TI SI SAV MOJ BOL

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
setite se svog najintenzivnijeg pshihickog bola u dosadasnjem zivotu i odgovorite:
1. sta vas je bolelo?
nemogucnost da promenim bilo sta
2. opisite svoj bol!
knedla u grlu, tup bol u stomaku, budjenja sa mucninom, nekontrolisano plakanje. i tako nedeljama
3. ocenite ga na skali od 1-10 (10 je umiranje)
ne umem da odgovorim na ovakvo pitanje
4.da li je psihicki bol ikad presao u intenzivan fizicki?
uvek.
5. da li vas vise boli kad vas neko povredi ili kad vi povredite nekoga?
ne znam.
6.koliko udela ima ego u tom bolu, po vasem misljenju?
verovatno da iam udela, ne umem da procenim koliko.
7. kako se nosite sa bolom i patnjom, da li se brzo regenerisete ili ne?
sta je brzo? da bol prestane ili da prestanu psihicke posledice situacije koja je bol izazvala? ne regenerisem se brzo.
8. da li se, kad sve prodje, osecate jace nego pre, po principu "sto nas ne ubije...."?
osecam da sam prevazisla nesto... ne znam da li sam jaca, mislim da nisam. verujem u to da nam je kapacitet sranja koji mozemo da podnesemo u zivotu ogranicen, i da treba izbegavati trosenje tih resursa koliko se god moze...
9.da li ste se ikada kasnije smejali svojoj patnji?
ne, jer iako su razlozi te patnje danas mozda nebitni, znam da me je patnja trosila. a to mi nije smesno.
10. da li su vam nove patnje sve jaceg i jaceg intenziteta ili s godinama slabije?
jace. ali mnogo redje.
11. boli vise sto vise nekog volimo, ali koliko su bol i ljubav zaista u proporciji?
ne znam.

edit: ovo poslednje pitanje... jesu u vezi bol danas i bolovi od juce sa ljubavlju koju cemo doziveti i osetiti (ili ne) sutra. ko se umori od izlazenja na kraj sa bolom, taj odustane i od ljubavi...

Bol je cudan.Macka ubije pticu,saobracajna nesreca,pozar,decko te ostavi...bol stiza-BANG,i eto ga,pada na vas.On je stvaran ,i za nekog ko gleda sa strane,izgledate blesavo.Kao da ste iznenada postali idiot.Nema leka osim da nadjete nekoga ko shvata kako vam je i zna kako da pomogne.

MRSAVA:
Bol je cudan.Macka ubije pticu,saobracajna nesreca,pozar,decko te ostavi...bol stiza-BANG,i eto ga,pada na vas.On je stvaran ,i za nekog ko gleda sa strane,izgledate blesavo.Kao da ste iznenada postali idiot.Nema leka osim da nadjete nekoga ko shvata kako vam je i zna kako da pomogne.
da te nasmeje pre svega...da kada si sa njim sav bol nestane..

1. sta vas je bolelo?
Razocarenje, idealizam, to sto sam dozvolila sebi neke stvari koje nisu smele da se dese
2. opisite svoj bol!
Toliko jak da je poceo da me gusi, nadam se da ga vise nikad necu doziveti
8.9
Da smrsala sam za to vreme jer sam stalno osecala nesto iznutra da me stiska pa nisam mogla da jedem a nije mi ni bilo do toga
Kad mene povrede
Ima,..ali sad boze moj
Sve zavisi koliko je dubog bol...jos se nisam oporavila 100% ali tu sam na 64%
8. da li se, kad sve prodje, osecate jace nego pre, po principu "sto nas ne ubije...."?
Jeste i imam drugacije misljenje o nekim stvarima,..ono kao izvucem pouku
Nekad davno,...kad se setim nekih stvari ono kao klinka
10. da li su vam nove patnje sve jaceg i jaceg intenziteta ili s godinama slabije?
Nisu sa godinama slabije sto puno govori o meni

11. boli vise sto vise nekog volimo, ali koliko su bol i ljubav zaista u proporciji?
Tanka je linija...

divlja:
Tema nije za mindze, nego za nindze (kao sto smo wasp i ja). :razz:

Dragi forumasi i forumasice,

setite se svog najintenzivnijeg pshihickog bola u dosadasnjem zivotu i odgovorite:

1. sta vas je bolelo?
2. opisite svoj bol!

Mojne neko da se zeza na ovoj temi. 8-)
1.Rusenje svega sto sam tesko i pazljivo gradila i gubitak onoga sto mi je bilo sveto.
2.Mark,tisina i gomila pitanja bez odgovora....godine su bile potrebne da sve to prodje.
3.9-10
4.Da,zbog nagomilanog stresa i nerviranja.
5.Boli me kad me neko povredi,bez razloga.Ako nekog povredim ko to zasluzuje,ne boli me ni malo,ali ako zbog mene pati neko ko ne bi trebao,boli me.
6.U mom bolu ne bas mnogo.
7.Sa obzirom na to sta mi se sve desilo,brzo sam uspela da se povratim.Mada posle svega,nikada vise necu biti ona ista.
8.Da,da,da.
9.Ne,najezim se kada samo pomislim kroz sta sam sve prosla.
10.Sve su slabije i slabije,mislim da sam na mnoge stvari oguglala.
11.Ne bih znala da odogovrim.Ovaj moj bol je potekao zbog izgubljene ljubavi i povukao mnogo drugih stvari.Tako da sam patila zbog mnogo cega.

Back