- Poruka
- 63.327
Hajde da proverimo ko je u kuhinji Gordon Remzi, a ko je Tijana Ajfon. Za ovo takmičenje imamo listu od 10 nevezanih namirnica od kojih treba napraviti recept. Na kraju takmičenja glasanjem ćemo odrediti čiji je recept najprimamljiviji. Dodatne pohvale i priznanja za svakoga ko stvarno napravi i slika svoj uradak.
Dakle ovo su sastojci:
NIJE nužno upotrebiti sve sastojke sa liste (a nije ni poželjno, je li?), i može se dodati neki dodatni sastojak koji nije na listi (vidi ispod), ali poenta je da osnova recepta bude upravo na ovim namirnicama. (što bi rekli naši stari "to sam našo' u frižideru i mrzelo me da idem do prodavnice")
Začini tipa so, biber, suvi začin, kao i standardne stvari koje ima svaka kuhinja tipa ulje, brašno, šećer se podrazumevaju, to se može koristiti kao da je na listi.
Pa eto, da vidimo ko je nosilac Krstine Mišelin zvezde, koji će imati priliku da bira sastojke za iduće takmičenje.
Slanje recepata meni na pp do kraja meseca, pa prelazimo na glasanje.
Dakle ovo su sastojci:
- majonez
- slatki krompir
- brie ili kamember (sir)
- pančeta
- tofu
- jetra (džigerica)
- grožđe
- muskatni oraščić
- plavi patlidžan
- avokado
NIJE nužno upotrebiti sve sastojke sa liste (a nije ni poželjno, je li?), i može se dodati neki dodatni sastojak koji nije na listi (vidi ispod), ali poenta je da osnova recepta bude upravo na ovim namirnicama. (što bi rekli naši stari "to sam našo' u frižideru i mrzelo me da idem do prodavnice")
Začini tipa so, biber, suvi začin, kao i standardne stvari koje ima svaka kuhinja tipa ulje, brašno, šećer se podrazumevaju, to se može koristiti kao da je na listi.
Pa eto, da vidimo ko je nosilac Krstine Mišelin zvezde, koji će imati priliku da bira sastojke za iduće takmičenje.
Slanje recepata meni na pp do kraja meseca, pa prelazimo na glasanje.