Које особе би преживеле годину дана или дуже неке катастрофе?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Мишљење?

• Нема таквих

glasova: 0 0,0%
  • Неки са обуком да то могу

• Заједнице ако постоје тад

• Изузетци

glasova: 1 33,3%
  • Не ја

• Одакле знам

• Ратни војни ветерани јер имају знање

• Неко са превише среће

• Верници јер их вера чува

• Најбоље заштићени и неприметни

• Ukupno glasova
    3

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
45.684
Онако теоретска тема јер смо видели реакције на пар сати нестанка струје у ових пар земаља где се то десило.
Има много филмова о разним апокалиптичним сценаријима шта ако се нешто деси некој земљи или целом свету.

Гледам оне који се припремају за могућност неких катастрофа те причају савете о томе (продајући своју књигу или нешто друго у том смислу) и чух у неком снимку да би деведесет посто нестало а десет посто преживело катастрофу.

Неко је ставио као пример да нема струје годину дана те више од тога,сви из затвора би били слободни,закони не би постојали,требало би имати залихе хране,воде,лекова,витамина на разним местима.
Требало би остати неприметан,неприметна,без привлачења пажње,посебан начин за спремање хране (шта не ложити (пластику,мокро дрво итд.исл.)да не би дим био привлачан,означавао где се неко налази,како ископати једну усправну рупу у земљи а другу са нагибом да се лакше ватра запали и не буде приметна).

Не продавати некоме нешто (преопасно,ако се примети да постоје залихе има оних који би отели) а исто тако не веровати никоме јер очајни су опасни.
Не може да се верује другима јер траже оно што немају а глад,жеђ мењају психу потпуно те се не може веровати другима.

У Америци наравно да су причали о ономе што је тамо дозвољено имати у својству самоодбране.
Такође,главна ствар је да и ако неко има све могуће залихе а паничи готово,нема шансе да преживи катастрофу.

Ovisi gdje.
U Americi republikanski prepperi.
U Hrvatskoj branitelji i kriminalci. Praktički ista stvar, jedni i drugi imaju ilegalno oružje, krše zakone kako ih je volja i prolaze nekažnjeno, s tim da zakon čak ponekad i dostigne pokojeg mafijaša, ali branitelja nikada.
Branitelj ima potvrdu da je lud i štoviše, maše njome na sve strane, davajući do znanja da može pljačkati i ubijati kada mu se sprdne, a sve i kada završi na sudu, samo skrušeno u rukama skupi Zenga/HV-U-stašku kapu i kaže: "Bio sam pijan i isprovociran."
-U-vjetna zajamčena.
U Srbiji... pojma nemam. Vojna lica i policija najvjerojatnije.

kakvi veterani, kakvi vojnici.
i njih netko snadbeva hranom, vodom, lekovima, govori im šta da rade... a kad se raspadnu države i sistem vlasti i taj vojnik i veteran će morati sam da se snalazi.
veoma bitno je znati još sada šta te očekuje u takvim vremenima i koji su prioriteti kad se dese sranja. gde poći, čime se snadbeti i šta očekivati. Oćete otići daleko sami ili ostati u zajednici, gde ćete naći vodu, ogrev, hranu... znate li bar osnove uzgoja hrane, postavljanje klopki, prečišćavanja vode... čega se najviše paziti i čuvati...
možete li zamisliti da uhvatite vevericu, ubijete je, oderete ispečete i pojedete bez vegete, kečapa, soli... jeste li spremni da se hranite pacovima, čije meso je dobro i zdravo..
preživljavanje takvih scenarija je podjednako filozofsko pitanje kojim se trebate baviti u vremenima mira i dobrostanja kao i fizička aktivnost koja će se desiti alo dođu crni dani

ja sam spreman

Mi od 39. prezivljavamo svakakve katastrofe.
Хиљаду деветсто осамнаесте заправо а све те деценије нагомиланих подсвесних реакција,потискивања зависи како су обликовале нечији ум и где је тај крај ако неко нема снаге?

Онако теоретска тема јер смо видели реакције на пар сати нестанка струје у ових пар земаља где се то десило.
Има много филмова о разним апокалиптичним сценаријима шта ако се нешто деси некој земљи или целом свету.

Гледам оне који се припремају за могућност неких катастрофа те причају савете о томе (продајући своју књигу или нешто друго у том смислу) и чух у неком снимку да би деведесет посто нестало а десет посто преживело катастрофу.

Неко је ставио као пример да нема струје годину дана те више од тога,сви из затвора би били слободни,закони не би постојали,требало би имати залихе хране,воде,лекова,витамина на разним местима.
Требало би остати неприметан,неприметна,без привлачења пажње,посебан начин за спремање хране (шта не ложити (пластику,мокро дрво итд.исл.)да не би дим био привлачан,означавао где се неко налази,како ископати једну усправну рупу у земљи а другу са нагибом да се лакше ватра запали и не буде приметна).

Не продавати некоме нешто (преопасно,ако се примети да постоје залихе има оних који би отели) а исто тако не веровати никоме јер очајни су опасни.
Не може да се верује другима јер траже оно што немају а глад,жеђ мењају психу потпуно те се не може веровати другима.

У Америци наравно да су причали о ономе што је тамо дозвољено имати у својству самоодбране.
Такође,главна ствар је да и ако неко има све могуће залихе а паничи готово,нема шансе да преживи катастрофу.
O kakvoj katastrofi je reč?

Back