Thompson sutra u Zagrebu – glazbeni spektakl ili povijesni zaborav?

Frtajler

Legenda
Poruka
57.122
Sutra nas u Zagrebu čeka kaos: 500.000 gledatelja na koncertu Marka Perkovića Thompsona, grad će biti u apsolutnom kolapsu.
Čujem danas dvije žene kako pričaju: "Nisam fan, ali auuuuu, kakav će to biti spektakl...."

I dok se u javnom prostoru redovito govori o potrebi suočavanja s prošlošću, o distanciranju od totalitarnih ideologija, nekako uvijek ispadne da to vrijedi samo za jedne. Kada Thompson pjeva o "čistoj krvi", "za dom spremni" i sličnim stvarima, to se često tumači kao autentični izraz domoljublja, identiteta, tradicije...

Zanima me kako će sutrašnji spektakl izgledati – hoće li se još jednom pokazati da kolektivno pamćenje ovdje ima vrlo selektivnu memoriju? Je li Thompson odraz većinske Hrvatske ili tek njezina bučnija manjina?

Slavimo li glazbu – ili sjećanja koja biramo ignorirati?

2551644.jpeg

Sutra nas u Zagrebu čeka kaos: 500.000 gledatelja na koncertu Marka Perkovića Thompsona, grad će biti u apsolutnom kolapsu.
Čujem danas dvije žene kako pričaju: "Nisam fan, ali auuuuu, kakav će to biti spektakl...."

I dok se u javnom prostoru redovito govori o potrebi suočavanja s prošlošću, o distanciranju od totalitarnih ideologija, nekako uvijek ispadne da to vrijedi samo za jedne. Kada Thompson pjeva o "čistoj krvi", "za dom spremni" i sličnim stvarima, to se često tumači kao autentični izraz domoljublja, identiteta, tradicije...

Zanima me kako će sutrašnji spektakl izgledati – hoće li se još jednom pokazati da kolektivno pamćenje ovdje ima vrlo selektivnu memoriju? Je li Thompson odraz većinske Hrvatske ili tek njezina bučnija manjina?

Slavimo li glazbu – ili sjećanja koja biramo ignorirati?

Pogledajte prilog 1751694
Radite u svojoj kući kako vam volja. Što se mene tiče možete da pevate i puca puška, boj se bije

veliki hrvat domoljub koji je zaboravio platiti porez, branitelj koji je naoružanom četniku bio blizu kao i ja nilskom konju, repertoar mu se jedne strane obiluje proustašlukom a sa druge strane vjerom, molitvom, papom...al to je po njegovu domoljublje. zabranjen je diljem evrope ali ne i u ustaško katoličkoj prčiji zvanoj rvacka.

teško da će ih doć po milijuna a najveći dio će činiti iz ruralnih, zabitih dijelova rvacke te jako velik dio iz bosne i ercegovine.

Pa o tome se i radi, nemam pojma zašto ljudi idu to slušat. Misliš da su ustaše? 500.000 njih? Pa zašto onda ne osnuju neku ustašku stranku i osvoje izbore
A šta je hdz nego ustaška stranka?
Lik je "umjetnik" na nivou Karleuše, isti mentalni sklop ljudi sluša i ovog i ovu.
Seljanija se najbolje prodaje, jbg 90% populacije je seljanija zato će i biti tako masovan koncert

Back