The Hobbit

Kao sto sam vec napisala na temi gledali, obrazlozili, ocenili
Verovatno sam se zasitila od prestenova preko dva hobita pa mi je ovaj treci, mnogo manje nego sto sam ocekivala..Dva ipo sata samo bitke koje smo vec gledali kroz celu sagu o prstenu..Posebno sto se scenario razlikuje od knjige, za razliku od prestenova...Knjigu od cca 350 strana razvukli su u tri filma po 2,5 sata..Ipak sve u svemu u udobnim stolicama sineplexa..zabavan film

Najgore od svega - iste fore iz LOTR su preslikane u Hobitu.Opet imamo jednu vilenjakinju i ljubavnu priču, Torin je kopija Aragorna i slične stvari koje su već viđene, tako da mi Hobit deluje kao gluplji blizanac daleko pametnijeg brata.:lol:
Hobit je mogao zaista biti odličan film da toliko ne liči na LOTR.Kliše za klišeom.

Poslednja izmena:
Kako je Torin kopija Aragorna? Nidje veze.

Vise lici na Boromira. Cak vise lici i na Goluma nego Aragorna.

Obojica su poslednji izdanci kraljevske loze.Obojica su bili izgnanici i lutalice.Obojica su u pohodu da povrate svoje kraljevstvo.Naravno Tolkin ih je zamislio tako.Torin je kopija Aragorna ne po svom karakteru nego po ulozi koju ima u filmu, koja je slična ulozi Aragorna u LOTR.Čak i fizički delimično liče u filmu.

newclubimage-the-lord-of-the-rings-E2-80-A2-the-hobbit-movie-lines-37115972-1018-808.jpg

http://images6.fanpop.com/image/pho...-the-hobbit-movie-lines-37115972-1018-808.jpg

Poslednja izmena:
Obojica su poslednji izdanci kraljevske loze.Obojica su bili izgnanici i lutalice.Obojica su u pohodu da povrate svoje kraljevstvo.Naravno Tolkin ih je zamislio tako.Torin je kopija Aragorna ne po svom karakteru nego po ulozi koju ima u filmu, koja je slična ulozi Aragorna u LOTR.Čak i fizički delimično liče u filmu.

newclubimage-the-lord-of-the-rings-E2-80-A2-the-hobbit-movie-lines-37115972-1018-808.jpg

http://images6.fanpop.com/image/pho...-the-hobbit-movie-lines-37115972-1018-808.jpg
I dalje vise lici na Boromira.

I Boromir je fakticki naslednik prestola jer je njegov otac fakticki vladar. Aragorn je moralno savrsen gotovo, Torin ne.

Odnos Boromira i Froda lici na Torina i Bilba u nekim momentima. Boromira opcini prsten, Torina svetokamen i na kraju obojica ginu kada se povrate od tog ludila i zrtvuju se za opstu stvar.

Mislim da nije bilo potrebno praviti prosirene verzije u ovoj trilogiji.

Npr. iz treceg filma je izbaceno pola sata materijala, tako da verujem da ce mnoge nedorecene scene biti razjasnjene kada izadje prosirena verzija.

I dalje vise lici na Boromira.

I Boromir je fakticki naslednik prestola jer je njegov otac fakticki vladar. Aragorn je moralno savrsen gotovo, Torin ne.

Odnos Boromira i Froda lici na Torina i Bilba u nekim momentima. Boromira opcini prsten, Torina svetokamen i na kraju obojica ginu kada se povrate od tog ludila i zrtvuju se za opstu stvar.

Po ulozi u filmu, srodnoj životnoj priči, Torin jeste preuzeo ulogu Aragorna.Napisao sam da nema sličan karakter kao Aragorn.Ipak Dobro je zapažanje da su obojica opsednuti, i da se vraćajuju iz ludila da bi se žrtvovali za opštu stvar.Ali Boromir je pod uticajem magičnog prstena, Torin je više žrtva svoje pohlepe.Karakterna srodnost je možda u tvrdoglavosti, naprasitosti i aroganciji.

A i iskreno rečeno ne znam što uopšte diskutujem o tom filmu.LOTR bar ima nekih scena koje pobuđuju emocije, jahanje Rohirima, poslednja odbrana Srednjeg sveta, Gandalfova borba sa Balrogom, završni pokušaj Froda i Sema, predivna muzika, ubedljiva ljubavna priča Aragorna i Aruene sa ovim filmom koji je samo besramna reciklaža i muženje para na temelju iste fore.Isključujem se iz dalje diskusije, pa kome se film dopada neka mu se dopada.Meni je naprosto more kiča.

Poslednja izmena:
@Đelo232 U potpuosti se slazem sa tobom.

Ja inace zadnjih par godina svako jutro gledam gospodare, bar 10 minuta. To mi je umesto kafe :)
Tako da mogu da potvrdim to sto si primetio za Torina i Aragorna. Bas sam to hteo ovde da napisem.

Po ulozi u filmu, srodnoj životnoj priči, Torin jeste preuzeo ulogu Aragorna.Napisao sam da nema sličan karakter kao Aragorn.Ipak Dobro je zapažanje da su obojica opsednuti, i da se vraćajuju iz ludila da bi se žrtvovali za opštu stvar.Ali Boromir je pod uticajem magičnog prstena, Torin je više žrtva svoje pohlepe.Karakterna srodnost je možda u tvrdoglavosti, naprasitosti i aroganciji.
To je vise pitanje za Tolkina, a ne Dzeksona.

ne kapiram the Desolation of Smaug je drugi deo koji je sad kod nas u bioskopima a toliko najavljivan battle of five armies za 2014,za smauga uopste nema informacija kad ukucas sta je ovo koj k

nije zbog borbe.. bolji je, na trenutke uspijeva da nas uvuce u taj osjecaj haosa ko i neki segmenti lotra.. (mozda zbog borbe :lol: ). dobar je ovaj dio.. mnogo bolji od prva 2..
uglavnom meni najvise smeta CGI.. e da i Smaug.. Smaug je fantastico.. mozda i najbolji zmaj na filmu (ikad?).. kao mitoloski pandan psihopati

Poslednja izmena:
Treći deo jeste i po meni najbolji i jedino sam njega uspeo odgledati u cugu i sa pažnjom tako da me on vratio i na prethodna dva dela koja su mi postala zanimljivija za gledanje. Teško je gledati i uporedjivati Hobita posle Gospodara ali se samo pitam šta bi bilo da su prvo pravljevi Hobiti pa tek onda Gospodari

Back