Tiganj za palacinke

Ja bih ti preporucio neki teflonski.Palacinke se jako lepo ispeku,nema grebanja tiganja,samo ga isperes i to je to.Bilo gde da trazis,trazi TEFLONSKI(ima teflonski omotac sa unutrasnje strane gde se palacinke peku i "sa bokova",takodje unutrasnjeg dela tiganja).

macak willy:
Ja bih ti preporucio neki teflonski.Palacinke se jako lepo ispeku,nema grebanja tiganja,samo ga isperes i to je to.Bilo gde da trazis,trazi TEFLONSKI(ima teflonski omotac sa unutrasnje strane gde se palacinke peku i "sa bokova",takodje unutrasnjeg dela tiganja).

Slazem se imas u svakom vecem marketu da nadjes .... isto mala napomena po teflonskom tiganju ne grebes sa metalom nego imas posebne grebalice protiv lepljenja od neke vrste PVC plastike.

InCogNito NinjA:
Slazem se imas u svakom vecem marketu da nadjes .... isto mala napomena po teflonskom tiganju ne grebes sa metalom nego imas posebne grebalice protiv lepljenja od neke vrste PVC plastike.
Pa nemoras da grebes ni tim grebalicama,samo ostrijim delom sundjera sa tecnoscu operes pod mlazom vode i resen problem.Tu nikakve posebne filozofije ni opreme nema.

Izvini ako te vredja pitanje, ali, da li imas dobar recept za palacinke ? Meni se nikad u zivotu, ni na koju vrstu tiganja nisu zalepile palacinke, cak sam ih pekla i u obicnoj serpi, zepter posudju, teflonu, tucanom i aluminijumskom tiganju, rezultat je bio isti- dobar.

Ajde da probam sa par saveta, a ti probaj u nekom postojecem tiganju da ih ispeces.
U testo stavi vise vode nego mleka, jaja koliko hoces, brasna po potrebi, soli na vrh kasikice,secera nikako vise od jedne kasikice. Ulja oko pola soljice za kafu. Neka testo odstoji barem pola sata pre pecenja.
Tiganj treba da je toliko vruc da kad na njega prsnes vodu, ta voda ne ispari nego se naprave vodene loptice koje trce po tiganju. Onda tek sipnes ulje i mozes da peces palacinke.
Javi da li je uspelo.

Hvala svima na odgovorima.
Moj recept je 500ml mleka, 750 ml vode, malo soli, brasna kolko treba, 2 jaja i malo ulja. Secer i ne stavljam. Moguce da sam gresila sa tiganjem jer uvek pustim ulje da se ugreje totalno, nisam ga nikad naknadno dodavala. Marge, da li tebi ispadnu tanke palacinke sa tvojim receptom? Za debele mi nije problem ni sa mojim, al tanke nikako ne mogu da napravim. Razlog zasto mislim da je problem do tiganja je sto palacinke uspevaju na jednom ogromnom koji uzgred uopste nije za palacinke, ima neke kockice i onda palacinke ispadnu supljikave. Meni ne smeta ali oni kojima pravim bi normalne palacinke:)

Marge Simpson:
Ajde da probam sa par saveta, a ti probaj u nekom postojecem tiganju da ih ispeces.
U testo stavi vise vode nego mleka, jaja koliko hoces, brasna po potrebi, soli na vrh kasikice,secera nikako vise od jedne kasikice. Ulja oko pola soljice za kafu. Neka testo odstoji barem pola sata pre pecenja.
Tiganj treba da je toliko vruc da kad na njega prsnes vodu, ta voda ne ispari nego se naprave vodene loptice koje trce po tiganju. Onda tek sipnes ulje i mozes da peces palacinke.
Javi da li je uspelo.

Jao ovo je super fora, nisam znala da se ulje dodaje u smjesu. Moja majka uvijek pravila bez ulja pa sipala ulje u tiganj svaki put izmedju pecenja palacinki. Ja sam ovo probala pa nema potrebe da sipam vise ulje u tiganj osim kad pecem prvu palacinku.

san82:
Jao ovo je super fora, nisam znala da se ulje dodaje u smjesu. Moja majka uvijek pravila bez ulja pa sipala ulje u tiganj svaki put izmedju pecenja palacinki. Ja sam ovo probala pa nema potrebe da sipam vise ulje u tiganj osim kad pecem prvu palacinku.

Ja stavim ulje u smesu i plus posle svake palacinke bukvalno kap dve na tiganj.

Da se ne zalepe. I to kapljem tako sto uzmem onu kasicicu za kafu i umocim je u solju u koju sam sipala ulje. I samo iznad tiganja mahnem i to je to.

Ja isto stavim jaja, uvek vise vode nego mleka (da se ne lepe), so, secer, ulje. Masa bude, onako, ne znam ja da ti objasnim, tecna ali gusta... Fino se preliva.
I jos kad imam malo kisele da dodam u palacinke, budu najbolje na svetu :)

I onda preko dzem od sljiva i udri.

Back