Тиха приватизација ЕПС-а!

Poruka
9.345
Ево крадем тему Изузетном који је ово већ поставио на Политици, а ја овде разрађујем као теорију завере
https://forum.krstarica.com/threads/ko-lazira-nerede-po-kosovu.964400/

Дакле...

1. Мислите ли да се док ми млатимо око закона о полицији и варикадама, иза наши леђа се дешава нешто
МНОГО ГОРЕ, а то је ТИХА И НЕВИДЉИВА приватизација ЕПС-а!
Ако останемо без ЕПС-а остаћемо и без себе, а камили Косова!

2. Сви очекују да се ЕПС прода јавно, преко тендера, понуда, итд.....НЕ! то се неће десити јер би се народ узбунио ипак
Дешава се ТИХА и НЕВИДЉИВА приватизација где ће

2а. СТРАНЦИ одређивати ЦЕНЕ
2б. СТРАНИЦИ износити ЗАРАДУ
2в. СРБИ улагати у поправке и одржавање.

Ово наше руководство НЕ ЗНА, зато морамо да им помогнемо да некако ОТВОРЕ ОЧИ и одустану од свега овога!
Јер не знају колики су преваранти ти НОРВЕЖАНИ! Становници Норвешке, 52. америчке државе!

Ово се мора спречити под хитно!
Док је држава заузета барикадама по Косову,
норвежани нам отимају ЕПС!

КУРТИ И НОРВЕЖАНИ РАДЕ ЗАЈЕДНО!
ТИХО отимање ЕПС-а од грађана Србије
биће највећа Куртијева победа!

Проблем је на Андрићевом венцу.

није....проблем смо МИ брате мили...
Андрићев венац је наше ОГЛЕДАЛО!
докажимо да нисмо, и спречимо ово, па само ја знам барем 5 електро инжињера
из мог града, честита и поштена, којима би дао ЕПС на управљање!
а не тамо неки Норегима!

A privatizacija NIS a,kada su nas ruska braća zaebala uz neka obećanja o južnom toku i kupila sve za tepsiju ribe?
Tada nije bilo zavere,barikada i ostalog?

а што је милош убио кума карађорђа? и то сад да распредамо, а?
а што су жути припремили бриселски споразум, а ови потписали? а?
ти би то, да се препиремо док нам ови краду НАРОДНУ ИМОВИНУ!
од којих си ти пријатељу?

није....проблем смо МИ брате мили...
Андрићев венац је наше ОГЛЕДАЛО!
докажимо да нисмо, и спречимо ово, па само ја знам барем 5 електро инжињера
из мог града, честита и поштена, којима би дао ЕПС на управљање!
а не тамо неки Норегима!

Политички отац човека на Андрићевом венцу, Војислав Шешељ, је причао својевремено како је стално терао Николића да чита, а Николић ништа није хтео да чита. За разлику од Николића, говорио је Шешељ, Вучић је стално читао, а посебно је волео да чита о манипулацији. О манипулацији је све прочитао. Нема литературе на ову тему коју није изучио.

Он манипулише целим народом.Свуда и на сваком месту, на сваки могући начин. Он је залудео овај народ. Не може народ да буде крив што је изманипулисан у оволикој мери. Преварен је. Држан је годинама у стању манипулације. Народ је излудео и више није у стању да рационално размишља.

Дрогирани народ није у стању да рационално размишља и рационално делује. Није крива жртва манипулације, већ манипулатор.

A privatizacija NIS a,kada su nas ruska braća zaebala uz neka obećanja o južnom toku i kupila sve za tepsiju ribe?
Tada nije bilo zavere,barikada i ostalog?
Е да је само НИС. Азотара када је предата неком украјинск-литванском конзорцијуму, па ови распродали све, однели производну линију, скинули и штекере остале голе жице у фабрици. А зашто ја азотара битна, па зато што као пољопривредна земља нама је једна од најбитнијих сировина ђубриво.

Да не говорим шта се све будзашто распродало у оно време дивљачке приватизације. И да не заборавимо да је некада неко хтео да прода Телеком, јер је зафалило пара у буџету, па су цене нуђене биле испод најминималније коју је држава тражила, тако да је чак и ДОС-овске разбојнике било срамота да то прода за тако мале паре.

За продају ЕПС-а, ако се не варам, не би ишао цео пакет, односно држава би била већински власник, док би други имали удео. А можда би неко од тог левијатана који гута паре својим губицима и који запошљава најмање трећину више људи него што је потребно, коначно направио предузеће макар на позитивној нули.

Он манипулише целим народом.Свуда и на сваком месту, на сваки могући начин. Он је залудео овај народ. Не може народ да буде крив што је изманипулисан у оволикој мери. Преварен је. Држан је годинама у стању манипулације. Народ је излудео и више није у стању да рационално размишља.
Дрогирани народ није у стању да рационално размишља и рационално делује. Није крива жртва манипулације, већ манипулатор.

Е не дам преказе!
Зезно сам се за Рио Тинто...
Рећи ћу вам 8 држава које су одпризнале Косово...

Не, уопште није народ крив, увек су криви други....само ми да не будемо криви!

За продају ЕПС-а, ако се не варам, не би ишао цео пакет, односно држава би била већински власник, док би други имали удео. А можда би неко од тог левијатана који гута паре својим губицима и који запошљава најмање трећину више људи него што је потребно, коначно направио предузеће макар на позитивној нули.

била би али би СТРАНЦИ ОДРЕЂИВАЛИ ЦЕНЕ!
јер би држава дала ЕПС на управљање странцима, као већински власник!
зато и кажем ТИХА приватизација!

Kontrolni paket akcija ne znači ništa ako puste kumove da uđu s kapitalom i da uzmu učešće u odlučivanju.
Norveška prognoza da cene moraju uvis, MMF odobrio poseban aranžman Srbiji ako i ukoliko povećamo cenu struje.
Ove godine tj '23 će biti uobičajeno, al šta nas čeka za godinu dana, ko to zna.

може да се спречи још није касно
ПОКРЕНИМО ЈАВНУ СТРУЧНУ РАСПРАВУ!

Е не дам преказе!
Зезно сам се за Рио Тинто...
Рећи ћу вам 8 држава које су одпризнале Косово...

Не, уопште није народ крив, увек су криви други....само ми да не будемо криви!
Да, то су технике манипулације.

Ово су технике слуђивања народа. Ништа од реченог није случајно.

Па све и да народу месец дана сваки дан по цео дан најављују продају, мислиш да би се нешто бунили? Па бар Србе можеш да кецаш како ти је воља, распродато све живо сем још тог ЕПСа и Телекома па никоме ништа.

Да не говорим шта се све будзашто распродало у оно време дивљачке приватизације. И да не заборавимо да је некада неко хтео да прода Телеком, јер је зафалило пара у буџету, па су цене нуђене биле испод најминималније коју је држава тражила, тако да је чак и ДОС-овске разбојнике било срамота да то прода за тако мале паре.
.
Онај телеком што га је Цобе Смрдљошевић продао, а ДОС откупио назад?

Па све и да народу месец дана сваки дан по цео дан најављују продају, мислиш да би се нешто бунили? Па бар Србе можеш да кецаш како ти је воља, распродато све живо сем још тог ЕПСа и Телекома па никоме ништа.

Би....а ко није пробо није ни успео! И највећи храст је од маленог жира израсто!
Ево и Анђелковић говори исто, на свој начин....премото сам на 10:20

Да, то су технике манипулације.

Ово су технике слуђивања народа. Ништа од реченог није случајно.
слажем се, ово што се код нас дешава је плод искуства 12 000 година слуђивања човека.
Читави установе раде на томе, буквално тисуће и тисуће стручњака,
оде у мировину радећи на случају СРБИ.

Онај телеком што га је Цобе Смрдљошевић продао, а ДОС откупио назад?
Телеком је у то време (дакле за време санкција, а пре бомбардовања и рата на Космету) Слоба успео да прода 49 одсто акција за 1,5 милијарди марака 1997. године.

Огроман новац за то време. Нешто више од 10 година касније, без ратова и санкција, ДОС је понудио 51 одсто акција (дакле већински пакет) за 1,4 милијарди евра. А једина понуда је била аустријска од 1,1 милијарду евра. Па су се ови ломили да ли га продају, али на крају их ипак било срамота за баш тако мале паре.

Иначе да не заборавимо оно отимање мобтела Карићу, који је после продат Норвежанима. И то није пробле, јер се зна како је Карић уопште матлтене на поклон добио фирму, али то је учињено тек када се Богољуб званично укључио у политику. Па му је преко ноћи угашена Астра банка, универзитет, БК телевизија и Мобтел. Јер док су сви били другари и док је Богољуб финансирао ДОС био је добар, али када је почео да маше салатом и краставцем на оним његовим бизарним политичким наступима, онда је дошло време да се ДОС бори против тајкуна. Наравно, (Мишковић, Пецони, Беко, Костић итд...), били су довољно паметни да сипају паре ДОС-у и да их ови не дирају. Таман да им дају времена да оперу биографије и папире и да их више нико не пита за први милион.

Ministarka energetike: Privatizacija EPS-a nije u planu​

Mnogo izvrnutih informacija cirkuliše u našoj javnosti u vezi sa Elektroprivredom Srbije (EPS) i navodnom privatizacijom, a za to su najviše krivi novinari koji, slobodno mogu da kažem, lažu. Nama nije cilj da ne budemo vlasnici EPS-a; upravo suprotno, cilj nam je da budemo vlasnici, a profesionalni menadžment je ono za šta se zalažemo i on nema veze sa vlasništvom, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Negre.

Negre je, gostujući u emisiji Pravi ugao na Radio-televiziji Vojvodine, istakla da sve što se razgovara o EPS-u treba da ide u korist države, a ne privatnika.

Privatizacija EPS-a nije u planu, a novinari pišu nešto što nisu proverili. Sa Norvežanima smo pričali o tome da Norveška ima većinsko vlasništvo nad energetskim sektorom koje je državno, a pre 30 godina oni su učili od Amerikanaca. Sada su Norvežani deo profesionalnog menadžmenta u tim preduzećima – rekla je ona.

Ceo tekst pročitajte na sajtu RTV-a.

Е НЕ ИДЕМ У ПРИШТИНУ!
Е НЕ ДАМ ИМ ПРЕКАЗЕ!
....
.....
Е НИЈЕ У ПЛАНУ ПРИВАТИЗАЦИЈА ЕПС-а!

Норежани су паметни и добри. Побећивали су Русе у рату .. Од сарадње са Ноге СРБ мож само корис да има

@Tvin Konza

Телеком је у то време (дакле за време санкција, а пре бомбардовања и рата на Космету) Слоба успео да прода 49 одсто акција за 1,5 милијарди марака 1997. године.

Огроман новац за то време. Нешто више од 10 година касније, без ратова и санкција, ДОС је понудио 51 одсто акција (дакле већински пакет) за 1,4 милијарди евра. А једина понуда је била аустријска од 1,1 милијарду евра. Па су се ови ломили да ли га продају, али на крају их ипак било срамота за баш тако мале паре.

Иначе да не заборавимо оно отимање мобтела Карићу, који је после продат Норвежанима. И то није пробле, јер се зна како је Карић уопште матлтене на поклон добио фирму, али то је учињено тек када се Богољуб званично укључио у политику. Па му је преко ноћи угашена Астра банка, универзитет, БК телевизија и Мобтел. Јер док су сви били другари и док је Богољуб финансирао ДОС био је добар, али када је почео да маше салатом и краставцем на оним његовим бизарним политичким наступима, онда је дошло време да се ДОС бори против тајкуна. Наравно, (Мишковић, Пецони, Беко, Костић итд...), били су довољно паметни да сипају паре ДОС-у и да их ови не дирају. Таман да им дају времена да оперу биографије и папире и да их више нико не пита за први милион.

премото сам, човек предвидео још пре 100 година да неће бити продаје ЕПС-а већ ће бити
дат на управљање странцима, што да нам дају паре, кад могу да нас пљачкају уз нашу сагласност?!

Slaba ova teorija zavere, nikako da ga prodaju.

Не пратиш уопште не часу, И НЕЋЕ да га продају, јер је много скуп
и нови власник би морао да улаже у њега, овако ће дати на УПРАВЉАЊЕ странцима!
они ће одређивати цену, скупљати кајмак, а ми ћемо улагати и одржавати!
Савршен план! што би куповали кад исто па и више могу имати овако?!

Не пратиш уопште не часу, И НЕЋЕ да га продају, јер је много скуп
и нови власник би морао да улаже у њега, овако ће дати на УПРАВЉАЊЕ странцима!
они ће одређивати цену, скупљати кајмак
, а ми ћемо улагати и одржавати!
Савршен план! што би куповали кад исто па и више могу имати овако?!
Naravno da nece.

Back