Takmičenje The master of the prazan frižider

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
63.327
Hajde da proverimo ko je u kuhinji Gordon Remzi, a ko je Tijana Ajfon. Za ovo takmičenje imamo listu od 10 nevezanih namirnica od kojih treba napraviti recept. Na kraju takmičenja glasanjem ćemo odrediti čiji je recept najprimamljiviji. Dodatne pohvale i priznanja za svakoga ko stvarno napravi i slika svoj uradak.

Dakle ovo su sastojci:

1. majonez
  2. slatki krompir
  3. brie ili kamember (sir)
  4. pančeta
  5. tofu
  6. jetra (džigerica)
  7. grožđe
  8. muskatni oraščić
  9. plavi patlidžan
  10. avokado

NIJE nužno upotrebiti sve sastojke sa liste (a nije ni poželjno, je li?), i može se dodati neki dodatni sastojak koji nije na listi (vidi ispod), ali poenta je da osnova recepta bude upravo na ovim namirnicama. (što bi rekli naši stari "to sam našo' u frižideru i mrzelo me da idem do prodavnice")

Začini tipa so, biber, suvi začin, kao i standardne stvari koje ima svaka kuhinja tipa ulje, brašno, šećer se podrazumevaju, to se može koristiti kao da je na listi.

Pa eto, da vidimo ko je nosilac Krstine Mišelin zvezde, koji će imati priliku da bira sastojke za iduće takmičenje.

Slanje recepata meni na pp do kraja meseca, pa prelazimo na glasanje.

Kitchen-at-bacchanaila-chicken.jpg

Ovo "našo" u frižideru? Svaka čast, ja ako kupim avokado ne kupim brie itd. Evo samo da siđem do bašte i naberem avokada i oraščića ovih :D Još samo nisi naveo vodu u prahu :)
Ja ću kuhati za takmičenje kad budu namirnice kakve svi u svakom trenutku imamo :P
Pa vidi, svi znamo šta da pravimo kad na stolu imamo jaja i slaninu, ili paprike, mleveno meso i pirinač, ili pola kile pasulja i špic rebra.

Ovde je poenta kreativnost sa manje povezanim namirnicama, sve ovo sa liste može da se nabavi u svakom supermarketu.

Ух, ја бих ту џигерицу исекла и са грожђем увила у сланину и тако пекла у рерни на папиру залогајчиће.
Плави патлиџан и слатки кромпир бих исекла на штапиће, исто испекла суво на папиру и сервирала уз загрејан сир, да се умачу у њега. У сир може и мало мускатног ораха, ионако иде у мусаке.

Мајонез, тофу и авокадо су у овом случају вишак. Тофу ми је увек вишак :lol:
И фали ми нека фина салата, освежавајућа јер је ово све баш јако. Много масни ови састојци, скоро све масти, биљног или животињског порекла.

Ух, ја бих ту џигерицу исекла и са грожђем увила у сланину и тако пекла у рерни на папиру залогајчиће.
Плави патлиџан и слатки кромпир бих исекла на штапиће, исто испекла суво на папиру и сервирала уз загрејан сир, да се умачу у њега. У сир може и мало мускатног ораха, ионако иде у мусаке.

Мајонез, тофу и авокадо су у овом случају вишак. Тофу ми је увек вишак :lol:
И фали ми нека фина салата, освежавајућа јер је ово све баш јако. Много масни ови састојци, скоро све масти, биљног или животињског порекла.
Trebalo je da čuvaš recept za takmičenje.

Гледала сам неку француску емисију о кувању.
Пита водитељка куварицу- Колико (тога нечега) треба, а ова одговара- Треба колико треба.
- Колико се то пече?- Не дуго.

Тако ћемо и ми :lol:
Ja znam pre, kad pitam mamu koliko nečega da stavim, ona kaže "otprilike". Pa ja da znam koliko je to, ne bih ni pitala. Sad hvatam sebe kad me neko pita koliko, a ja otprilike. :lol:

Ja sam jedno vreme pravio torte tako što kupim kore, kupim čokoladni i vanilin puding narokam a kada se ohladi premažem šlagom i narendam odozgo orahe i čokoladu za kuvanje :mrgreen:

Uvek sam imao tortu u frižideru ko u filmu. Ista fora može i sa keksom piškotama malo se natope u kafu, mleko itd.

Ima i plazma torta sa voćnim sirupom.

Гледала сам неку француску емисију о кувању.
Пита водитељка куварицу- Колико (тога нечега) треба, а ова одговара- Треба колико треба.
- Колико се то пече?- Не дуго.

Тако ћемо и ми :lol:
Od tih recepata mi se diže kosa na glavi.

Hoću miligrame, kelvine, stotinke, hemijske formule, pH vrednosti, ceo fuckin' periodni sistem elemenata i SI jedinica! xD

Back