ti nisi za tu

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
sve lepo sto nam se u zivotu desi, kao da se nije desilo ako nemamo to sa kime da podelimo
i one manje lepe trenutke lakse podnosimo ako sa nekim ozemo o tome makar da pricamo
kakav je vas krug prijatelja, vecih i manjih, sa kojima delite takve momente
da li pravite selekciju ko je za koju ``priliku`` ili se isti krug vama bliskih ljudi nadje oko vas uvek kad zelite nesto da podelite
da li imate jedne prijatelje za decije rodjendane, slave i kucna okupljanja, a druge za izlazske, putovanja, adrenalinske momente..
kojim kriterijumima se vodite pa kazete - ti nisi, a ti jesi za tu

sve lepo sto nam se u zivotu desi, kao da se nije desilo ako nemamo to sa kime da podelimo
i one manje lepe trenutke lakse podnosimo ako sa nekim ozemo o tome makar da pricamo
da li pravite selekciju ko je za koju ``priliku`` ili se isti krug vama bliskih ljudi nadje oko vas uvek kad zelite nesto da podelite
da li imate jedne prijatelje za decije rodjendane, slave i kucna okupljanja, a druge za izlazske, putovanja, adrenalinske momente..
Mm je moj najbolji prijatelj.
Za sve.
Bukvalno za sve na svetu.

i rod rodjeni je proracunat postao tako da mi ni oni ne trebaju,svi nesto zavide i kad nemaju cime da se pohvale eto ljubomore,svi me opterecuju raznim kukukavkanjima ,sva sreca odoh van grada pa im tesko i trosak da dodju

ja svima sve pricam,bukvalno .uopste nemam kocnice,sto naravo nije dobro
ali svoje vreme volim da provodim u jako uskom krugu prijatelja.sto godina isti krug
ne zelim i ne umem da ga prosirujem

Kao prvo zasto bi podelili srecu sa drugima?
Mozda mislis na Instagram?

Treba imati jedan krug prijatelja ali vroma mali krug...

Kao prvo zasto bi podelili srecu sa drugima?
Mozda mislis na Instagram?

Treba imati jedan krug prijatelja ali vroma mali krug...

nije instagram jedina drustvena mreza
ovde ne pricam o virtuelnom svetu, nego o rl
da li ti kad ti se desi nesto lepo sedis sam sa sobom ili to nesto zelis da podelis sa sebi bliskom ljudima?
kad ti se rodi dete, sam sedis u stanu i radujes se ili to podelis sa nekim?
dobijes dobar posao? delis osecanje srece ili kazs sebi - lepo mi je i sednes u svoj kutak da sam uzivas u toj sreci?

nije instagram jedina drustvena mreza
ovde ne pricam o virtuelnom svetu, nego o rl
da li ti kad ti se desi nesto lepo sedis sam sa sobom ili to nesto zelis da podelis sa sebi bliskom ljudima?
kad ti se rodi dete, sam sedis u stanu i radujes se ili to podelis sa nekim?
dobijes dobar posao? delis osecanje srece ili kazs sebi - lepo mi je i sednes u svoj kutak da sam uzivas u toj sreci?

Cekaj ako dobijem dete necu znati samo ja,tuj je zena koja ga rodi..
Sta se podrazumeva u tvojoj reci 'dobar posao' kad nista ne radis?

Ne treba deliti srecu sa ljudima,ljubomora...
Mislim treba daliti srecu sa drugima.Ljubomora je kad ljudi misle da si ti bolji od njih ...Treba deliti...

Kad smo kod srece da vam kazem jednu srecnu vest u vezi mene:

Ja mislim da sam jedini covek na Zemlji koji je pripitomio vazemaljca.

Cekaj ako dobijem dete necu znati samo ja,tuj je zena koja ga rodi..
Sta se podrazumeva u tvojoj reci 'dobar posao' kad nista ne radis?

Ne treba deliti srecu sa ljudima,ljubomora...
Mislim treba daliti srecu sa drugima.Ljubomora je kad ljudi misle da si ti bolji od njih ...Treba deliti...

Kad smo kod srece da vam kazem jednu srecnu vest u vezi mene:

Ja mislim da sam jedini covek na Zemlji koji je pripitomio vazemaljca.

Jel Gorica ili Dragan?

Imam 8 prijatelja. 6 momaka i 2 devojke. Sa momcima se znam bukvalno iz vrtića. Odrasli smo zajedno. Devojke sam upoznao na fakultetu. I to je to, drugih prijatelja nemam. Naravno, imam i poznanike koje sam upoznao na ovaj ili onaj način, uglavnom ne na moju inicijativu... introvertan sam tip karaktera, retko iniciram kontakt sa nepoznatim ljudima. Nekima ću se javiti na ulici, sa nekima ću otići na kafu, sa nekima ću izaći i u kafanu... ali ovih osmoro su jedini koji su bitni. Samo njih ću zvati na neko slavlje, bio to rođendan, slava, čast povodom diplome, prve plate, kupovine novog auta, dobitka na kladionici, šta god... Samo njima mogu da se poverim ili obratim za pomoć, uz naravno porodicu. S tim što ne volim da se baš mnogo poveravam bilo kome. Preferiram da svoj krst nosim sam... pretpostavljam da je to jedna od karakteristika moje introvertnosti.

Ne družimo se tako intezivno kao nekad. Neki su zasnovali svoje porodice, neki su se odselili u drugi grad, neki čak i u drugu državu... obaveze ne daju onoliko vremena kao ranije dok smo bili klinci, što je valjda i normalno, to je život. Ali smo i dalje svi redovno u kontaktu, ako ne fizički, onda bar telefonom. Uopšte nemam utisak da smo udaljeni. Ovog što je otišao u inostranstvo viđam bukvalno jednom godišnje kad dođe ovde na odmor, ali kad god ga vidim osećam se kao da je bio tu sve vreme, kao da nije ni odlazio.

ja mogu da se druzim sa raznima
postoje prijatelji postoje poznanici naravnno...

ono sto je moja velika mana je sto se ne poveravam nikome, nikad to nisam volela
ali sam u zadnjih dve god pocela blago to da menjam, po savetu ucenih ljudi, jako je opasno i lose to sto sam radila, ne smes da drzis sve u sebi, treba se pozaliti, treba iskukakti
meni je to sve bilo neprijatno, ne volim da davim, ne volim da smaram ljude svojim srranjima....bolje mi je da se zezamo i pricamo o lepim stvarima
doslo je dotle da neki od najbliskijih ljudi kad me zadesilo skoro neko srranje nisu verovali kad sam im rekla...mislili da ih zajebavam :lol:
kolko sam ja daleko otisla sa svim tim....budala
sad je malo drugacije, sad sam pocela da govorim kad imam problem...
i dalje mi nije prijatno, tripujem da smaram hbt...ali ajde da budem dobra devojcica i poslusam ucene ljude :aha:

Kod mene nije tako...ja sam cutolog, baka me zvala "tvrda vera", ne govorim ono što neću ni pod pretnjama.
Vrlo je teško otvoriti me i zato sam zahvalna i lojalna svakome ko je imao strpljenja za to a da me nije poplašio usput.
Kada je lepo opet zavisi, retko, zapravo mislim da nikada nisam javno proslavljala, ako ne računamo rodjendane. Meni gužva smeta, imam širok krug poznanika ali oni mahom čuju ili ne čuju uopšte promene. Mislim da polovina ne zna ni gde živim, ni sa kim, ni kako se prezivam. Tip sam koji samo nestane. Zvuči nadobudno a zapravo ja sebe ne vrednujem mnogo i smatram se neupadljivim covekom, bila tu ili ne, isto je. Zato sam veoma ponosna na par divnih prijatelja i na svoja dva najvažnija odnosa koji su dorski stubovi mog života. Bez odnosa sa sestrom i ovim sa kojim dete imam bih uvenula. Jedino mislim da je njima iskreno i stalo. I da, ako njima ne kažem kao da se nije desilo. Ceo svet može da se ruši ako oni ne znaju - nek se sruši.

Ne poveravam se nikom osim porodici i imam jos četiri osobe koje smatram svojim prijateljima ali nikom ne govorim sve
Ima stvari koje treba znati precutati
Sa porodicom slavim svoje uspone i padove dok prijateljima delim onoliko koliko mislim da treba
Takva sam
Znam da oni to neće zloupotrebiti ali su čak i prijatelji smaraci koji imaju uvek neko ali

- - - - - - - - - -

Ne mogu sa svim prijateljima isto da pričam i da tri sam zaboravila
Ima ih sedam što i nije tako loše

- - - - - - - - - -

A kad nekog smatram svojim prijateljem taj je morao sa mnom proći bar deo dobra i zla

- - - - - - - - - -

To su ljudi koji su spremni da mi pomognu ne zavide mi i dobro me poznaju i prihvataju kakva jesam
Prošli su sa mnom neke situacije u zivotu i nečim me zaduzili svojim dobrim postupcima
Za njih sam spremna da poturim leđa jer su se dokazali

Imam 8 prijatelja. 6 momaka i 2 devojke. Sa momcima se znam bukvalno iz vrtića. Odrasli smo zajedno. Devojke sam upoznao na fakultetu. I to je to, drugih prijatelja nemam. Naravno, imam i poznanike koje sam upoznao na ovaj ili onaj način, uglavnom ne na moju inicijativu... introvertan sam tip karaktera, retko iniciram kontakt sa nepoznatim ljudima. Nekima ću se javiti na ulici, sa nekima ću otići na kafu, sa nekima ću izaći i u kafanu... ali ovih osmoro su jedini koji su bitni. Samo njih ću zvati na neko slavlje, bio to rođendan, slava, čast povodom diplome, prve plate, kupovine novog auta, dobitka na kladionici, šta god... Samo njima mogu da se poverim ili obratim za pomoć, uz naravno porodicu. S tim što ne volim da se baš mnogo poveravam bilo kome. Preferiram da svoj krst nosim sam... pretpostavljam da je to jedna od karakteristika moje introvertnosti.

Ne družimo se tako intezivno kao nekad. Neki su zasnovali svoje porodice, neki su se odselili u drugi grad, neki čak i u drugu državu... obaveze ne daju onoliko vremena kao ranije dok smo bili klinci, što je valjda i normalno, to je život. Ali smo i dalje svi redovno u kontaktu, ako ne fizički, onda bar telefonom. Uopšte nemam utisak da smo udaljeni. Ovog što je otišao u inostranstvo viđam bukvalno jednom godišnje kad dođe ovde na odmor, ali kad god ga vidim osećam se kao da je bio tu sve vreme, kao da nije ni odlazio.

ovaj zemljanin je poprilicno normalan, cestitamoooo

- - - - - - - - - -

missim ja nisam i pomalo zavidim hihi

Imam mali krug prijatelja...a,mnogo poznanika..
Odavno nisam u stanju da ispoštujem razno razne praznike, oni koji to razumeju ok, koji ne razumeju šta da se radi, srećan im put..postoje oni sa kojima sam na istim talasnim dužinama, prijateljstvo podrazumeva poštovanje i bezuslovnu pomoć, makar sa moje strane.

Ne može zdravorazumska osoba da deli prijatelje na one za "rodjendane i žurke" i one za " adrenalinske naboje itd"...

To onda nije prijateljstvo, već samo druženje.

Imam par drugova kojima mogu puno da kažem, ali ne sve. Oni su daleko, u Srbiji, tako da je i to puno značajno redukovano, neke stvari mogu da se kažu samo licem u lice.
Nemam nikog kome bih mogao da kažem sve. Nekom ne verujem dovoljno, na nekog neću da svalim teret.
Jednom sam mislio da mogu da kažem baš sve, pogrešio sam.

Има ствари које говорим свима, има ствари које буквално никоме не говорим.

Просто осетим докле могу са неким да делим, не могу да објасним, заправо, можда бих и могла, али то је превише размишљања за мене у овом тренутку.

Недеља је, мозак је на отави.

Bravo za jednu lepu temu:klap:

ehhh...ja bih mogla roman o ovome

kažeš krug prijatelja...pa moj izgleda :
NIIH DVE :heart:...srasle smo ko kost i meso
prošle svašta zajedno
sazrevale zajedno, plakale, smejale se, padale i ustajale ...
različite smo (i njih dve se površno znaju) a ne verujem da bih sestru mogla voleti kao što volim njih dve
zbog obaveza se ne viđamo često, jedna je prostorno i udaljena od mene, ali se maltene svakodnevno bar porukom čujemo...
Smatram se srećnom, bogatom, zbog toga što ih imam, i one mene
To je ono kad znaš - ako se nađeš u p.m.na kraju sveta u najvećem problemu... - znaš koga ćeš zvati
(ne računam mm...on to mora po službenoj dužnosti, svakako:D)
..........
dalje ide još nekoliko osoba koje su po prirodi zatvorenije te je i nivo bliskosti manji

Back