moje srce
Iskusan
- Poruka
- 6.073
setite se svog najintenzivnijeg pshihickog bola u dosadasnjem zivotu i odgovorite:
1. sta vas je bolelo?
nemogucnost da promenim bilo sta
2. opisite svoj bol!
knedla u grlu, tup bol u stomaku, budjenja sa mucninom, nekontrolisano plakanje. i tako nedeljama
3. ocenite ga na skali od 1-10 (10 je umiranje)
ne umem da odgovorim na ovakvo pitanje
4.da li je psihicki bol ikad presao u intenzivan fizicki?
uvek.
5. da li vas vise boli kad vas neko povredi ili kad vi povredite nekoga?
ne znam.
6.koliko udela ima ego u tom bolu, po vasem misljenju?
verovatno da iam udela, ne umem da procenim koliko.
7. kako se nosite sa bolom i patnjom, da li se brzo regenerisete ili ne?
sta je brzo? da bol prestane ili da prestanu psihicke posledice situacije koja je bol izazvala? ne regenerisem se brzo.
8. da li se, kad sve prodje, osecate jace nego pre, po principu "sto nas ne ubije...."?
osecam da sam prevazisla nesto... ne znam da li sam jaca, mislim da nisam. verujem u to da nam je kapacitet sranja koji mozemo da podnesemo u zivotu ogranicen, i da treba izbegavati trosenje tih resursa koliko se god moze...
9.da li ste se ikada kasnije smejali svojoj patnji?
ne, jer iako su razlozi te patnje danas mozda nebitni, znam da me je patnja trosila. a to mi nije smesno.
10. da li su vam nove patnje sve jaceg i jaceg intenziteta ili s godinama slabije?
jace. ali mnogo redje.
11. boli vise sto vise nekog volimo, ali koliko su bol i ljubav zaista u proporciji?
ne znam.
edit: ovo poslednje pitanje... jesu u vezi bol danas i bolovi od juce sa ljubavlju koju cemo doziveti i osetiti (ili ne) sutra. ko se umori od izlazenja na kraj sa bolom, taj odustane i od ljubavi...
1. sta vas je bolelo?
nemogucnost da promenim bilo sta
2. opisite svoj bol!
knedla u grlu, tup bol u stomaku, budjenja sa mucninom, nekontrolisano plakanje. i tako nedeljama
3. ocenite ga na skali od 1-10 (10 je umiranje)
ne umem da odgovorim na ovakvo pitanje
4.da li je psihicki bol ikad presao u intenzivan fizicki?
uvek.
5. da li vas vise boli kad vas neko povredi ili kad vi povredite nekoga?
ne znam.
6.koliko udela ima ego u tom bolu, po vasem misljenju?
verovatno da iam udela, ne umem da procenim koliko.
7. kako se nosite sa bolom i patnjom, da li se brzo regenerisete ili ne?
sta je brzo? da bol prestane ili da prestanu psihicke posledice situacije koja je bol izazvala? ne regenerisem se brzo.
8. da li se, kad sve prodje, osecate jace nego pre, po principu "sto nas ne ubije...."?
osecam da sam prevazisla nesto... ne znam da li sam jaca, mislim da nisam. verujem u to da nam je kapacitet sranja koji mozemo da podnesemo u zivotu ogranicen, i da treba izbegavati trosenje tih resursa koliko se god moze...
9.da li ste se ikada kasnije smejali svojoj patnji?
ne, jer iako su razlozi te patnje danas mozda nebitni, znam da me je patnja trosila. a to mi nije smesno.
10. da li su vam nove patnje sve jaceg i jaceg intenziteta ili s godinama slabije?
jace. ali mnogo redje.
11. boli vise sto vise nekog volimo, ali koliko su bol i ljubav zaista u proporciji?
ne znam.
edit: ovo poslednje pitanje... jesu u vezi bol danas i bolovi od juce sa ljubavlju koju cemo doziveti i osetiti (ili ne) sutra. ko se umori od izlazenja na kraj sa bolom, taj odustane i od ljubavi...