prema kulturi i nauci.

9) Stvaranje osećaja krivice
Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, zbog oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti, ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i pocenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema.

10) Zlupotreba znanja

Brz razvoj nauke u posljednjih 50 godina stvara rastuću provaliju između znanja javnosti i onih koji znanje poseduju i koriste, vladajuće elite. “Sistem”, zaslugom biologije, neurobiologije i praktične psihologije, ima pristup naprednom znanju o čoveku i na fizičkom i na psihičkom planu.

U principu, nisam bas za otpustanje, NAROCITO onih koj su EGZISTENCIJALNO POTPUNO ZAVISNI od te plate.
PRVO MAXIMALNA i STROGA RACIONALIZACIJA, RED.
FLEXIBILNOST i PRAGMATICNOST u poslovanju.
Nove ideje koje treba da poprave finansijsko poslovanje RTS.
E TEK ONDA idu OTPUSTANJA.
Inace, one koji sede an 2,3 a ima i onih na 5 fotelja.
ODMAH NAPOLJE.
Ako neko radi u drzavnoj sluzbi, NE SME DA RADI U PRIVATNOJ.
Ako vec ima u privatnoj uhlebljenje, onda ne sme raditi u drzavnoj.
U privatnoj naravno moze da sedi NA KOLIKO GOD HOCE FOTELJA.

Nisam ni ja, ali drzava nema pravo da stiti samo one koji rade u njenoj sluzbi, a da je zivo boli doope za gradjane koji rade kod privatnika
Ista pravila moraju da vaza za sve, a nigde na svetu se u drzavnoj sluzbi ne prima velika plata
Pa ili sigurnost posla u drzavnoj sluzbi uz skromnu platu, ili idi kod privatnika trazi vecu pa vidi kako je to kad nisi zasticen i nemas nikakva prava

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/1261574/Тијанић:+Сулејман+или+РТС.html

среда, 06. феб 2013, 15:02 -> 16:18

Тијанић: Сулејман или РТС

Бескаматни кредит од 1,8 милиона евра који је Влада одобрила РТС-у није довољан за решавање финансијских проблема, каже директор РТС-а Александар Тијанић. Делује као да неко фаворизује комерцијалне телевизије, покушавајући да Сулејмана наметне као образац културе, истиче Тијанић.

Директор РТС-а Александар Тијанић каже да бескаматни кредит у износу од 1,8 милиона евра који је Влада Србије одобрила Јавном сервису није довољан за решавање финансијских проблема које има РТС....

Ovu temu sam postavio da bih imao povoda da iznesem svoje mišljenje o kvalitetu TV programa u Srbiji i granici između slobode i bezvlašća kada je u pitanju emitovanje programa.
Dakle.
Znate i sami da smo u poslednje vreme praktično bombardovani različitim vidovima TV show-a.... hmmmm...
Da ne dužim.
U poslednje vreme možete u po bela dana ili popodneva videti stvari na TV stanicama koje DUBOKO, DUBOKO prekoračuju ama BAŠ SVE granice ukusa.
SEX, SENZACIONALIZAM, MONTIRANI SENZACIONALIZAM, DUBOKO ZADIRANJE U PRIVATNOST LJUDI ČAK IBEZ NJIHOVE VOLJE, TOTALNO NEUKUSNE NAMEŠTALJKE I SKRIVENE KAMERE, PRETERIVANJE SA KOLIČINOM PORODIČNO-LJUBAVIH SERIJA PO JEDNOJ TV STANICI itd...
Moram priznati da nešto od toga i sam volim da pogledam.Prosto je interesantno. Nekada sam i prinuđen da gledam jer svi moji ukućani vole da gledaju najpopularniju komercijalnu TV u Srbiji. Dakle, s te strane ne poričem da je dosta od tog programa interesantno. Ali s druge strane. Nekako mi se čini da nas sve to vodi u... OPŠTI HAOS, OPŠTE PRESIĆENJE TIM SADRŽAJIMA, kod onih slabijih DO GUBLJENJA KOMPASA O BAZIČNIM VREDNOSTIMA u ŽIVOTU itd... DA BUDEM PROST i JASAN, VODI NAS U SVEOPŠTU ANARHIJU I JEDNU VRSTU LUDILA. Tako mi se čini.
Dakle, šta mislite.
Treba li tu da postoji neka STROGA cenzura. Nešto što će biti DALEKO EFIKASNIJE i DELOTVORNIJE od večitih primedbi RRA koje gotovo NIKO NE POŠTUJE. Možemo li nekako da malo usporimo sa time, da se sve to uvede u neke granice prihvatljivog itd...

Иако је Тијанић одличан новинар, са неким његовим поступцима и изјавама(политичким или политикантским) се уопште не слажем - међутим, ВЕЧЕРАС ЗА СВЕ ШТО ЈЕ РЕКАО ОН ЈЕ
100% БИО У ПРАВУ.......

У свакој, а нарочито у најразвијенијим земљама, постоји нешто што бих ја назвао ЗАКОН О ЈАВНОМ
МОРАЛУ --- они га вероватно другачије зову, али то је то....... СВЕ ШТО ЈЕ НАБРОЈАО КАО СКАНДАЛОЗНО И КАО ДИРЕКТНО РАЗАРАЈУЋЕ ЗА НАШЕ ДРУШТВО И ПОРОДИЦУ ЈЕ 100% ТАЧНО... ни у једној земљи на свету не би могао да прође онај скандал са премијером и водитељком без гаћа - нигде на свету!!!

п.с. Него, он је ослабио једно 40 кг. ??? Претерано.........

Иако је Тијанић одличан новинар, са неким његовим поступцима и изјавама(политичким или политикантским) се уопште не слажем - међутим, ВЕЧЕРАС ЗА СВЕ ШТО ЈЕ РЕКАО ОН ЈЕ
100% БИО У ПРАВУ.......

У свакој, а нарочито у најразвијенијим земљама, постоји нешто што бих ја назвао ЗАКОН О ЈАВНОМ
МОРАЛУ --- они га вероватно другачије зову, али то је то....... СВЕ ШТО ЈЕ НАБРОЈАО КАО СКАНДАЛОЗНО И КАО ДИРЕКТНО РАЗАРАЈУЋЕ ЗА НАШЕ ДРУШТВО И ПОРОДИЦУ ЈЕ 100% ТАЧНО... ни у једној земљи на свету не би могао да прође онај скандал са премијером и водитељком без гаћа - нигде на свету!!!

п.с. Него, он је ослабио јендо 40 кг. ??? Претерано.........

Tijanic da ima morala podneo bi ostavku.

Back