THC vs CBD napitci

Umri_muski

Legenda
Poruka
68.930
THC je psihoaktivna supstanca u marihuani.
CBD je medicinski koriscena supstanca u marihuani
Danas se prave naveliko i bez zabrane i jedna i druga pica.
Npr moze se kupiti THC mleko, jer mleko rastvara THC, tj umocis marihuanu, ona otpusti THC u mleko.
Ima THC sira, jogurta itd...

Koka kola planira da se ukljuci u CBD trku sa svojom verzijom pica, mala reinkarnacija pocetka kad je kokain bio sastavni deo pica.
Ali Koka kola je jedna i ikona , tako da to je posebna prica.
Bitnije je ono sto se desava kod ostalih.

Klinci, odrasle osobe sklone opijatima ili modifikatorima raspolozenja, odavno se spajaju u front za legalizovanje koriscenja marihuane.
Medjutim, njih i ne interesuje nesto drugo osim hedonistickog zadovoljstva.
Ni posledice a cak na posledice gledaju kao na afrodizijak hrabrosti....Ja smem ti ne smes.

Dileri razvijaju supstance i biljke sa sto vecim THC.
Sa druge strane, CBD nema neku podrsku u razvoju.
I tu dolazimo do ljudske crte u prici....Bez probanja i dobijanja posledica, nema pomaka.
U skoro svemu, kad su ljudi u pitanju.
Svima je jasno da bi ako se ukljuce u trku koja pocinje sa CBD picima, vrlo brzo doslo do razvoja biljaka sa velikim koncentracijama te supstance.
Ako nista drugo , bar bi trziste dobilo novog ucesnika, THC, Kofein, CBD...

Naravno tema je dosadna, ali zivot mladih je itekako pod dejstvom takvih dosadnih tema.
Npr , sastav pica zavisi od zemlje gde se proizvodi, tako da ni PEPSI ni Koka Kola, ma sta rekli nisu isti u GB i u Srbiji.
Secer kao pojacivac ukusa donosi jasnu prednost sladjim varijantama.
Uostalom tako je PEPSI i uspeo da dodje blizu Koka Kole, jer je bio za nijansu sladji.

Uz nikad vecu korupciju u politickim strukturama u svetu, ne samo u Srbiji , velike kompanije nemaju mnogo problema sa pravnim zaobilazenjem prepreka.
USA najveci proizvodjac nezdravog mesa. Koka kola jos uvek prepuna fosforne kiseline. Cela plejada kofein napitaka. Cela preradjivacka industrija pumpa konzervanse preko svake mere, jer je tako korisnik zasticen od kvarenja hrane, ne i od otrova. Mada tu ima tumacenja da li je stvarno ostalo nepokvareno.

Itd itd itd...

giphy.gif

Cujem da je to CDB ulje jako zdravo i korisno kako za lecenje nekih bolesti tako i u preveciji , pa jel zna neko gde bi ovde moglo da se nadje to CDB ulje (mislim da je to uplje u kapljicama) ?

Znam ljude koji su bolovali od terminalnog kancera, i koji su koristili ulje kanabisa. Nisu se izlečili, ali im je ulje i produžilo život, i olakšalo bolove.
Imam i drugaricu koja ima sindrom iritabilnih creva, i to ulje je jedina stvar koja joj pomaže kod bolova.
Na žalost, u našoj zamlji ulje kanabisa može da se nabavi samo ilegalno, tako da mislim da nema poente da ga nabavljaš osim ako nemaš baš neki veliki problem.

Pa msm da ti je onda jednostavnije da smotaš neki džoint pred spavanje, ako već hoćeš da koristiš kanabinoide preventivno. :lol:
A da je dobro, dobro je. :lol:

Samo koliko sam ja upućena, ove supstance loše utiču na spermiće. Naime, pokazano je da dugoročna upotreba kanabinoida može da smanji broj i koncentraciju spermatozoida, dovede do atrofije testisa, smanji libido i seksualnu funkciju, i da na kraju utiče na plodnost. Sve u svemu, ne bih ja to tako olako koristila (pogotovo da sam muško). Kanabinoidi mogu da pomognu u tretmanu mnogih bolesti, ali mogu da imaju i neželjene efekte, kao i većina lekova.

Interesantna stvar se povela u mojim krugovima, na ovaj tekst..
Vrlo jednostavno , ako Koka Kola udje u projekat CBD napitaka, i forsira se razvoj biljaka sa vecim sadrzajem CBD, otpada vrlo brzo potreba da se dozvoljava siva upotreba marihuane, tj bolesni ce slobodno dobijati CBD, apotekarski, a THC ce biti vezan sa pitanjem slobode opijata i psihoinspirativnih supstanci (to ako malo zabiberimo argumente boraca za dostupnost marihuane).

Tako da ce vrlo brzo biti ustvari negativno za sve ljubitelje trave ako se Koka Kola ukljuci u CBD, jer ce CBD postati dostupan svuda, a stigma prema marihuani nece biti smanjena ili na putu smanjenja kao sto se sada radi, svaki , ama bas svaki film promovise marihuanu i duvku.

Pa msm da ti je onda jednostavnije da smotaš neki džoint pred spavanje, ako već hoćeš da koristiš kanabinoide preventivno. :lol:
A da je dobro, dobro je. :lol:

Samo koliko sam ja upućena, ove supstance loše utiču na spermiće. Naime, pokazano je da dugoročna upotreba kanabinoida može da smanji broj i koncentraciju spermatozoida, dovede do atrofije testisa, smanji libido i seksualnu funkciju, i da na kraju utiče na plodnost. Sve u svemu, ne bih ja to tako olako koristila (pogotovo da sam muško). Kanabinoidi mogu da pomognu u tretmanu mnogih bolesti, ali mogu da imaju i neželjene efekte, kao i većina lekova.
Marihuana nije bezopasna , to je zabluda ljudi kojima mnogo ne znaci par rupica u mozgu. Dugorocna hronicna upotreba marihuane se u usa zove pothead, nije bez razloga....prevod bi bio blenta, po simptomima.
Mentalno osoba nije ista, nije stvar u zavisnosti ili ne (racunam da nije zavisnik).
Subjektivno procenjuje da je bolji , kreativniji i smeliji i smesniji (ovo je mozda kljucno) dok je u realnosti isto ili gore nego pre upadanja u to stanje.
Postoji onaj argument kreativnih iskoraka, koji se desava jer se promeni putanja impulsa u mozgu, pa se inhibiraju neki strahovi , podsvesni i svesni , a onda se ispolje drugi ili se dodje do neocekivanih misli.
Svaka psihoaktivna supstanca to donosi, manje ili vise, ukljucujuci i one bisoprolole koji kao ne prolaze mozdanu membranu, a racunaju se u beta blokatore a ne u psihoaktivne supstance.
A plus sto se isto moze dobiti i drugim aktivnostima, npr tusiranjem, setanjem, pisanjem, s.ranjem, spavanjem, voznjom kao suvozac i slicno....
Farmaceuti ce to strucnije da kazu, ali u svakom slucaju praksa ako se objektivno gleda nikako ne podrzava tezu vecine travara da je trava neskodljiva ako je hronicna, cak i 1 dzoint dnevno.
Za telo mozda nije, ali za mozak i um jeste.

Marihuana nije bezopasna , to je zabluda ljudi kojima mnogo ne znaci par rupica u mozgu. Dugorocna hronicna upotreba marihuane se u usa zove pothead, nije bez razloga....prevod bi bio blenta, po simptomima.
Mentalno osoba nije ista, nije stvar u zavisnosti ili ne (racunam da nije zavisnik).
Subjektivno procenjuje da je bolji , kreativniji i smeliji i smesniji (ovo je mozda kljucno) dok je u realnosti isto ili gore nego pre upadanja u to stanje.
Postoji onaj argument kreativnih iskoraka, koji se desava jer se promeni putanja impulsa u mozgu, pa se inhibiraju neki strahovi , podsvesni i svesni , a onda se ispolje drugi ili se dodje do neocekivanih misli.
Svaka psihoaktivna supstanca to donosi, manje ili vise, ukljucujuci i one bisoprolole koji kao ne prolaze mozdanu membranu, a racunaju se u beta blokatore a ne u psihoaktivne supstance.
A plus sto se isto moze dobiti i drugim aktivnostima, npr tusiranjem, setanjem, pisanjem, s.ranjem, spavanjem, voznjom kao suvozac i slicno....
Farmaceuti ce to strucnije da kazu, ali u svakom slucaju praksa ako se objektivno gleda nikako ne podrzava tezu vecine travara da je trava neskodljiva ako je hronicna, cak i 1 dzoint dnevno.
Za telo mozda nije, ali za mozak i um jeste.

Ovo je sve na mestu. :ok:

Ali jeste pokazano da neke psihoaktivne supstance zaista imaju blagotvorne efekte na pojedine bolesti. Na primer, za THC jeste pokazano da može da obuzda neke tipove kancera, a, zajedno sa psilocibinom, MDMA i LSD, THC takođe može da pomogne u lečenju pojedinih psihijatrijskih oboljenja koja ne reaguju na konvencionalne tretmane.
U suštini, ako neko ima neku bolest koja mu žestoko smanjuje kvalitet života ili je smrtonosna, ja bar smatram da je upotreba ovih supstanci u tretmanu tih oboljenja opravdana. Ipak je bolje da neko ima par rupa u mozgu, nego da umre. Takođe, u slučajevima kada se ove supstance koriste za tretman oboljenja koja nisu smrtonosna, treba pažljivo razmotriti da li su štetni efekti tog tretmana gori od simptoma same bolesti.

Osnovno pitanje oko kojeg se sve vrti je da li neko ima svoje sopstveno misljenje ili stav. Ako nema misljenje nego stav, onda taj stav uzima iz okoline po nekom svom kriterijumu, ja u startu vidim bar 3 razlicita.
Vecina ljudi , u tu sam siguran, nema misljenje, jer misljenje trazi tako mnogo i plus trazi da razvijes aparat protiv propagande, sto opet trazi tako mnogo vremena i rada. U prevodu, niko normalan to danas nece raditi vec ce biti vojnik mediokriteta, kud svi tu i mali mujo.

Kad bi svako imao svoje razmisljanje , tj misljenje, meni bi bilo potpuno svejedno i ne bi postojala zabranjena supstanca, jer onaj koji ima svoje misljenje ne namece ga drugima, njegovo je njegovo. Moze i da razblazuje fosfornu kiselinu ili azotnu ili da rastvara zlato mesavinom i da pije i da nas ostale to ne zanima...
U tom smislu razdeljenje tehnologije pa da se dobija maksimum MDMA marihuana, THC marihuana, CBD marihuana, tekstura marihuana, tj konoplja nemaju nikakav minus. Osoba uzima ono sto joj je volja.

Ali narocito u primitivnim drustvima, a Srbija je primer za takvo , imate mnogo nasilja ka uniformnosti, ujedinjenosti, svi su isti princip, sad ti mislis da se razlikuje, jel da itd...
Tada svi koji nisu snazni ili nisu snazni voljom u nekom trenutku postaju mete i podlozni dejstvu tom nasilju.

Intezitet nasilja ne mora biti grub ili ono sto se kaze sakom o sto, ubitacniji su ruganje, vika, stalno pokazivanje prisustva, stalno izazivanje blage neugodnosti ili blagog straha...

U takvom drustvu , sloboda postaje ustvari sloboda za nasilje....
Najveci borci za ukidanje slobode su upravo oni kojima sloboda i ne treba da se da, jer znaju i oni sami a i ostali da kad su na slobodi onda su kao muva bez glave.
Medjutim, kad je u pitanju marihuana, ko su oni koji ukidaju slobodu, da li oni koji su za zabranu marihuane na slobodnom trzistu ili oni koji su za slobodu prodaje marihuane na slobodnom trzistu.

Posto marihuana izaziva osecaj ushicenosti, posledica koja je najociglednija je otpustanje kocnica , sto dovodi ili do osecaja slobode ili i do manifestacije slobode.
Znaci sloboda prodaje marihuane dovodi do slobode ispoljavanja pojedinaca i njihovih kocnica a to dovodi do puno muva bez glave.
Druga pojava je uvodjenje marihuane u sistem maloletnickog odrastanja i dokazivanja, nesto kao duvan, ako pushish, onda si vec odrastao, ako pushish marihuanu onda si na korak vise od onog ko pushi cigaretu.
Bez stigme za marihuanu, ovo se odmah desava....A sledeci korak u tom "odrastanju" je ili droga ili neki spid stimulansi , igracke za decu.
Da li bi se ista dobilo zabranom upotrebe do 27 godina?
Ne , jer ne nestaje stigma, ona se skida samim dopustenjem preko nekih godina i sto je jos gore postaje pogodnija za "odrastanje".

Odavde izlazi rezultat da ako si protiv nasilja koje nastupa kod naduvanog (nekih, manje od 20%) ili ako si protiv uvoda u omasovljenje droga (ne znam procenat probanja trava u neka droga) onda si protiv legalizacije marihuane.
Onaj drugi motiv, masovno pasiviziranje i oglupljavanje pojedinaca i drustva ustvari nije argument za zabranu nego za dozvolu upotrebe marihuane ako se posmatra moderno drustvo...
Jeste da je to degeneracija i u najboljem dekadencija ljudskog drustva, ali drustveno gledano to je razlog za dozvolu koriscenja marihuane.

Mi i danas imamo drustva koja se bore protiv slatkisha za decu. GB ima cak porez na secer i na sokove sa dodatkom secera.
Srbija ne treba da bude na tom putu, to bi bila zloupotreba , jos jedna, u sistemu vladanja prema narodu.

Ali i sama ideja zastite drustva ili zastite od najbrojnijih u drustvu na ovaj grupni nacin je nasilje.
Na zalost nije dozvoljena zakonom drugacija varijanta, tj prostorno razgranicenje, osim u retkim slucajevima. Jer u tom slucaju bi slicni bili na istom prostoru i onda bi mnoge stvari bile prihvatljivije....Svako jagnje svome stadu.
Ovako je opasnost opsta a zastita nikakva osim preko nasilja nad svima...sto je uzasna varijanta u odsustvu one prave, prostornog razgranicenja...
Da postoji Bataja, oblast crvenih fenjera gde je dozvoljena prostitucija, Ovca, prostor ljubitelja trave, Medakovic nargila prostor itd....ne bi bilo ovakvih rasprava.
Jednostavno nisi tamo gde ti ne odgovara....
Medjutim, nece nikad, to je skoro sigurno , svest ljudi biti na tom nivou da dodju do takvih resenja.
Oni su pre za nasilje i prihvatanje pobednicke strategije, ko god je prikaze, bez da je osmisljava.

Ali narocito u primitivnim drustvima, a Srbija je primer za takvo , imate mnogo nasilja ka uniformnosti, ujedinjenosti, svi su isti princip, sad ti mislis da se razlikuje, jel da itd...
Tada svi koji nisu snazni ili nisu snazni voljom u nekom trenutku postaju mete i podlozni dejstvu tom nasilju.

Intezitet nasilja ne mora biti grub ili ono sto se kaze sakom o sto, ubitacniji su ruganje, vika, stalno pokazivanje prisustva, stalno izazivanje blage neugodnosti ili blagog straha...

zar ne i ti isto, kao voliš tzv druga mišljenja naročito ženska

blizu marihuane je valjda hašiš, to je malo jača verzija? što njegane pominju

Back