TIBC i UIBC

Škorpija 83

Početnik
Poruka
30
Molim Vas doktorka ili WDW da mi odgovorite!
Prekjuče sam vadila krv i kad sam dobila rezultate imala sam šta i da vidim! Sedimentacija mi je 26 a TIBC i UIBC su mi uvećani . Molim Vas da mi kažete šta pokazuju te analize (TIBC i UIBC) šta znače te skraćenice. Inače sam prošle nedelje imala problema sa mokraćom, piškila sam skroz tamnu mokraću i povremeno me boli stomak u predelu jetre. Da napomenem da sam pre 4 meseca preležala meningitis i da su mi tada jetra i slezina bile uvećane. Od tada imam problema, čim malo brže hodam odmah počne da me boli u predelu jetre. Da kažem da mi je i holesterol uvećan! Šta bi ovo moglo biti? MOLIM VAS za odgovor

UIBC - nezasicen transferin
TIBC - ukupan transferin u plazmi

Ukratko, povisene vrednosti ukazuju da se radi o anemiji izazvanoj deficitom gvozdja ( bilo da je u pitanju povecan gubitak gvozdja iz organizma , losa apsorpcija u crevima , povecane potrebe za gvozdjem ili nedovoljno unosenje hranom ).

Ne verujem da ti to nesto znaci i da su ti stvari jasnije, ali ajde..

Verovatno ces dobiti neki preparat gvozdja, ne znam kolike su ti vrednosti, ali nije ni bitno jer to je sve sto mogu da ti odgovorim.

Kad odneses rezultate dr-u koji te leci, dobices sve informacije. Ne moze to preko neta.. :shock:

Pozdrav

Back