Things moderators should know

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Šta je po vašem mišljenju bitno da moderatori shvate kako bi bili dobri/bolji u svom poslu?
Pomozimo im, bez zle namere i cinizma.

Smatram da je važno da nauče razliku između podforuma koji moderiraju i ličnog bloga.

Na primer, nije u redu da moderator "privatizuje" neki podforum i zatrpava ga svojim temama.
Na jednom recimo imamo moda koji je zaređao 10ak tema jednu ispod druge. Ma koliko god da je čovek kreativan i divan i sa najboljima namerama, pogrešno je nametati drugima svoj ukus i interesovanja u tolikoj meri.

Da sumiram i poentiram - imati osećaj za meru - je važna osobina koju bi dobar moderator trebao posedovati.

Upvote 1
Само неко ко је крајње наиван тражи лек на форуму или савет видовите Зорке!
Na osnovu pitanja koja se postave videćeš da ima i takvih.
Није поента у томе да ли је модератор из области или не него његовог модерисање и његове сујете.
Многи модератори су злопамтило и подмукло користе свој статус.
Сем тога, не треба давати новајлијама да модериши јер не познају довољно менталитет форумаша.
Има тога пуно али је све бесмислено јер нема жеље да се ту било шта суштински измени.
Jesam novajlija ali mi nije dugo trebalo da uočim i procenim mentalitet forumaša, zaboravljaš da smo svi pre moderisanja a i sada i dalje i članovi foruma .Što se tiče sujete,ima je , kao i u realu.

Ево,док сам писао горњи пост стигла ми је оваква порука:
Screenshot_2023-04-17-12-50-47-804-edit_ru.mail.browser.jpg

И како дефинисати овакво модерисање?
Мени је ово крајње бахато и без трунке уважавања форумаша. Није битно што је у питању мој пост него начин, разлог брисања, који је само јасан том модератори и никоме више?
И који је смисао тога што је обрисао ако није указан разлог?

Ja lepo pitam cime je moderator kvalifikovan i ovlascen da razdvaja pogresan pristup lecenju od
nepogresnog pristupa lecenju.

Draga nasa nadbica, steta je sto sa tolikim znanjem upravljate tek forumom a ne drzavama.
Ja ti dajem objašnjenje a ti mi sarkastično odgovaraš, što pokazuje kakav ti pristup imaš a kakav ja . Meni ne smeta tvoje drugačije mišljenje al stičem utisak da tebi svako različito mišljenje ne odgovara.

Na osnovu pitanja koja se postave videćeš da ima i takvih.

Jesam novajlija ali mi nije dugo trebalo da uočim i procenim mentalitet forumaša, zaboravljaš da smo svi pre moderisanja a i sada i dalje i članovi foruma .Što se tiče sujete,ima je , kao i u realu.
Ма да, одмах си провалила менталитет форумаша, стил писања и корисност писања.
Још ниси напунила две године форумског стажа а већ модеришеш....колико дуго?

Pogledajte prilog 1327247
Мени је ово крајње бахато и без трунке уважавања форумаша. Није битно што је у питању мој пост него начин, разлог брисања, који је само јасан том модератори и никоме више?
To se može rešiti porukom u pp, daš obrazloženje zašto tema nije podobna.Za konkretni primer ne mogu komentarisati jer nisam ispratila .

Ма да, одмах си провалила менталитет форумаша, стил писања и корисност писања.
Још ниси напунила две године форумског стажа а већ модеришеш....колико дуго?
Šta je problem? To što umem da procenim ? U oblasti sam pa igrom slučaja umem da provalim stil pisanja.I ovo nije sujeta već jednostavna činjenica.

To se može rešiti porukom u pp, daš obrazloženje zašto tema nije podobna.Za konkretni primer ne mogu komentarisati jer nisam ispratila .
Нисам ни тражио одговор од тебе. Окачио сам као пример лошег и бахатог модерисање.
Да се још и обратим, само коме?
Рекох, мало си на форуму да би схватила неке ствари.

Pre se znalo koji moderator edituje ili briše poruku.
Sada to pravilo ne važi, slika avatara je prazna(?).

Treba vratiti raniji način, tačnije da se zna ko je obrisao post.
Naravno, obaveštenje i razlog su obavezni!

Znaš ti odlično zašto je taj komentar obrisan. Da nekog nazivaš bolesnim zato što ne deli tvoje stavove, a zatim još da se predstavljaš kao žrtva koju zli moderatori ne uvažavaju...

Da li je moguce da neko ko Ovoliko ne shvata forum bude mod?

Kako ste dospeli do ovde? Kada?

I zasto?
I dalje je problem shvatiti da se vređanje,diskriminacija ,govor mržnje ne bi trebao tolerisati? Mišljenje se može izneti na prihvatljiv način,zašto sve mora na nivou uvreda? Za tako nešto mi ne treba staž na forumu od 20 godina..

Ovo bi trebalo da bude tema sa konstruktivnim kritikama, polako ali sigurno prelazite u lične obračune. Zbog toga se onda ovakve teme zaključavaju, nezadovoljstvo forumaša raste a ništa se ne rješava.
Koliko uvreda sam dobila u par poslednjih postova ? Samo zato jer sam pokušala da objasnim šta se ne toleriše i zašto nije isto na svim ptf .

Nikome ne odgovara. Zbog toga i postoji forum, kao mesto sukoba razlicitih misljenja.
Ja se sukobljavam sa misljenjem koje mi se ne svidja
suprotnim misljenjem, argumentima, smislenim iskazima...

Ti ih samo obrises.
Prebacujemo na lično, ali ću odgovoriti ,ne brišem nijedno suprotno mišljenje od mog jer ja nisam neprikosnovena u oceni tuđih mišljenja, problem je samo na koji način je to mišljenje izneto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back