thompsonove pjesme??? ratnohuškačke ili ne

vid' josh jedna tema? sad ce jom da zatvori chim da se malo podsetimo shta su radili ochevi i dede onih koji su na koncertu dizali ruke u nacistichki pozdrav i drali se za dom spremni.....

ubijena srpska deca iz jasenovca i gradishke.... ko iz one tompsonove pesmice

jasenovacdeca2fi9.gif

kami83:
Ponovicu svoj post- Ja mislim da bi srpski patriote veoma volele Thompsonove pesme,samo kada bi se izmenile pojedine reci... Vrhunac idiotizma je ono"Necu izdat ja,Boga nikada",za koju verujem da bi je svaki pravoslavac stavio na vrhu play liste...
Elem naravno da Thompson i Ceca nisu isto, prvi je zadrigla ustaska seljacina,koja se sada malo urbanizovala,dok je Ceca bila supruga najveceg sljama u istoriji Srbije,sovinistu i kriminalca,sa kojim je u potpunosti delila poglede na zivot... Ceca je za zivot Srbiji mnogo bitnija negoli Thopson za zivot Hrvatske..

Ukratno-Thompson je jedna smesna kreatura koja je ocigledno mnogo slusala neke power metalce 'ala' MANOWAR,pa resila da sve to uoblici na nekakav tradicionalno-katolicko -ispravni nacin,jer siroke narodne mase ne vole metal.

Muzika mu je smesna,kao i reci,potpuno ista situacija sa nasim glupovim cetnickim pesmama... Ne pominje klanje,ali takva muzika proizvodi mrznju prema susednom narodu,sto je i gore jer u stvari na politicki korektan nacin govori da je samo njegov narod Bogom dan da presudjuje sta je dobro ili lose u svetu...

Jednostavno ljudi su propustili citav jedan period istorije,i krivo im je sto nisu rodjeni u neko feudalno-vitesko vreme...

evo jedini normalan srbin na forumu. ovi tvoji odmah "Banuj ustašu" i ostala sr.nja. legendo pjesma "neću izdat ja" je pjesma hrvatskim vojnicima koji su razočarani u hrvatsku politiku, koji su obolili u ratu od PTSP-a, koji ne vide izlaz iz situacije i skloni su samoubojstvu. a cijeli taj album nastao je za vrijeme vladavine "Crvenih" u Hrvatskoj, te je bio vjerujem u službi rušenja aktualne politike (socijalista).
evo rijeći gdje se može lako vidit da nema govora o klanju ubijanju i ostalom

Necu izdat' ja
Kao stjena sto se ne da
zegama, divljim olujama
i ja nikad ne dam se
kroz stvarnost lutam

Zivot moj je poput hladne rijeke
beskrajan i vijuga se
iz nekog razloga neznana
negdje ipak prestaje

Nisam sudac, a ni mudrac
tesko nosim to kamenje
to breme sjecanja
na svojim ledjima

Gdje god dodjem, kud god prodjem
vec je netko odlucio
u ime onoga sto nas je stvorio
a nije se borio

Ref.
Necu izdat' ja Boga nikada
necu gasit' sunce koje s neba sja
necu zbog tebe rukom na sebe
jer ti me volis i ti se molis za mene

Iskreno,ne zanima me kako je ta pesma nastala,meni je uzasno smesna,kao i celokupni njegov stil-'MANOWAR na hrvatski nacin'

Uostalom i hrvatski i srpski sovinisti imaju nesto zajednicko- ne podnose Mesica i pokojnog Racana...

Ja zaista mislim da bi uz neke male izmene na polju tekstova,Thompson bio rado slusan medju ovim nasim 'patriotama',koji ljube ratne zlocince...

Back