The Bangles

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
911
Volim novi romantizam 80-tih. Kao muzicki pravac, novi romantizam je svez, raznovrstan, i zanimljiv. I danas, toliko godina kasnije jos uvek smatram to isto. Novi romantizam je po mome misljenju, zadnji muzicki pravac koji je imao vrednost, i koji je doneo nesto novo u muziku. Ne krijem da su mi Duran Duran, Spandau Ballet, Kaja GooGoo i mnogi drugi iz tih 80-tih i danas svezi i rado ih slusam kao i pre 40-tak godina. Uporedo sa njima, pocetkom osamdesetih, pojavila se i grupa The Bangles. Verujem da sam ih tada vise primetio zbog Sussane Hoffs, nego zbog njihove muzike.
sf3.jpg

Susanna i Michael Stele, kao i sestre Peterson su tada plenile lepotom iz njihovih spotova sa MTV kanala. MTV je tada bio prozor u muziku, jer nije bilo interneta a ni You Tube-a. Zeljno bih cekao njihov spot na MTV-u, ne da bi ih slusao, vec da bi ih video. Sasanna Hoffs je tada, isto kao i danas, izgledala prelepo. Hitovi The Bangles-a kao "Manic Monday", "Walk Like a Egiptian", "Hazy Shade of Winter" i drugi, i danas ostaju upamceni kao i kada su se pojavili..... Muzika za sva vremena. Danas, opet kazem, 40-tak godina kasnije Susanna, iako ima 64 godine izgleda mladoliko i lepo, ali se moje misljenje o njihovoj muzici drasticno promenilo.
ba1.jpg

Sada mislim da su The Bangles velika grupa, cija je muzika daleko prevazilazila lepotu clanica grupe, zbog cega sam i danas jos uvek njihov veliki fan. Njihova muzika je jedna od znacajnih uspeha zenskih grupa osamdesetih. Imale su ogroman uticaj na zene u muzici i svojim nastupom su dokazale da zene mogu biti uspesni muzicari isto koliko i muskarci. Inspirisale su nove generacije zena da uzmu gitaru i sviraju rok. Na svoj nacin su otvorile put zenama u svet roka izazivajuci stereotipe da muskarci vladaju rok muzikom. Bitlsi su imali ogroman uticaj i insiraciju na The Bangles. Susana je uvek svirala Rickenbaker gitaru po uzoru na Dzon Lenona a uticaj Bitlsa se moze cuti u muzici The Bangles, kroz njihovu melodiju i gitarske deonice. The Bangles ce uvek biti jedna od mojih omiljenih grupa iz osamdesetih ciju muziku rado slusam. Njihov hit "Eternal Flames" je jedna od najlepsih balada u celoj istoriji rok muzike. Obozavam tu pesmu, isto kao sto je Susanna Hoffs ostala moja ljubimica sa gitarom, eto, vec vise od 40 godina.....

 
Poslednja izmena:

Back
Top