- Poruka
- 89.439
Da si spoznao Boga, znao bi sebe. Da si spoznao sebe, znao bi Boga.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
te forice kod mene ne prolazeDa si spoznao Boga, znao bi sebe. Da si spoznao sebe, znao bi Boga.
![]()
a drugo za molitvu?"izgubili pravac".
kako on pravi razliku, a ti izjednacavas samospoznaju i Bogopoznanje?drži ti pravac,
Ti si stigao do teta talasa gde te ne boli zub, pa se sad žalište forice kod mene ne prolaze
ajde reci, kako se kolegom razumem, a sa tobom ne?
jel tacno ovo sto on tvrdi?
ma, boli i mene svasta nesto, ali sa tobom ne mogu da se dogovorim oko postavke zadatka, a sa Antihejter: -om mogu, to je sustina problema ovdeTi si stigao do teta talasa gde te ne boli zub, pa se sad žališ
što ne možeš da razumeš ovo što sam rekla?
Dokle si stigao, to ti je.
Pa možeš, zato što on ne govori iz svog iskustva, nego je posmatraoma, boli i mene svasta nesto, ali sa tobom ne mogu da se dogovorim oko postavke zadatka, a sa Antihejter: -om mogu, to je sustina problema ovde
recimo da si u pravu, a o cijim iskustvima ti pricas?Pa možeš, zato što on ne govori iz svog iskustva, nego je posmatrao
tuđa iskustva. Na taj način on ne može da zna šta je zaista problem
izazvalo.
Ni ti ne govoriš iz ličnog iskustva, zato što ti je samo bitno hoće li
zub da te boli ili ne i to je za tebe dovojno.
A onda mi ti o Bogu pričaš. Odakle? Ne iz ličnog iskustva, nego iz
nečega što si pročitao. Pa pričaj o glavobolji i zubobolji, a ne o
Bogu.
Ja pričam iz ličnog iskustva.recimo da si u pravu, a o cijim iskustvima ti pricas?
ja sam samo hteo da postavimo stvari, od cega krecemo, sta je polaziste
recimo da je hitler spoznao sebe, znao bi boga isto? - jel razumes zasto je to tvoje" forica"?Da si spoznao Boga, znao bi sebe. Da si spoznao sebe, znao bi Boga.
![]()
?Ja pričam iz ličnog iskustva.
to sam se salio, nema tih paraPolazište je da si se ti predstavio kao učitelj kome bi neko odavde
trebao za učenje da plati, al tih para nema.
pa, da, ali ti zavisis od materijalne apoteke, mojim iskustvima ne verujes, a gde su tvoja da ih razmotrimo?I onda si pukao kao
bas sa glavoboljom i zuboboljom. Mislim, to ima i u apoteki i nije
tako ni skupo. Popiješ lek i gle čuda, glava više ne boli.
Da je Hitler spoznao sebe, znao bi i Boga, pa svetskog rata ne bi ni bilo.recimo da je hitler spoznao sebe, znao bi boga isto? - jel razumes zasto je to tvoje" forica"?
Mene te frekvencije stvarno ne zanimaju. Mogu i ja da me ne boli?
to sam se salio, nema tih para
pa, da, ali ti zavisis od materijalne apoteke, mojim iskustvima ne verujes, a gde su tvoja da ih razmotrimo?
onda sam ja samo naglasio da su ta moja vezana za dominante frekvence uma
zato što ne znaju za prošlost i budućnostMeni i krave na livadi izgledaju da su u nekom teta stanju. Tako mirno
pasu i gledaju u daljinu...
dakle, tvoja ideja je da se radi na samospoznaji, i onda ODJEDNOM SE SPOZNA BOG, a covek to nije ni hteo u pocetku?Da je Hitler spoznao sebe, znao bi i Boga, pa svetskog rata ne bi ni bilo.
On je možda samo neku ideju o Bogu imao.
da li postoji mogucnost da samospoznati nema pojma o Bogu?Da si spoznao Boga, znao bi sebe. Da si spoznao sebe, znao bi Boga.
![]()
Pa to kažem. Nije bitno smirenje samo po sebi. Inače bi sve krave bile duhovni učitelji.zato što ne znaju za prošlost i budućnost
Ne postoji.da li postoji mogucnost da samospoznati nema pojma o Bogu?
ali samospoznatog Bog nije zanimao, kako i zasto je spoznao i Boga ako nije hteo, ko ga je naterao? - to nije bila njegova slobodna volja, vec samo da spozna samoga sebe, bolelo ga je uvo za bilo kakvog boga, i na osnovu cega ti tvrdis da se taj promenio?Ne postoji.
Da.dakle, tvoja ideja je da se radi na samospoznaji, i onda ODJEDNOM SE SPOZNA BOG, a covek to nije ni hteo u pocetku?
znaci samospoznati kao nagradu spoznaje i boga, PRIDE, a onaj kome je od starta bio cilj da spozna Boga, moze i tako da dodje do istog rezultata, kao i onaj koji se samospoznao?
Ti samo za ličnost znaš i misliš da je samospoznaja istraživanje svojeali samospoznatog Bog nije zanimao, kako i zasto je spoznao i Boga ako nije hteo, ko ga je naterao? - to nije bila njegova slobiodna volja, vec samo da spozna samoga sebe, bolelo ga je uvo za bilo kakvog boga
božije carstvo je u tebiali samospoznatog Bog nije zanimao, kako i zasto je spoznao i Boga ako nije hteo, ko ga je naterao? - to nije bila njegova slobiodna volja, vec samo da spozna samoga sebe, bolelo ga je uvo za bilo kakvog boga, i na osnovu cega ti tvrdis da se taj promenio?
cekaj, ja idem tvojom logikom, zanemari moju logiku za momenat, u redu?To nije samospoznaja, već otkrivanje svoje prave prirode i
suštine.
Za spoznaju Boga te ometaju ideje koje imaoš o Bogu. Učitane slike.
krava se na primer samospozna i kaze - to znaci da sam ja bog, pa imali smo to vec u istoriji, sveta krava u indiji, ili zlatno tele, pise u bibliji cak.Pa to kažem. Nije bitno smirenje samo po sebi. Inače bi sve krave bile duhovni učitelji.
ja mislim da i ti ucitavas, da je Hristos mislio, po definiciji, da je unutrasnje, a da je zaista u svakome, pa da je bilo u judi izdajniku na primer, ne bi ga izdao? da je bilo u farisejima, ne bi ga dali da se raspe itd - mislim da shvatas sta ti kazem.božije carstvo je u tebi
nema eno ga tamo vamo
ne nađeš ga u sebi nećeš ni na nebu
džabe krečiš
Dobro. Krava se samospoznala. Evo ja dalje nemam šta s tobomcekaj, ja idem tvojom logikom, zanemari moju logiku za momenat, u redu?
prava priroda i sustina, samospoznaje je da se covek samo-SPOZNA, ali bog ga ne zanima, ti ovde ucitavas da samospoznati mora da dodje do boga
krava se na primer samospozna i kaze - to znaci da sam ja bog, pa imali smo to vec u istoriji, sveta krava u indiji, ili zlatno tele, pise u bibliji cak.
e, sad, pa nisam ja uzeo kravu koja nije duhovni ucitelj za primer, samo sam se nadovezao da su negde krave svete, a drugde smo imali klanjanje zlatnom teletu cak, bezveze mi ucitavas opet.Dobro. Krava se samospoznala. Evo ja dalje nemam šta s tobom
o tome da pričam onda.
19 Jer šta biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština.
baš je farisejima i rekao, međutim nisu ga našli, a to što znaju toru napamet ne čini ih da imaju boga u sebi.ja mislim da i ti ucitavas, da je Hristos mislio, po definiciji, da je unutrasnje, a da je zaista u svakome, pa da je bilo u judi izdajniku na primer, ne bi ga izdao? da je bilo u farisejima, ne bi ga dali da se raspe itd - mislim da shvatas sta ti kazem.